به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، یک قاضی انگلیسی روز دوشنبه درخواست استرداد توسط آمریکا را که طبق آن آسانژ با اتهامات جنایی از جمله زیر پا گذاشتن قانون جاسوسی روبهرو میشد، مسدود کرد و گفت مشکلات سلامت روان او باعث میشود وی در معرض خودکشی باشد.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد به دادخواست استرداد آسانژ ادامه میدهد و دادستانهایی از این کشور قرار است به دیوان عالی لندن درخواست تجدیدنظر در حکم آسانژ را بدهند.
در همین حال اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا به ایستگاه رادیوی محلی ۲GB گفت: خب، سیستم عدالت راه خود را میرود و ما طرف آن نیستیم و مانند هر استرالیایی دیگری، به آنها پشتیبانی مشاورهای داده شده و اگر درخواست تجدیدنظر آنها با شکست مواجه شود، مسلماً آسانژ مانند هر استرالیایی دیگر، قادر به بازگشت به استرالیا خواهد بود.
موریسون ادامه داد: بنابراین، بله، این فقط یک فرآیند سرراست سیستم حقوقی در انگلیس است که دارد راه خود را میرود.
آسانژ، ۴۹ ساله، توسط ایالات متحده به ۱۸ جرم طی دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا مرتبط با انتشار سوابق محرمانه ارتش آمریکا و متون رمزگذاری شده دیپلماتیک توسط ویکیلیکس، متهم شده که به گفته آنها زندگی افراد را به خطر میاندازد.
با این وجود، هواداران آسانژ وی را یک قهرمان ضداستقرار میدانند که به خاطر افشای اعمال اشتباه آمریکا در افغانستان و عراق، قربانی قرار داده شده و پیگرد قانونی او یک حمله با انگیزه سیاسی به روزنامهنگاری و آزادی بیان است.
ویکیلیکس زمانی مورد توجه قرار گرفت که در سال ۲۰۱۰، ویدئویی از ارتش آمریکا منتشر کرد که حمله سال ۲۰۰۷ توسط هیلکوپترهای آپاچی در بغداد را نشان میداد که حدود ۱۰ نفر، از جمله دو پرسنل رویترز را کشته بود. ویکیلیکس سپس هزاران فایل طبقهبندی شده محرمانه و متون رمزگذاری شده دیپلماتیک را نیز منتشر کرد.
همزمان مکزیک روز دوشنبه به آسانژ پناهندگی سیاسی پیشنهاد کرد، اقدامی که ایالات متحده را خشمگین میکند.
انتهای پیام
نظرات