• دوشنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99101510813
  • خبرنگار : 50405

یک تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل:

بازگشت آمریکا به برجام، توازن قوا در خاورمیانه را به نفع ایران تغییر می‌دهد

بازگشت آمریکا به برجام، توازن قوا در خاورمیانه را به نفع ایران تغییر می‌دهد

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ممکن است پس از بازگشت آمریکا به برجام توازن قوای شکل گرفته در خاورمیانه به نفع ایران تغییر کند، گفت: همین نگرانی بابت بر هم خوردن توازن قوا بود که باعث شد اسرائیل به سمت اعراب حرکت کند. مطمئنا رژیم صهیونیستی تمایل دارد کفه این توازن قوا به نفع آنان سنگین باشد، لذا از ایجاد هر گونه تنش در خاور میانه کوتاهی نخواهد کرد.

دکتر حسین اصغری‌ثانی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص برخی احتمالات مبنی بر وقوع درگیری در منطقه اظهار کرد: من ترامپ را بیشتر یک رئیس جمهور اجاره‌ای می‌بینم. او کسی بود که در تمام تاریخ آمریکا بیشترین خدمت را به اسرائیلی‌ها کرد. بنابراین اگر ما از سمت گروه فشار، یعنی ترامپ و نتانیاهو و بن سلمان، به این ماجرا نگاه کنیم، یک بعد قضیه این است که ترامپ بخواهد با ایجاد یک درگیری فضا را به سمتی ببرد که بایدن دیگر نتواند به برجام بازگردد. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل بیان کرد: دیدگاه کلی‌تر دیگری هم در این خصوص با نگاه از طرف آمریکا وجود دارد و آن این است که بگوییم اگر درگیری‌ اتفاق بیفتد، این درگیری مورد تایید کلیت حاکمیت آمریکا هم هست، یعنی ممکن است حتی مورد تایید بخشی از اتاق فکر دموکرات‌ها نیز باشد. تصور کنید دولت بایدن کار خود را آغاز کند و شاید به برجام برگردد، اما با توجه به اینکه ایران هنوز دارای تاسیسات هسته‌ای است، هنوز یک سری نگرانی‌ها در اتاق فکر حکومت آمریکا وجود دارد. 

اصغری‌ثانی ادامه داد: از این منظر ممکن است بخشی از اتاق فکر دموکرات‌ها با ایده وقوع یک درگیری در روزهای آخر عمر دولت ترامپ همراه باشند. لذا من نه احتمال رخ دادن درگیری در منطقه را رد می‌کنم و نه آن را غیر ممکن می‌دانم. 

وی با تاکید بر اینکه در عرصه سیاست بین‌الملل هیچ چیزی غیر ممکن نیست، عنوان کرد: تا آخرین روزی که ترامپ در آمریکا به عنوان رئیس جمهور سر کار است، ما با یک فرد خطرناک روبه‌رو هستیم. بنابراین  امیدوارم ما بتوانیم در این مدت کم باقیمانده از عمر دولت ترامپ شرایط را به خوبی مدیریت کنیم تا خطری متوجه کشور نباشد. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل در خصوص حمله‌ای که دو هفته گذشته به سفارت آمریکا در عراق صورت گرفت، خاطرنشان کرد: ممکن است هیچ کدام از گروه‌های مقاومت هیچ نقشی در این ماجرا نداشته باشند. چه بسا ممکن است در این اتفاقاتی که اخیرا در عراق افتاده است، سرویس‌های امنیتی عربستان، ترکیه و اسرائیل نقش پررنگی داشته باشند تا بتوانند آمریکا را تحریک به شروع یک جنگ کنند. 

اصغری‌ثانی با بیان اینکه اگر درگیری در منطقه شروع شود، هیچ نقطه‌ای در خاور میانه ایمن نخواهد بود، ادامه داد: ممکن است این درگیری به بسیاری از کشورهای همسایه ما نیز سرایت کند، اما ممکن است سطح و میزان درگیری هر کدام از این کشورها با دیگری متفاوت باشد. 

وی با اشاره به فرا رسیدن سالگرد شهادت سردار سلیمانی، عنوان کرد: سردار شهید سلیمانی در تمام زندگی خود خواستار یک ایران قوی، تضعیف آمریکا در منطقه، خروج نیروهای آمریکایی از منطقه و استقلال بسیاری از کشورهای منطقه بود. جنگ و تنش ما را قوی نمی‌کند، بلکه ما را تضعیف هم می‌کند و ممکن است خطرات زیادی را متوجه کشور کند و بسیاری از دستاوردهایی که سردار سلیمانی و سایر سربازان کشور برای آن‌ها جنگیدند و شهید شدند را از بین ببرد. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه بزرگترین انتقام از آمریکا، دنبال کردن اهداف سردار سلیمانی است، تصریح کرد: ما باید ببینیم سردار سلیمانی به عنوان یک ایرانی چه خواسته‌ای داشت. به عنوان مثال ما می‌بینیم که او در تمام دوران خدمت خود، به صورت یک نظامی حرفه‌ای باقی ماند و در شغل خود یک فرد حرفه‌ای بود. سردار سلیمانی چنین ایرانی را می‌خواست که هر کسی در آن به صورت حرفه‌ای در شغل خود ظاهر شود. با اینکه بسیاری از افراد از او برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری دعوت می‌کردند و من یقین دارم چنانچه نامزد می‌شد حتما رای بسیار بالایی می‌آورد و برنده انتخابات می‌شد، اما ما دیدیم که او خدمت حرفه‌ای در لباس نظامی را ترجیح داد. 

اصغری‌ثانی اضافه کرد: همچنین ما هر چه‌قدر که ایران را قدرتمندتر کنیم‌، توان کشور را افزایش دهیم و کشور را در برابر خطرات گوناگون بیمه کنیم، همین خود بزرگترین انتقامی است که می‌توانیم از قاتلان سردار سلیمانی بگیریم. ما باید به وسیله دنبال کردن اهداف و تفکر شهید سلیمانی، از آمریکا، اسرائیل و عربستان انتقام سخت بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha