شبنم مکبر در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اکسپوی تبریز رخدادی است که طی چند سال برگزاری، به آهستگی جای خود را میان رخدادهایی از این دست باز میکند، افزود: امسال با توجه به شرایط به وجود آمده و برگزاری آنلاین و اینترنتی نمایشگاهها، آرتفرها و اکسپوها میتوان به این فکر کرد که اکسپوی تبریز هم میتواند از دروازههای شهر تبریز فراتر رفته و جای خود را در سراسر ایران میان علاقهمندان خرید آثار هنری، باز کند.
وی با تاکید بر اینکه برای تحقق این هدف، نیاز است اولویت و اهداف اکسپو تبریز بازتعریف شود، اضافه کرد: از نکاتی که میشود بدان فکر کرد، تقسیم بندی نمایشگاه از نظر دسته آثار هنری، روش و سابقه هنرمند است، به طوری که مخاطب بدون سردرگمی بتواند به علاقه مندی خود دست یابد.
وی با اشاره به اینکه توجه به هنرمندان جوان که با جسارت، شیوههای نوین هنری را برگزیدهاند، میتواند یکی دیگر از اهداف اکسپو تبریز باشد، متذکر شد: میتوان این هنرمندان را به مخاطب اینگونه آثار هنری معرفی کرد؛ این امر از یک سو از یکنواختی اکسپو و دلسرد کردن مخاطبان، به ویژه مجموعه داران جلوگیری کرده و کمک میکند که آثار متنوعی بر اساس سلیقه خریدار در یک مجموعه گردآوری شود.
هنرمند نقاش با بیان اینکه از سوی دیگر، میتوان با معرفی شیوههای نوین، به گسترش ایدههای نو کمک کرده و زمینه تشویق هنرمندان جوان را فراهم آورد، افزود: البته هنرمندان باسابقه نیز در دستهی دیگری تقسیمبندی این اکسپو قرار خواهند گرفت که این امر از یکسو به علاقه مندان این دسته آثار کمک کرده و از سوی دیگر از عدم تمایل شرکت این هنرمندان در اکسپویی که چندسالی بیشتر از عمر آن نمیگذرد، جلوگیری میکند.
وی با تاکید بر اینکه اکسپو باید بکوشد تا هر چه بیشتر از آثار این هنرمندان با سابقه استفاده شود، گفت: همچنین نیاز است در مطابقت با روش آنلاین و اینترنتی برای دستیابی علاقهمندان و خریداران آثار، روشی موثر و کارآمد را به کار گرفته شود.
مکبر با اشاره به اینکه باید دسته بندیهای نمایشگاه در ارائه اینترنتی نیز مورد توجه قرار گیرد تا دسترسی به آثار راحتتر باشد، اضافه کرد: در این رابطه، دسترسی از طریق نام هنرمند، شیوه اثر، سابقه هنرمند، دسته هنری و... با گرافیک زیبا و درخور اکسپو، میتواند در اولین حضور اینترنتی این اکسپو ماندگاری آن را در سالهای اینده تضمین کند.
انتهای پیام
نظرات