• جمعه / ۱۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99101914123
  • خبرنگار : 71592

گزارش رویترز درباره پشت پرده آشتی در شورای همکاری خلیج فارس

گزارش رویترز درباره پشت پرده آشتی در شورای همکاری خلیج فارس

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی که آنها را آگاه خواند، از پشت پرده آنچه کمی پیش از آشتی میان ریاض و متحدانش با قطر در اتاق های بسته، رخ داد، پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، این منابع به رویترز گفتند، ریاض و دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سایر کشورهای محاصره کننده قطر را برای امضای توافق آشتی تحت فشار گذاشتند و عربستان سریعتر از سایر متحدانش برای برقراری مجدد روابط با دوحه پیشقدم خواهد شد.

به گفته این منابع، بحث ها درباره آشتی با قطر حتی پس از امضای توافقنامه آشتی در نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا ادامه داشت.

کریستین اسمیت دیوان، از پژوهشگران برتر در موسسه مطالعاتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در واشنگتن گفت، تنها اتفاق بد در این توافق برای امارات انزوایی بود که در صورت مخالفت با این توافق بر او تحمیل می شد و با عربستان هم به اختلاف می خورد.

کشورهای عربستان، مصر، بحرین و امارات ۱۳ شرط برای پایان دادن به تحریم قطر تعیین کرده بودند که از جمله آنها تعطیلی شبکه قطری الجزیره، بستن پایگاه نظامی ترکیه، قطع روابط با جماعت اخوان المسلمین و کاهش سطح روابط با ایران بود.

پیش از این محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر در گفت وگو با روزنامه فایننشیال تایمز گفت که دوحه با عربستان سعودی و سه کشور دیگر توافق کرده تا به اختلاف میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس پایان دهد و این تاثیری بر روابطش با سایر کشورها نخواهد گذاشت.

وی ادامه داد: قطر با عربستان و سه کشور دیگر درخصوص مبارزه با تروریسم و همکاری‌های امنیتی چند ملیتی به توافق رسیده است اما روابط دوجانبه ما بر اساس تصمیمات مستقل و منافع ملی کشور اتخاذ می‌شود.

وزیر امورخارجه قطر تاکید کرد که این توافقات بر روابط دوحه با هیچ کشوری، ازجمله ایران و ترکیه تأثیر نخواهد داشت.

انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه هم روز پنجشنبه در نشست خبری مجازی گفت، از سر گیری روابط دیپلماتیک با قطر به دلیل نیاز به بازسازی اعتماد میان کشورهای رقیب در حاشیه خلیج فارس ، به زمان بیشتری نیاز دارد.

قرقاش با بیان اینکه شروع (آشتی) بسیار خوب بود اما در زمینه اعتمادسازی مجدد با مشکلاتی روبرو هستیم، گفت، اصلاح برخی مسائل آسان‌تر است و برخی دیگر مدت بیشتری طول می‌کشد. کارگروه های دوجانبه برای پیشبرد امور تلاش خواهند کرد.

عربستان در نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا که پنجم ژانویه برگزار شد از پایان محاصره قطر خبر داد و وزیر خارجه عربستان هم اعلام کرد، ریاض و متحدانش تمامی روابطی که از اواسط سال ۲۰۱۷ با دوحه قطع کرده بودند از سر خواهند گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha