به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آهن فلز، نبشی پروفیل فولادی است که دارای دو سطح عمود بر هم می باشد و کاربردهای فراوانی در سازه های مختلف دارد. این مقطع به شکل مرکب و منفرد در پروژه های عمرانی، ساختمانی و صنعتی استفاده می شود و نقش اصلی آن اتصال عناصر به یکدیگر می باشد.
نبشی
نبشی ها بر اساس نوع تولید و شکل ظاهری دسته بندی می شوند که هر کدام از آن ها نیز به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود بدین صورت که نبشی ها از لحاظ نوع تولید به دو نوع نبشی پرسی و نبشی فابریک و همچنین نبشی ها از لحاظ نوع ظاهری به دونوع نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی تقسیم می شوند.
نبشی پرسی به نبشی گفته می شود که ورق فولادی به طول ۶ متر را از وسط عرض ورق خم کنند و سپس به آن شکل دهند. نبشی فابریک، نبشی است که از همان پایه فرایند تولید به صورت نبشی در کارخانه ساخته می شود و عرضه بازار می گردد.
نبشی بال مساوی و بال نامساوی، همانطور که از نامشان مشخص است از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند. نبشی را در نقشه های ساختمانی با حرف L نمایش می دهند و اگر بال ها مساوی باشند بعد از حرف L سایز بال ها را در کنار آن درج می کنند. نبشی بال نامساوی در صنایع خاص و ویژه ای به کار می روند که امکان استفاده از نبشی بال مساوی وجود ندارد.
برای نمایش نبشی بال نامساوی در نبشی بال مساوی و بال نامساوی، همانطور که از نامشان مشخص است از نظر ظاهری با هم تفاوت دارند. در نقشه های ساختمانی درصورتی که بال نامساوی باشند بعد از حرف L سایز هر دو بال را به صورت ضرب کنار هم درج می کنند.
از کاربرد های نبشی می بتوان به استفاده آن در چارچوب های ساده درب و پنجره، اتصالات تیرآهن به بیم ها در ساختمان، ساخت ستون ها و خرپاها، ساخت قفسه های آهنی، ساخت ساپورت لوله در نیروگاه ها، ساخت پایه برای تجهیزات ترافیکی و ساپورت برای سینی های کابل برق اشاره کرد.
ناودانی
ناودانی از جمله پروفیل های مقاطع فولادی است؛ این پروفیل دارای یک جان افقی و دو بال عمودی که در زوایه های داخلی مقطع انحنای گردی دارد، تشکیل شده که در مجموع شکلی همانند حرف انگلیسی U را تشکیل داده اند.
ناودانی در صنعت و ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد و از جمله کاربردهای آن می توان به ساخت قفسه های مستحکم فولادی، سازه های سبک فولادی، پل های باربر، تیرها، ستون ها، خرپا و ... اشاره کرد.
ناودانی ها بر اساس نوع کاربردشان به انواع C و U طبقه بندی می شوند که برای آن ها دو استاندارد ابعادی UPE و UPN وجود دارد. استاندارد UPE برای ناودانی C با بال های موازی می باشد و استاندارد UPN برای ناودانی U با بال های مخروطی می باشد.
ناودانی ها به طور کلی در دو دسته پرسی و فابریک تقسیم بندی می شوند. ناودانی پرسی همانطور که از نامش نیز مشخص است با روش پرس تولید می شود اما ناودانی فابریک از همان ابتدای فرایند تولید به صورت ناودانی از خط تولید خارج می شود.
همچنین ناودانی ها بر اساس روش نورد نیز دسته بندی می شوند، و در دو دسته مشبک و ساده قرار می گیرند؛ ناودانی ساده از جمله از ناودانی های صنعتی و ساختمانی می باشد که با روش نورد گرم و توسط ورق های گرم تولید می شود و ممکن است در صورت نیاز به صورت گرم یا سرد گالوانیزه گردد.
از ناودانی ساده اکثرا در برای ساخت پل های باربر و موارد مشابه آن استفاده می شود. ناودانی مشبک از جمله از ناودانی هایی می باشد که از ورق گرم گالوانیزه شده به صورت سرد یا گرم تولید می شود؛ از ناودانی مشبک در مصارف گوناگونی نظیر تولید قفسه های فولادی مستحکم، سازه های سبک فولادی، نصب سنگ بصورت خشک و ... استفاده می شود.
محصولات آهن فلز
برای تهیه و سفارش انواع محصولات کاربردی در سازه ها با مراجعه به سایت آهن فلز می توانید از خدمات با کیفیت و درجه بهره مند شوید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات