به گزارش ایسنا، سید احسان خاندوزی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود اظهار کرد: بنا بود در نطق اولم به ریشههای نهادی – ساختاری دهه از دست رفته ایران بپردازم، یعنی به ریشههای صعوبت تولید و سهولت سوداگری. به ریشههای تورم تحمیل شده از سوی کسری بودجه و ناترازی بانکها. به ریشه سیاستهای رانتپراکن و نابرابریهای بنیانبرافکن، بنا داشتم به سطح نازل سیاستگذاری اشاره کنم به چندین دهه فقدان سیاست صنعتی و راه غلط از حمایت از دولت.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در انتقاد از سیاستهای اقتصادی گفت: ما سند آمایش ملی، نهادهای تنظیمگری نداریم بودجه ما بیکیفیت است و ضمانت حقوقی ندارد. همچنین بودجه شفاف نیست.
خاندوزی اضافه کرد: در نطقم بنا داشتم به علل سیاسی وضع کنونی بپردازم مثل طنز تلخ فقدان تحزب و سیاسی شدن همه آنچه نباید سیاسی شود. مقصودم از تحزب اداره منسجم امور است نه فقط حزببازیهای شب انتخاباتی. اگر حزب داشتیم حزب مورد نظر به خاطر آبرویاش نمیگذاشت رئیس جمهورش چنین کند و چنان کند یا نمایندگانشان هرکاری دلشان میخواست انجام دهند در این صورت کادرسازی و شایستهگزینی به شب انتصاب آقایان موکول نمیشد.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه نطق خود اظهار کرد: از عوارض کرونا که بگذریم، بخشی از نزول ۹ ساله اقتصاد مربوط میشود به بند خزانهداری آمریکا با متحداناش با جمهوری اسلامی. این یک بخش آدرس است بخش دیگری از آدرس تفکری در داخل است که بدش نمیآید طبقه متوسط و جنبش تهیدستان مدافع عقبنشینی باشند، تفکری که میخواهد ایران کشوری عادی باشد یک جمهوری رام و وابسته، بیدلیل نیست که ۳۲ ماه پس از شروع تحریمهایی که فقط هشت سال از تجربه قبلی آن میگذرد هنوز برخی بروکراتهای این کشور آرایش جنگی نگرفتهاند، چرا که اصلا شاید قرار نیست آرایش جنگی بگیرند.
وی ادامه داد: شاید بنا نیست ساختار بودجه اصلاح و نقشه ارزی و تجاری ما از صحنه خزانه داری آمریکا خارج شود، شاید بنا نیست وابستگی سفره مردم به واردات نهادههای اساسی موثر کم شود. شاید بنا نیست دیپلماسی اقتصادی آسیایی جایگزین فرنگ شود، شاید بنا نباشد مالیات عادلانه اغنیا و ویژهخوران اخذ شود. لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را ببینید به قول سهراب آیهای بهتر از این میخواهید؟
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در راس دولت نظریه توسعه خاصی حکمفرماست، گفت: کف دستگاههای اجرایی بروکراتهای غیرمعتقد به اقتصاد مقاومتی و البته بروکراتهای گرفتار چرب و چیلی فساد مالی وجود دارد. ما نتوانستیم انگیزه بروکراتهای دستگاهها، شرکتها و صندوقها را به سمت مقاومسازی اقتصاد برگردانیم. اگر میخواهید دولت بعدی آسیبپذیری و شکنندگی اقتصاد را تکرار نکند، غیر از تغییر تفکر رئیس جمهور باید برای انگیزه بروکراتها نهادسازی کنیم منظور رهبری از جدیت یعنی همین.
خاندوزی ادامه داد: شجاعتی که رهبری فرمودند یعنی نهادسازی برای همسو کردن انگیزه مدیران با منافع ملت. شجاعت یعنی مردم سالاری به نحوی که دولت و مجلس شورای اسلامی به خاطر محبوبیت و رای خود از جراحی دردناک اما شجاعانه دست نکشند البته باید پرسید آیا مجلس در مقابل هر تمایلی و فشار ذینفعان خواهد ایستاد؟
وی با بیان اینکه تفکر وابستگی بقاء خود را در اصلاح اقتصاد داخل نمیبیند اظهار کرد: تفکر وابستگی فرودستان را با ترس از دوگانه جنگ و صلح حامی خود میکند و فرادستان را با اخذ مالیات عادلانه و توزیع رانت و مجوز. البته در ۱۵ ماهه به انتخابات ۱۴۰۰ به شکل پوپولیستی ۷۵ درصد پرداختی کارکناناش را افزایش میدهد. حتی به قیمت تحمیل کسری بودجه و تحمیل تورم بر ۸۵ میلیون ایرانی.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه مشکلات چاره روشن دارد در پایان نطق خود گفت: سقف سیاسی کاری اجازه قد کشیدن درخت تخصص را نمیدهد. بسیاری از کارشناسان جوان دستگاهها با ما مرتبط هستند و نزد ما درد و دل میکنند. هزینه مقاومت بیش از هزینه رام بودن است. صفآرایی واقعی کشور اقتصاد قوی یا وابسته است این دوگانه اصلاحطلب و اصولگرا و حتی دولتی و غیردولتی نیست مجلس یازدهم هم در این موازنه نقش مهمی بازی میکند. تلاش ما تغییر این موازنه به نفع مردم است. تلاش تیم اقتصادی مجلس شورای اسلامی ریل گذاری امیدآفرین است امیدواریم قوه مجریه نیز روی ریل مجلس حرکت کند.
انتهای پیام
نظرات