به گزارش ایسنا؛ دکتر سعید رضا عاملی در جلسه ۳۴۹ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی تاکید کرد: مناسب است لایحهای که در مورد سهمیهها توسط وزرای علوم و بهداشت به دولت ارسال شده بود و دولت هم آن را جهت تصمیم گیری به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده است را بررسی کنیم و پس از کارشناسی و تصویب در این شورا به عنوان دستور، در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح موضوع شود.
وی افزود: با توجه به حضور ریاست مجلس شورای اسلامی و رؤسای کمیسیونهای مربوطه و با توجه به تقدم شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ورود به موضوع سهمیهها، میتوان در خصوص مجموعه لایحه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر این نکته که مصوبات مجلس شورای اسلامی بعد از ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع کنکور بوده است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در موارد این چنینی قاعدهای دارند که براساس آن در مواردی که شورای عالی انقلاب فرهنگی متقدم است، مجلس شورای اسلامی وارد موضوع نشود و همچنین در مواردی که مجلس شورای اسلامی متقدم بوده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود نکند.
وی تصریح کرد: از این منظر، شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند رأسا پیرامون مسئله سهمیه های کنکور ورود داشته باشد و درخصوص کلیت سهمیهها تصمیمگیری کند.
دکتر عاملی افزود: با گذشت بیش از سی سال از پایان جنگ تحمیلی، جامعه آماری ایثارگران و رزمندگان کاهش داشته است و لذا با کاهش جمعیت ثبتنام کننده سهمیههای مذکور، درصد شمول سهمیه نیز بایستی متناسب سازی شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ در ادامه دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی اظهارکرد: با وجود گسترش مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی در سطح کشور فلسفه وجودی بومیگزینی در سطح استانی از میان رفته است.
وی پیشنهاد کرد: بهتر است قوانین گذشته کنکور را تجمیع و خلاصه کرده و با کنار گذاشتن سهمیههای گذشته با هدف برقراری عدالت آموزشی تلاش کنیم روند اعمال سهمیهها فرآیندی متفاوت و البته محدودتری به خود گیرد.
دکتر جاسبی تصریح کرد: لازم است فرمولبندی سهمیه ایثارگران به روز آوری و اصلاح شود و در این رابطه میتوان درصد مشخصی از جامعه مربوطه را به عنوان ظرفیت مازاد ظرفیت کنکور به دانشگاه معرفی کرد.
همچنین حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه گفت: در حال حاضر استدلالی که در رابطه با مسئله بومیگزینی مطرح میشود همان استدلال مربوط به اجرای سهمیه مناطق ۳ میباشد و از همین منظر باید نتایج اجرا و تغییر هریک از سهمیهها به طور دقیق بررسی شود.
وی افزود: در رابطه با مصوبات مختلف مربوط به کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی نکته این است که تمام متون پیشنویس لایحه مذکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی و تصویب شده و آن دسته از قوانینی که مختص به مجلس شورای اسلامی بوده نیاز به تصویب مجدد مجلس دارد برای تصویب نهایی به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در پایان جلسه اظهار کرد: لایحه پیشنویس بومیگزینی همان محتویات تدوین شده برای ارائه به مجلس شورای اسلامی است و تلاش است متون آن در این جلسات با استفاده از نظرات کارشناسان اصلاح و بازنگری شود.
انتهای پیام
نظرات