• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99101409946
  • منبع : یورو نیوز

آیا امکان عدم تائید پیروزی بایدن در جلسه روز چهارشنبه کنگره آمریکا وجود دارد؟

آیا امکان عدم تائید پیروزی بایدن در جلسه روز چهارشنبه کنگره آمریکا وجود دارد؟

اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا قرار است روز چهارشنبه ششم ژانویه (۱۷ دی) در نشست کنگره برای تائید نهایی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از یورو نیوز، تصمیم اخیر جاش هالی، سناتور جمهوریخواه ایالت میسوری برای اعتراض به پیروزی جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جلسه کنگره ممکن است جلسه‌ای را که به طور معمول جنبه‌ای تشریفاتی دارد به یک رویارویی سیاسی تمام عیار تبدیل کند. این در حالی است که بنا به گزارش‌ها گروهی از سناتورهای جمهورخواه به رهبری تد کروز، سناتور تگزاس نیز در نظر دارند روند تائید نتیجه انتخابات را به تاخیر بیاندازند و با تائید پیروزی جو بایدن مخالفت کنند.

به دنبال هر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در اولین سه شنبه پس از روز اول نوامبر برگزار می‌شود نشستی در اولین روزهای سال بعد در کنگره برگزار می‌شود تا نتیجه رای گیری در کالج الکترال برای تعیین رئیس جمهوری آینده به طور رسمی تائید شود.

اعتراض جاش هالی یا دیگر سناتورهای جمهوریخواه به آن دسته از اعضای حزب جمهوریخواه که پس از رای گیری در کالج الکترال همچنان به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده وفادار هستند فرصت می‌دهد تا پیروزی جو بایدن در انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) را به چالش بکشند.

این در حالی است که شماری از چهره‌های سرشناس حزب جمهوریخواه از جمله میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنا با اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در جلسه روز چهارشنبه آینده کنگره مخالف هستند. میچ مک کانل پس از رای گیری در کالج الکترال که با پیروزی جو بایدن با ۳۰۶ رای در برابر ۲۳۲ رای برای دونالد ترامپ همراه بود به نامزد دموکرات‌ها به عوان رئیس جمهوری منتخب آمریکا تبریک گفت؛ تصمیمی که در آن زمان اعتراض دونالد ترامپ را که همچنان از پذیرش شکست خودداری می‌کند، برانگیخت.

سخنگوی جو بایدن درباره جلسه روز چهارشنبه کنگره گفته است که این جلسه «تشریفاتی» خواهد بود و جو بایدن در هر صورت روز ۲۰ ژانویه (اول بهمن) به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا سوگند یاد خواهد کرد.

تاکنون هیچ کدام از اعتراض‌هایی که در جریان جلسه کنگره برای تائید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شده مانع از تائید پیروزی نامزد برنده در کالج الکترال نشده است. با این حال انتخابات ریاست جمهوری این دوره در آمریکا با خودداری دونالد ترامپ از پذیرش شکست شباهتی با دوره‌های گذشته ندارد. در این گزارش تلاش شده است جنبه‌های مختلف جلسه روز ششم ژانویه کنگره ایالات متحده بررسی شود.

چرا جلسه کنگره تشکیل می‌شود؟

کنگره آمریکا هر دو سال یک بار دوره‌ای جدید را آغاز می‌کند. دوره جدید کنگره طی روزهای آینده آغاز می‌شود. رای دهندگان در جریان رای‌گیری روز سه نوامبر علاوه بر رئیس جمهوری، کل اعضای مجلس نمایندگان و یک سوم اعضای مجلس سنا را نیز انتخاب کردند.

هر چند اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان مسجل شده است اما تکلیف حزب اکثریت در مجلس سنا در جریان انتخابات دور دوم مجلس سنا در ایالت جورجیا مشخص خواهد شد. دموکرات‌ها در صورت پیروزی در هر دو رقابتی که در جورجیا در جریان است به حزب اکثریت در مجلس سنا تبدیل خواهند شد.

تائید رسمی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری هر چهار سال یک بار یکی از اولین اقدامات کنگره پس از آغاز به کارش است. اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنا گردهم می‌آیند تا آرای الکترال برای انتخاب رئیس جمهوری را شمارش کنند. مقررات این جلسه در سال ۱۸۸۷ میلادی و پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال ۱۸۷۶ وضع شد. بنا به مصوبه سال ۱۸۸۷ کنگره مرجع رسیدگی به اعتراض‌هایی خواهد بود که نسبت به نتیجه رای گیری در کالج الکترال مطرح می‌شود.

پس از طرح اعتراض احتمالی اعضای جمهوریخواه کنگره به نتیجه انتخابات چه خواهد شد؟

هر گاه یکی از اعضای مجلس نمایندگان به همراه یکی از سناتورها در جلسه کنگره به نتیجه آرای الکترال در یکی از ایالت‌ها اعتراض کنند آن اعتراض باید مورد بررسی قرار گیرد. هر دو مجلس به طور جداگانه اعتراض مطرح شده را حدود دو ساعت به بحث می‌گذارند و سپس برای قبول یا رد آن رای گیری می‌کنند.

به این ترتیب اگر یکی از اعضای مجلس نمایندگان به تنهایی به نتیجه انتخابات در یکی از ایالت‌ها اعتراض کند آن اعتراض قابل رسیدگی نخواهد بود. تعداد زیادی از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان و شماری از سناتورهای جمهوریخواه اعلام کرده‌اند که به نتیجه رای گیری در ایالت‌هایی که دونالد ترامپ مدعی «تقلب» در آنها شده است اعتراض خواهند کرد. در دهه‌های اخیر اعتراض رسمی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تنها در سال‌های ۱۹۶۹ و ۲۰۰۵ صورت گرفت. هر دو بار نیز کنگره اعتراض‌ها را وارد ندانست.

با توجه به اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان احتمال موافقت این نهاد با یکی از اعتراض‌های مطرح شده در عمل وجود ندارد. در مجلس سنا نیز معترضان باید بتوانند موافقت کل سناتورهای جمهوریخواه را جلب کنند. این در حالی است که شماری از سناتورهای جمهورخواه از جمله میج مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه، سوزان کالینز، سناتور ایالت مین و میت رامنی، سناتور ایالت یوتا پیروزی جو بایدن را تبریک گفته‌اند. در نتیجه رای موافق آنها به معترضان بعید به نظر می‌رسد. با این حال معترضان حتی در صورت رای موافق مجلس سنا به اعتراض مطرح شده نیز باز به رای مجلس نمایندگان نیاز خواهند داشت.

به این ترتیب معترضان بختی برای جلوگیری از تائید پیروزی جو بایدن نخواهند داشت.

چرا معترضان با وجود آگاهی از عدم امکان جلوگیری از تائید پیروزی بایدن تصمیم به طرح اعتراض گرفته‌اند؟

اعتراض نمادین به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جلسه کنگره مسبوق به سابقه است. اعتراض دموکرات‌ها در سال ۲۰۰۵ به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که در جریان آن جان کری از جورج بوش پسر شکست خورده بود نمونه‌ای از اعتراض نمادین به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری است. دموکرات‌ها در آن زمان قصد داشتند تا با طرح اعتراض خود درباره مشکلاتی که برای شرکت واجدان شرایط در رای گیری وجود دارد، اطلاع رسانی کنند.

خودداری دونالد ترامپ از پذیرش شکست در انتخابات ریاست جمهوری و این واقعیت که او در انتخابات سوم نوامبر از همه نامزدهای جمهوریخواه در تاریخ این حزب رای بیشتری کسب کرد باعث شده است تا گروهی از جمهوریخواهان تصمیم به طرح اعتراض در جلسه روز چهارشنبه کنگره بگیرند. بخش زیادی از این تصمیم مبتنی بر یک حساب‌گری سیاسی است زیرا معترضان بر این باور هستند تا با استفاده از پوشش رسانه‌ای جلسه روز چهارشنبه و جلب رضایت دونالد ترامپ خواهند توانست جایگاه خود را در میان افرادی که به دونالد ترامپ رای داده‌اند مستحکم تر کنند.

جاش هالی، سناتور میسوری به عنوان اولین سناتور جمهوریخواهی که تصمیم خود برای طرح اعتراض را اعلام کرد یکی از نامزدهای بالقوه حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ است. نتیجه رای گیری روز چهارشنبه در کنگره درباره اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری بیش از آنکه برای ریاست جمهوری جو بایدن تعیین کننده باشد مشخص کننده خط مشی حزب جمهوریخواه طی چهار سال آینده خود بود.

وزن وفاداران به دونالد ترامپ در حزب جمهورخواه در جریان رای گیری‌های روز چهارشنبه در کنگره مشخص خواهد شد. بسیاری از اعضای جمهوریخواه کنگره طی روزهای آینده باید تصمیم بگیرند که از جناح تندروی حزب حمایت خواهند کرد یا خیر. در صورت عدم حمایت آنها از اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری احتمال اینکه در آینده در رقابت مقدماتی حزب جمهورخواه از یکی نامزد مورد حمایت دونالد ترامپ شکست بخورند زیاد خواهد بود.

پیامد ملموس رسیدگی به اعتراض‌ها در کنگره چه خواهد بود؟

مهمترین و ملموس‌ترین پیامد رسیدگی به اعتراض‌های اعضای جمهوریخواه کنگره به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تاخیر در روند تائید انتخاب جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود.

جلسه کنگره برای تائید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۳ تنها ۲۳ دقیقه طول کشید. مدت این جلسه چهار سال پیش ۴۱ دقیقه بود. این بار اما انتظار می‌رود که در صورت طرح همه اعتراض‌های جمهوریخواهان، جلسه کنگره و جلسات جداگانه مجلس نمایندگان و مجلس سنا برای رای گیری درباره این اعتراض‌ها بیش از ۱۲ ساعت طول بکشد. به این ترتیب این احتمال وجود دارد که پیروزی جو بایدن به جای روز چهارشنبه در نهایت روز پنجشنبه در جلسه کنگره تائید شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۳

ایسنا جون همه رو اشتباه و از روی جهالت نوشتی! اول قوانین آمریکا رو بخون بعدا مقاله بنویس. سریعتر اصلاح کن متنو تا بیشتر از این آبروریزی نشده. نوشتی: "با توجه به اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان احتمال موافقت این نهاد با یکی از اعتراض‌های مطرح شده در عمل وجود ندارد. در مجلس سنا نیز معترضان باید بتوانند موافقت کل سناتورهای جمهوریخواه را جلب کنند." اصلا اینطوری نیست که نوشتی. درصورت اعتراض فقط یک نماینده از هر مجلس نمایندگان و سنا و نرسیدن به نتیجه مشخص، هر ایالت، یک رای خواهد داشت بطوریکه این رای گیری از نماینده های متعلق به هر ایالت در مجلس نمایندگان گرفته میشه و چون نسبت نمایندگان جمهوری خواه به دموکرات 26 به 23 هست اونوقت ترامپ مجددا در قدرت باقی میمونه.

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۵

آقای دکتر. در صورتی که مجلس سنا رای به عدم تایید انتخابات بده این فرایندی که گفتید آغاز میشه نه با اعتراض یک یا چند نماینده که طبیعتا با رای اکثریت رد خواهد شد.

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۴:۲۸

سلام، درست نوشته اند. بحث هر ایالت یک رای وقتی پیش می آید که برخی آراء الکترال با مکانیزم نوشته شده در متن رد شوند و رد شده ها به حدی برسد که آراء الکترال فرد پیروز به زیر ۲۷۰ برسد. پس عملا اعتراضها به جایی نمی رسد...

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۷:۳۷

وقتی که معاون رییس جمهور یعنی مایک پنس آرای الکتورال کالج ۶ ایالت مورد مناقشه رو رد کنه خودبخود تعداد آرای بایدن زیر ۲۷۰ رای میاد و کار به انتخابات بصورت هر ایالت یک رای می‌کشه که در اینصورت زور جمهوریخواهان بیشتره و به نفع ترامپ تموم میشه. پس دکتر علوم سیاسی درست گفته

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۲:۵۴

آقا چی نوشتی شما؟! والا ماکه یازده ماه پیش برگشتیم ایران به خاطر کرونا از آمریکا چیزی که اونجا دیدیم و قوانین اونجا کاملا مخالف این چیزیه که شما نوشتی دراین گزارش.من به شخصه فکر میکنم رای به نفع ترامپ خواهد چرخید.

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۵:۴۵

توکل ب خدا

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۵:۵۸

انشاااااالا

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۶:۴۴

چقدر ترامپیستهای متوهم در کشور ما زیاد شدند کی گفته قرار ترامپ دوباره در بیاد تنها راه بقدرت رسیدن دوباره ترامپ فقط خودتان. شما ترامپیستهای متوهم دور از واقعیت بهتره با واقعیت زودتر روبرو بشوید.

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۵ ۰۵:۲۱

بایدن ریس جمهور امریکا هس براهمیشه

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۵ ۰۷:۵۱

اینکه شما بگی ترامپیست متوهم و الو بل واقعیت رو تغییر نمیده. من ترامپیست نیستم اما میدونم اونجا برای رای اکثریت ارزش قائلند و تقلب رو برنمیتابند مثل بعضی جاها...و مردمش بلایی سر سیاستمداراش میارند در صورت تقلب که اون سرش ناپیدا.حالا سه روز دیگه مونده هستیم و میبینیم کی رییس جمهور میشه به هر حال...

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۲۲:۲۸

فقط مردم یک کشور عقب افتاده براشون مهم است که کی رییس جمهور امریکا میشه و نگاهشون فقط به دست غریبه هاست

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۶ ۱۵:۰۸

عه پس شما هم جزو همین مردم عقب مونده ای چون توی همین کشور زندگی میکنی!

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۷ ۱۵:۴۸

دکترای علوم سیاسی اون قانونی که شما می فرمایید زمانی اجرا میشه که مجلس نمایندگان بخواهد رئیس جمهور را انتخاب کنه نه زمانی که رسیدگی به آرای الکترال میشه.دکترقلابی