• پنجشنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۹ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 99100805684
  • خبرنگار : 71402

۲۰۲۰ کرونایی در یک نگاه

۲۰۲۰ کرونایی در یک نگاه

شروع ناآرام ۲۰۲۰، نمایی از روزهای پرالتهاب را برای جهان به تصویر می‌کشید؛ از پاندمی کرونا، اعتراضات به قتل جورج فلوید، افت بهای نفت، توافق‌های عربی، تبرئه ترامپ در استیضاح، اعتراضات بلاروس تا پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا، تنها گزیده‌ای از روزهای پر افت و خیز این سال پرآشوب و متلاطم بود که انتظار می‌رود تبعات آن در ۲۰۲۱ و حتی فراتر از آن هم در کنارمان باشد.

به گزارش ایسنا، چهار سال پیش می‌پرسیدند که آیا ۲۰۱۶ بدترین سال بوده است؟ حال با تمام آنچه نمایان شده است، اینطور می‌توان گفت که ۲۰۲۰ گوی بدی‌ها را در رقابت با ۲۰۱۶ ربود و برای یافتن سالی این‌ چنین تنیده در آشوب تنها می‌توان به ۱۹۶۸ بازگشت. گرچه در ۱۲ ماه گذشته تعدادی انگشت‌شماری خبر خوب هم منتشر شد، اما آن نقاط روشن هم نتوانست اخبار بد را کم‌رنگ جلوه دهد. از وقوع یک پاندمی مرگبار تا جنبشی جهانی برای عدالت نژادی، ۲۰۲۰ عرصه تحولاتی شد که اثرات آن تا مدت‌ها ادامه خواهد یافت.

در ادامه به گزیده‌ای از این تحولات چشمگیر اشاره می‌شود:

ژانویه

اول ژانویه: معترضان به محاصره سفارت آمریکا در بغداد عراق خاتمه دادند.

اول ژانویه: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواستار مصونیت پارلمانی بابت اتهامات فساد علیه خودش شد.

سوم ژانویه: سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در جریان حمله پهپادی آمریکا در خارج از فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

چهارم ژانویه: تعداد کشته‌شدگان آتش‌سوزی استرالیا به ۲۳ تن رسید و اسکات موریسون، نخست‌وزیر وضعیت اضطراری اعلام کرد.

پنجم ژانویه: دولت ایران گام‌ پنجم و آخر کاهش تعهدهای برجامی خود را اعلام و همه محدودیتهای برجام را لغو کرد.

پنجم ژانویه: ژانگ یونگژن، پروفسور چینی اولین نقشه ژنوم SARS-CoV-۲ را به صورت آنلاین منتشر می‌کند و این امر به متخصصان بهداشت در سراسر جهان اجازه می‌دهد COVID-۱۹ را شناسایی کنند.

پنجم ژانویه: یونان و رژیم صهیونیستی توافقی برای ساخت طولانی‌ترین خط لوله انتقال گاز در زیر آب در جهان به امضا رساندند.

هفتم ژانویه: ترکیه و لیبی توافق حریم دریایی امضا کردند. در پی این توافق جنجالی، سه کشور یونان، قبرس و مصر اعلام کردند توافق دولت اردوغان و دولت وفاق ملی، هرچه باشد این کشورها آن را به رسمیت نمی‌شناسند.

هشتم ژانویه: ایران پایگاه‌های اربیل و الاسد در عراق را که منزلگاه نیروهای آمریکایی بود، به تلافی ترور سردار قاسم سلیمانی هدف حملات موشکی قرار داد.

هشتم ژانویه: بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ اوکراین اندکی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی (ره) تهران بر اثر خطای انسانی هدف گرفته شد و سقوط کرد. تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.

یازدهم ژانویه: تایوانی‌ها بار دیگر تسای اینگ-ون را با آرایی قاطع به عنوان رئیس‌جمهوری این جزیره خودگردان انتخاب کردند.

سیزدهم ژانویه: دانشمندانی که در حال مطالعه روی شهاب سنگ مارکیسون بودند که در دهه ۶۰ میلادی در استرالیا با زمین برخورد کرد، قدیمی‌ترین ماده موجود در زمین با عمر ۷.۵ میلیارد سال را کشف کردند.

شانزدهم ژانویه: دادگاه استیضاح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در سنا آغاز شد.

بیست و دوم ژانویه: چین در تلاش برای کنترل کووید-۱۹ شهر ووهان با ۱۱ میلیون نفر جمعیت را قرنطینه کرد. در آن زمان تلفات رسمی ۱۷ تن و تعداد مبتلایان بیش از ۵۰۰ تن اعلام شد.

بیست و ششم ژانویه: کوبی برایانت، بازیکن بسکتبال بازنشسته آمریکایی همراه با دخترش جیانا برایانت و ۷ تن دیگر بر اثر سقوط هلیکوپتر، در نزدیکی کالاباساس، کالیفرنیا درگذشت.

بیست و هشتم ژانویه: دونالد ترامپ در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید طرح صلح خاورمیانه‌ای خود را اعلام کرد.

سی ژانویه: سازمان بهداشت جهانی، کروناویروس را یک فوریت بهداشت عمومی با بعد بین‌المللی اعلام کرد.  

سی و یکم ژانویه: بریتانیا رسما از اتحادیه اروپا خارج شد (بریگزیت).

فوریه

اول فوریه: پس از چهار ماه اعتراضات مردمی در عراق، برهم صالح، رئیس‌جمهوری عراق در اقدامی محمد توفیق علاوی را به عنوان نخست‌وزیر جدید منصوب کرد.

سوم فوریه: دیوان قانون اساسی مالاوی با استناد به وقوع تخلف‌هایی، انتخابات ۲۰۱۹ را که به پیروزی دوباره پیتر موتاریکا، رئیس‌جمهوری مالاوی ختم شده بود، باطل اعلام کرد. 

پنجم فوریه: سنای آمریکا، دونالد ترامپ را از اتهامات استیضاح شامل سوءاستفاده از قدرت و مانع‌تراشی در کار کنگره تبرئه کرد.

ششم فوریه: کریستینا کوچ، فضانورد آمریکایی پس از ۳۲۸ روز حضور در ایستگاه فضایی بین‌المللی، طولانی‌ترین پرواز فضایی مداوم از سوی یک فضانورد زن را به پایان رساند و در قزاقستان فرود آمد.

ششم فوریه: اولین مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ در آمریکا به ثبت رسید.

نهم فوریه: سریع‌ترین سفر مافوق صوت نیویورک به لندن توسط بوئینگ ۷۴۷-۴۳۶ شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز طی چهار ساعت و ۵۶ دقیقه انجام شد و سرعت آن ۱،۳۲۷ کیلومتر در ساعت/۸۲۵ مایل در ساعت بود.

یازدهم فوریه: برای دومین بار در طول یک قرن، بغداد عراق شاهد بارش برف بود.

یازدهم فوریه: ویلیام بار، دادستان کل آمریکا پیشنهاد کاهش محکومیت راجر استون، مشاور سابق کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ را مطرح کرد و دادستان‌ها در واکنش به آن استعفا دادند. او به ۴۰ ماه حبس محکوم شد.

چهاردهم فوریه: بیش از ۸۰۰ هزار تن در شمال غربی سوریه در بحبوحه عملیات نیروهای حامی دولت سوریه علیه آخرین پناهگاه شورشیان آواره شدند.

هفدهم فوریه: دیوان عالی هند به زنان مشغول به کار در نیروهای مسلح حقوق برابر اعطا کرد.

هجدهم فوریه: اشرف غنی پنج ماه بعد از انتخاباتی که با ادعاهای تقلب و درخواست بازشماری همراه بود، به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام شد.

بیست و سوم فوریه: مون جائه-این، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی بعد از گزارش ۶۰۲ مورد ابتلا و شش مورد مرگ ناشی از کرونا، با اعلام وضعیت فوق‌العاده به دولت مجوز داد تا شهرها را قرنطینه کند.

بیست و سوم فوریه: اولین شیوع بزرگ کروناویروس در اروپا، در ایتالیا با ۱۵۲ مورد ابتلا و سه مورد مرگ و میر، موجب اعمال تدابیر اضطراری و قرنطینه ۱۰ شهر در ناحیه لمباردی شد.

بیست و سوم فوریه: شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین شیوع ویروس کرونا در این کشور را بزرگترین فوریت بهداشتی از ۱۹۴۹ توصیف کرد. 

بیست و سوم فوریه: اعتراضات خشونت‌آمیز علیه قوانین جدید شهروندی در دهلی‌نو هند، ظرف چند روز دست‌کم ۳۸ کشته بر جای گذاشت.

بیست و چهارم فوریه: هاروی واینستین، از قدرتمندترین تهیه‌کننده‌های هالیوود به جرم تجاوز و آزار جنسی گناهکار شناخته شده و به ۲۳ سال حبس در نیویورک محکوم شد.

بیست و چهارم فوریه: ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر ۹۴ ساله مالزی از سمتش کناره‌گیری کرد.

بیست و چهارم فوریه: دانشمندان اولین موجودی را که برای تنفس به اکسیژن احتیاج ندارد، شناسایی کردند؛ یک انگل کوچک که در بافت ماهی سالمون زندگی می‌کند.

بیست و پنجم فوریه: احمد آربری، جوان بیست و پنج ساله سیاه‌پوست آمریکایی هنگامی که مشغول انجام ورزش در یکی از پارک‌های شهر ساحلی «برانزویک» در جورجیا بود، از سوی دو مرد سفیدپوست که پدر و پسر بودند، به ضرب گلوله کشته شد و به اعتراضات علیه نژادپرستی دامن زد.

بیست و پنجم فوریه: ایران با اعلام ۵۹ مورد ابتلا و ۱۱ مورد تلفات ناشی از کرونا به عنوان کانون جدید کروناویروس ظهور کرد. معاون وزیر بهداشت هم به کرونا مبتلا شد. 

بیست و پنجم فوریه: حسنی مبارک، رئیس‌جمهوری مصر بین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۱ که در جریان تحولات بهار عربی از قدرت عزل شد، در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

بیست و ششم فوریه: عربستان سعودی برای اولین بار از ترس شیوع ویروس کرونا زائران خارجی را از ورود به مکه و مدینه منع کرد.

بیست و هفتم فوریه: ارزش شاخص «داو جونز» در بازار سهام نیویورک هم زمان با افزایش نگرانی‌ها از تبعات شیوع ویروس جدید کرونا سقوط کرد؛ رویدادی که از اکتبر ۱۹۸۷ بی‌سابقه بود، به طوری که حتی پس از حملات ۱۱ سپتامبر نیز چنین اتفاقی نیفتاده بود.

بیست و نهم فوریه: آمریکا و شبه‌نظامیان طالبان توافقی برای پایان دادن به ۱۸ سال جنگ در دوحه قطر به امضا رساندند و طبق آن، آمریکا و متحدانش در ناتو با خروج ظرف ۱۴ ماه موافقت کردند.

مارس

اول مارس: ارتش ترکیه سه روز پس از کشته شدن ۳۶ سرباز ترکیه در حملات هوایی و توپخانه‌ای، عملیات نظامی بزرگی علیه دولت سوریه در شمال سوریه به جریان انداخت.

اول مارس: محی‌الدین یاسین به عنوان نخست‌وزیر جدید مالزی سوگند یاد کرد.

دوم مارس: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با اعلام اینکه آنکارا دیگر نمی‌تواند به توافق ۲۰۱۶ با اتحادیه اروپا برای جلوگیری از ورود مهاجران به اروپا پایبند باشد، نسبت به ورود میلیون‌ها تن هشدار داد.

ششم مارس: روسیه با کاهش تولید نفت بر سر نگرانی بابت کروناویروس خودداری کرد و با عربستان سعودی و اوپک به مقابله پرداخت و در نتیجه آن یک جنگ قیمت به راه افتاد.

نهم مارس: ایتالیا در مواجهه با بیش از ۱۰ هزار مورد مبتلا به کرونا و ۶۳۰ مورد مرگ و میر ناشی از آن، قرنطینه سراسری اعلام کرد.

یازدهم مارس: با ثبت ۱۲۱ هزار و ۵۴۶ مورد ابتلا به کرونا در سراسر جهان و ۴۳۷۳ مورد مرگ ناشی از آن، رئیس سازمان جهانی بهداشت کووید-۱۹ را یک "پاندمی" اعلام کرد.

دوازدهم مارس: دونالد ترامپ با اشاره به شیوع کرونا سفرها با ۲۶ کشور اروپایی را ممنوع اعلام کرد که شامل بریتانیا نمی‌شد اما روز بعد بریتانیا و ایرلند را هم به این فهرست افزود.

سیزدهم مارس: دونالد ترامپ با اعلام وضعیت اضطرار ملی، ۵۰ میلیارد دلار برای مبارزه با کووید-۱۹ اختصاص داد.

سیزدهم مارس: برونا تیلور، یک دختر ۲۶ ساله سیاه‌پوست آمریکایی که تکنسین پزشکی بود، پس از یورش ناگهانی افسران پلیس به خانه‌اش در لوییویل کنتاکی و وقوع تیراندازی مرگبار کشته شد. این حادثه موجی از اعتراضات ضد نژادپرستی را به راه انداخت.

هفدهم مارس: اتحادیه اروپا در بحبوحه مقابله با کرونا، ممنوعیت ورود ۳۰ روزه تمام مسافران به ۲۶ کشور این منطقه را اعلام کرد.

هجدهم مارس: دونالد ترامپ و جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا با بستن مرز آمریکا-کانادا که طولانی‌ترین مرز بین‌المللی در جهان است، به روی سفرهای غیرضروری برای مقابله با کرونا موافقت کردند.

بیست و دوم مارس: هند برای محدود کردن شیوع کووید-۱۹، یک میلیارد تن را تحت منع آمد و شد روزانه قرار داد.

بیست و سوم مارس: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواستار آتش‌بس جهانی فوری برای مقابله با کووید-۱۹ شد. 

بیست و سوم مارس: انتشار تصاویری از لحظات دستگیری خشونت‌آمیز دنیل پرود، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی در شهر راچستر نیویورک که منجر به مرگ او شد، انتقادات زیادی را در پی داشت. قتل یک سیاه‌پوست دیگر باز هم خشم معترضان آمریکایی را برانگیخت.

بیست و چهارم مارس: شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن با اشاره به شیوع کرونا از تاخیر در برگزاری رقابت‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو تا تابستان ۲۰۲۱ خبر داد.

بیست و پنجم مارس: تلفات مرگ و میر اسپانیا از کووید-۱۹ از ۳۴۳۴ مورد چین پیشی گرفت تا در رده دوم جهانی پس از ایتالیا با ۷۵۰۳ مورد مرگ قرار بگیرد. تا آن روز، تلفات جهانی ۲۰ هزار و ۸۳۶ مورد ثبت شد.

بیست و ششم مارس: برنتون تارانت، تروریست ۲۸ ساله‌ای که با حمله به دو مسجد کرایست چرچ در نیوزیلند ۵۱ نمازگزار را به قتل رسانده بود، گناهکار شناخته شد.

بیست و هفتم مارس: بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا به کرونا مبتلا شد.

بیست و هفتم مارس: دونالد ترامپ با امضای بسته محرک ۲.۲ تریلیون دلاری که بالاترین بودجه در تاریخ آمریکاست، آن را به قانون تبدیل کرد و گفت هیچگاه چیزی که با "ت" (تریلیون) شروع شده باشد، امضا نکرده بود. 

سی مارس: کمیته بین‌المللی المپیک از به تعویق افتادن رقابت‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۰ و برگزاری آن از ۲۳ ژوئیه تا هشت اوت سال ۲۰۲۱ خبر داد.

آوریل

دوم آوریل: براساس اعلام وزارت کار آمریکا، تعداد بی‌سابقه ۶.۶ میلیون آمریکایی اعلام بیکاری کردند و این رقم ظرف دو هفته به ۱۰ میلیون تن رسید.

دوم آوریل: براساس اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، شمار موارد جهانی ابتلا به کووید-۱۹ از مرز یک میلیون تن گذشت و ۵۱ هزار و ۴۸۵ مورد تلفات ثبت شد.

هفتم آوریل: چین به قرنطینه ووهان، شهری که کانون پاندمی کرونا شناخته می‌شد، پس از ۷۶ روز پایان داد.

هشتم آوریل: ائتلاف تحت امر سعودی‌ها در یمن، پس از پنج سال برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا خواستار آتش‌بس شد.

دوازدهم آوریل: اوپک و دیگر شرکت‌های نفتی مهم، با بزرگترین کاهش در تولید نفت برای ایجاد ثبات در قیمت‌های جهانی موافقت کردند.

سیزدهم آوریل: برنی سندرز، از سناتورهای پرنفوذ آمریکایی، رقیب سابق خود جو بایدن را برای ریاست جمهوری تایید کرد.

چهاردهم آوریل: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا جو بایدن را که سابقا معاون خودش بود، برای ریاست جمهوری نوامبر تایید کرد.

چهاردهم آوریل: صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که اقتصاد جهانی انقباض سه درصدی ناشی از پاندمی کرونا را در سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی می‌کند که عمیق‌ترین افول از زمان "رکود بزرگ" است.

چهاردهم آوریل: دونالد ترامپ از قطع بودجه سازمان بهداشت جهانی به بهانه اشتباهات در کنترل پاندمی کرونا و جانبداری آن از چین خبر داد که انتقاد بین‌المللی را در پی داشت.

پانزدهم آوریل: کره‌جنوبی اولین کشوری شد که تحت کرونا انتخابات سراسری برگزار کرد و حزب دموکراتیک حاکم مون جائه-این به پیروزی قاطع دست یافت.

شانزدهم آوریل: با وخیم شدن شیوع کرونا، وضعیت اضطراری سراسری در ژاپن تا ششم مه اعلام شد.

شانزدهم آوریل: ۲۲ میلیون آمریکایی ظرف چهار هفته اعلام بیکاری کردند که این به معنای از بین رفتن ۹ سال و نیم دستاورد در حوزه ایجاد اشتغال بود.

هفدهم آوریل: سازمان بهداشت جهانی نسبت به تبدیل شدن آفریقا به کانون بعدی پاندمی کرونا با بیش از ۳۰۰ هزار مورد تلفات هشدار داد؛ کرونا ۳۰ میلیون تن را به سمت فقر کشانده و رکورد مرگ حدود ۱۰۰۰ تن و ۱۹ هزار مورد ابتلا را زد.

هجدهم آوریل: مرگبارترین تیراندازی در تاریخ کانادا به وقوع پیوست و ۱۸ تن از جمله یک افسر در استان نوا اسکوشیا، واقع شرق این کشور به دست یک مهاجم جان باختند.

نوزدهم آوریل: براساس شمارش دانشگاه جانز هاپکینز، تلفات پاندمی کرونا در آمریکا از ۴۰ هزار تن گذشت و ۷۴۲ هزار و ۴۴۲ مورد ابتلا ثبت شده است.

بیستم آوریل: در اتفاقی بی‌سابقه قیمت نفت پایه وست تگزاس برای تحویل در معاملات آتی منفی شد. چنین سقوط قیمتی از ۱۹۴۶ تاکنون بی‌سابقه بوده است.

بیست و یکم آوریل: دونالد ترامپ یک ممنوعیت جدید ۶۰ روزه برای اکثر دارندگان کارت سبز برای ورود به خاک ایالات متحده اعلام کرد.

بیست و یکم آوریل: انتشار شایعاتی از مرگ کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی بعد از آنکه در یک مراسم مهم غیبت داشت.

بیست و هشتم آوریل: وزارت دفاع آمریکا سه ویدیو از سال ۲۰۰۴ و ۲۰۱۵ را از حالت محرمانه خارج کرد که احتمال وجود بشقاب پرنده‌ها را نشان می‌دهد.

بیست و نهم آوریل: تولید ناخالص داخلی ایالات متحده برای سه ماهه مالی ۴.۸ درصد سقوط می‌کند و رسماً به روند رشد در این کشور پایان می‌دهد. این بدترین انقباض از سال ۲۰۰۸ بود.

سی آوریل: میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه به کرونا مبتلا شد.  

سی آوریل: دونالد ترامپ مدعی شد، کووید-۱۹ از یک آزمایشگاه در ووهان چین نشات گرفته است، در حالی که دفتر اطلاعات ملی آمریکا گفت این ویروس ساخته دست انسان نیست.

مه

اول مه: جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در پی تیراندازی مرگبار ماه آوریل، استفاده از ۱۵۰۰ نوع سلاح تهاجمی را ممنوع اعلام کرد. 

اول مه: با اعلام دوباره وضعیت اضطراری، معترضان مسلح در آمریکا در اعتراض به دستور ماندن در خانه، در میشیگان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

سوم مه: مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، چین را مسوول شیوع و شدت پاندمی کرونا دانست و گفت این کشور باید پاسخگو باشد.

چهارم مه: رهبران جهان به اختصاص هشت میلیارد دلار برای درمان‌های تحقیقاتی و واکسن ویروس کرونا متعهد شدند اما ایالات متحده و روسیه در آن مشارکت نکردند.

ششم مه: مصطفی الکاظمی، رئیس سابق سرویس اطلاعاتی عراق به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور سوگند یاد کرد. او سومین نخست‌وزیری است که ظرف شش ماه روی کار آمد.

هفتم مه: میزان بیکاری در آمریکا به ۳۳.۳ میلیون تن یا ۲۰ درصد نیروی کار رسید. دو ماه پیش از آن نرخ بیکاری ۳.۵ درصد یا پایین‌ترین میزان در ۵۰ سال گذشته بود.

دوازدهم مه: یک روز پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه از میزان محدودیت‌های کرونایی کاست، شمار تایید شده مبتلایان به ۲۳۲ هزار تن رسید و روسیه در رده دوم جهانی جای گرفت.

دوازدهم مه: شبه‌نظامیان افغان با حمله به بیمارستان و یک مراسم تدفین در کابل، جان حدود ۴۰ تن از جمله مادران باردار و کودکان نوزاد را گرفتند.

پانزدهم مه: آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، به دلیل پاندمی کرونا رسما در رکود اقتصادی به سر می‌برد و ارقام نشان می‌دهند که این اقتصاد در ۳ ماه اول سال ۲۰۲۰ به میزان ۲.۲ درصد کاهش یافته است.

هفدهم مه: دولت جدید رژیم صهیونیستی به رهبری بنی گانتس و بنیامین نتانیاهو پس از ۵۱۰ روز سوگند یاد کرد.

نوزدهم مه: براساس مطالعه‌ای که در نیچر کلایمت چنج به چاپ رسید، انتشار گازهای گلخانه‌ای در آوریل ۲۰۲۰ که جهان در قرنطینه به سر می‌برد ۱۷ درصد کاهش یافت.

بیست و دوم مه: چین از یک قانون امنیت ملی جدید برای هنگ‌کنگ رونمایی کرد.

بیست و دوم مه: پرواز خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان در حوالی فرودگاه بین‌المللی "جناح" در کراچی سقوط کرد که منجر به کشته شدن ۹۷ تن شد و تنها دو تن جان سالم به در بردند.

بیست و پنجم مه: ویدیویی از بازداشت و قتل جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی حین بازداشت به دست افسران پلیس مینیاپولیس منتشر شد که نشان می‌دهد یک پلیس سفیدپوست حدود ۹ دقیقه زانوی خودش را روی گردن او فشار داد و او را خفه کرد. پس از آن موجی از محکومیت و اعتراض سراسری به جریان افتاد.

بیست و ششم مه: توییتر برای اولین بار افزودن برچسب‌هایی برای هشدار درباره توییت‌های نادرست دونالد ترامپ را آغاز کرد.

بیست و هفتم مه: مایک پامپئو در یادداشتی به کنگره آمریکا اطلاع داد که هنگ‌کنگ دیگر بخشی خودمختار از چین نیست و دیگر نمی‌تواند از مزیت رابطه تجاری ویژه با ایالات متحده برخوردار شود.

ژوئن

اول ژوئن: دونالد ترامپ به استقرار نیروهای نظامی برای سرکوب معترضان در سراسر این کشور که از قتل جورج فلوید نشات گرفت، تهدید کرد.

سوم ژوئن: سه افسر سابق پلیس آمریکا در ارتباط با مرگ جورج فلوید در مینیاپولیس متهم شدند و اتهام "درک شووین"، افسری که مستقیما در قتل این شهروند سیاه‌پوست آمریکایی نقش داشت، بعدا به قتل درجه دوم افزایش یافت.

سوم ژوئن: جیمز ماتیس، وزیر دفاع پیشین آمریکا در مصاحبه با آتلانتیک گفت ترامپ اولین رئیس جمهوری در طول حیات اوست که برای متحد کردن آمریکاییها تلاش نکرد و حتی تظاهر به انجام این کار هم نداشت. او در عوض برای دودسته کردن مردم تلاش کرد.

چهارم ژوئن: هزاران تن با نادیده گرفتن ممنوعیت اخیر، به مناسبت سالروز کشتار میدان تیان‌آن‌من در هنگ‌کنگ تجمع کردند.

چهارم ژوئن: یک روز پس از آنکه مجلس فیلیپین یک قانون ضد تروریسم جدید به تصویب رساند، سازمان ملل در گزارشی از نقض‌های حقوق بشری در این کشور از جمله مرگ ۸۰۰۰ تن حین مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرد.

هفتم ژوئن: در شرایطی که اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا عمدتا مسالمت‌آمیز برگزار می‌شدند، گارد ملی آمریکا از واشنگتن دی.سی خارج شده و ممنوعیت آمد و شد در نیویورک لغو شد.

هفتم ژوئن: اعتراضات جنبش "جان سیاه‌پوستان مهم است" پر تعداد در سراسر جهان ادامه یافته و در بریستول انگلستان مجسمه‌ای متعلق به قرن هفدهم از ادوارد کالستون، تاجر برده بریتانیایی به زیر کشیده شد.

هشتم ژوئن: دفتر ملی تحقیقات اقتصادی اعلام کرد، آمریکا رسما در ماه فوریه وارد رکود شد و طولانی‌ترین گسترش رشد آن از ۱۸۵۴ به پایان رسید.

دهم ژوئن: پرونده قتل اولاف پالمه، نخست‌وزیر سوئد پس از ۳۴ سال بسته شد. پالمه "معمار سوئد مدرن" خوانده می‌شود.

دهم ژوئن: مجسمه‌های مرتبط با چهره‌های ارشد جنگهای داخلی آمریکا و کاوشگران این قاره در کانون توجه معترضان ضد نژادپرستی قرار گرفته و بسیاری از آنها از جمله مجسمه جفرسون دیویس، رئیس‌جمهوری کنفدراسیون آمریکا و کریستوف کلمب در ریچموند سرنگون شدند.

دوازدهم ژوئن: ریشارد بروکس، مرد ۲۷ سالهٔ آمریکایی آفریقایی‌تباری که با خودرو در پارکینگ یک رستوران توقف کرده بود به دست گرت رولف، افسر اداره پلیس آتلانتا به ضرب دو گلولهٔ جنگی کشته شد. پس از آن اعتراضات به خشونت پلیس بالا گرفت و رئیس پلیس این شهر استعفا داد.

شانزدهم ژوئن: دست‌کم ۲۰ سرباز هندی در اولین درگیری مرگبار در مرز چین و هند طی ۴۵ ساله گذشته در دره گالوان، واقع در هیمالیا کشته شدند.

شانزدهم ژوئن: کره‌شمالی دفتر نمایندگی بین دو کره که به عنوان سفارت دوفاکتو برای کره‌شمالی و جنوبی فعالیت می‌کرد، منفجر کرد.

هجدهم ژوئن: دیوان عالی آمریکا حکم داد، برنامه رویاپردازان (داکا) متعلق به دوران باراک اوباما که به کودکان مهاجر ثبت نشده اجازه کار و تحصیل در آمریکا را می‌دهد، می‌تواند پای بر جا بماند.

نوزدهم ژوئن: اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا از حمله سایبری یک ماهه تحت نظارت یک کشور، به دولت و شرکت‌های استرالیایی خبر داد.

بیست و یکم ژوئن: عربستان سعودی بازدیدکنندگان بین‌المللی را از انجام مناسک حج به دلیل شیوع کرونا منع کرد.

بیست و دوم ژوئن: آمار دولت آمریکا نشان می‌دهد که سیاه‌پوستان چهار برابر بیشتر از سفیدپوستان احتمال بستری شدن در بیمارستان بر اثر ابتلا به کرونا را دارند و همین مساله اختلافات نژادی را پررنگ‌تر کرد.

بست و چهارم ژوئن: براساس گزارش سازمان ملل، پاندمی کرونا به صورت چشمگیری در یمن، فقیرترین کشور عربی جهان وخیم‌تر شد و مرگ و میر به ۲۵ درصد رسید.   

بیست و ششم ژوئن: روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، روسیه به صورت مخفیانه به نیروهای وابسته به طالبان برای کشتن سربازان آمریکا و نیروهای ائتلاف در افغانستان "جایزه" می‌داده است.

بیست و هفتم ژوئن: دولت ائتلافی ایرلند پس از چهار ماه مذاکرات، میشل مارتین را به عنوان نخست‌وزیر برگزید.

سی ژوئن: قانون امنیت ملی جدید چین در هنگ‌کنگ به اجرا درآمد.

ژوئیه

اول ژوئیه: اروپا ماه‌ها پس از قرنطینه، مرزهایش را به روی ۱۵ کشور امن بجز آمریکا، برزیل و روسیه گشود.

اول ژوئیه: رکورد جهانی توقیف مواد مخدر با کشف ۱۴ تن آمفتامین به دست پلیس ایتالیا در سالرنو به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار ثبت شد. گمان می‌رود این مواد در سوریه به دست داعش تولید شده باشد.

اول ژوئیه: سازمان بهداشت جهانی می‌گوید خاورمیانه با بیش از یک میلیون مبتلا به ویروس کرونا و وقوع ۸۰ درصد مرگ و میر در مصر، ایران، عراق، پاکستان و عربستان سعودی در "آستانه بحران" است.

اول ژوئیه: ولادیمیر پوتین در رفراندوم سراسری با هدف طولانی‌تر کردن مدت ریاست جمهوری پیروز شد.

ششم ژوئیه: آمریکا رسما خروج از سازمان بهداشت جهانی را آغاز کرد.

هفتم ژوئیه: تست کرونای ژایر بولسونارو، رئیس‌جمهوری برزیل مثبت اعلام شد.  

هفتم ژوئیه: به دنبال اعلام دولت صربستان برای اجرای قرنطینه بابت افزایش موارد ابتلا به کرونا، اعتراضات خشونت‌آمیزی در بلگراد شکل گرفت.

هشتم ژوئیه: دولت آمریکا با صدور دستوری اعلام کرد، بیش از یک میلیون دانشجوی بین‌المللی که کلیه دروس خودشان را به صورت آنلاین انتخاب کرده‌اند، با ابطال ویزا مواجه می‌شوند.

دهم ژوئیه: موزه ایاصوفیه متعلق به قرن ششم با دستور رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به مسجد تبدیل شد. این کلیسا در دوره ۱۴۵۳ تا ۱۹۳۴ هم به عنوان مسجد استفاده می‌شد.

چهاردهم ژوئیه: هزاران اسرائیلی با تجمع مقابل سکونتگاه رسمی نتانیاهو در قدس، خواستار استعفای این نخست‌وزیر شدند که با اتهامات فساد مواجه است و دولتش بابت مدیریت ضعیف پاندمی کرونا هدف انتقاد قرار دارد. این اعتراضات هزاران نفری تا پایان ۲۰۲۰ هر هفته برگزار شد و هدف سرکوب نیروهای امنیتی قرار گرفت.  

هفدهم ژوئیه: جان لوئیس که از دهه ۱۹۶۰ از سیاستمداران و فعالان برجسته حقوق مدنی آمریکا بود و دوش به دوش مارتین لوتر کینگ در ایالات متحده در راه حقوق سیاه‌پوستان مبارزه کرد، در سن ۸۰ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت.

بیستم ژوئیه: بریتانیا پیمان استرداد با هنگ‌کنگ را در پی اجرای قانون امنیتی جدید برای این منطقه به حالت تعلیق درآورد.

بیست و یکم ژوئیه: عمر البشیر، رهبر سابق سودان بابت کودتای ۱۹۸۹ که به سرنگونی دولت منجر شد، در خاطوم به دادگاه رفت.  

بیست و سوم ژوئیه: دونالد ترامپ از احتمال اعزام ۷۵ هزار نیروی فدرال برای کنترل خشونت در شهرهایی در آمریکا نظیر پورتلند ایالت اورگان سخن به میان آورد که با انتقادات بیشماری مواجه شد.

بیست و پنجم ژوئیه: کره‌شمالی اولین مورد مشکوک کووید-۱۹ در شهر کائسونگ را گزارش داد.

بیست و هفتم ژوئیه: گوگل تصمیم گرفت کارکنانش تا ژوئیه ۲۰۲۱ از منزل کار کنند. گوگل بزرگترین شرکت فناوری است که به دورکاری متعهد شد.  

بیست و هشتم ژوئیه: نجیب رزاق، نخست‌وزیر سابق مالزی در پرونده فساد گناهکار شناخته شده و به ۱۲ سال حبس و جریمه حدودا ۵۰ میلیون دلاری محکوم شد.

بیست و نهم ژوئیه: مراسم حج با حضور تعداد اندک و بدون حضور خارجی‌ها در عربستان آغاز شد.

سی و یکم ژوئیه: فعالیت اقتصادی منطقه یورو در ماه‌های آوریل-ژوئن ۱۱.۹ درصد کاهش نشان داد و اسپانیا با ۱۸.۵ درصد بدترین و  عمیق‌ترین کاهش اقتصادی در دوران مدرن را تجربه کرد.

اوت

دوم اوت: امارات متحده عربی اولین نیروگاه هسته‌ای جهان عرب را در نیروگاه هسته‌ای "براکه" راه‌اندازی کرد.  

دوم اوت: داعش با حمله به زندانی در شهر جلال‌آباد افغانستان و کار گذاشتن بمب در ورودی آن، ۲۰ ساعت درگیری به وجود آورد و در جریان آن ۲۹ تن کشته و بیش از ۳۰۰ زندانی فرار کردند.

سوم اوت: خوآن کارلوس، پادشاه سابق اسپانیا در بحبوحه کشیده شدن پایش به یک تحقیقات فساد، اعلام کرد از اسپانیا خارج می‌شود.

چهارم اوت: سازمان ملل اعلام کرد، پاندمی کرونا بزرگترین اخلال آموزشی در طول تاریخ را ایجاد کرده و روی حدود ۱.۶ میلیون محصل در ۱۹۰ کشور یا به عبارتی ۹۴ درصد در سراسر جهان تاثیر گذاشته است.

چهارم اوت: وقوع انفجاری مهیب در بندر بیروت لبنان به کشته شدن بیش از ۲۰۰ تن و زخمی شدن بیش از ۶۰۰۰ تن منجر شد و موج انفجار ساختمان‌های بسیاری را تخریب کرد. علت انفجار ذخیره ۲۷۵۰ تن آمونیوم نیترات بود که به مدت شش سال در گمرک بندر بیروت بدون ایمنی کافی نگهداری شده بود.

پنجم اوت: نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در مراسم نصب سنگ بنای معبد جدید هندوها در آیودا که برای سال‌ها محل مورد مناقشه مسلمانان و هندوها بوده، حاضر شد. این مکان تاریخی در سال ۱۹۹۲ و در حالی که کاربری مسجد (بابری) داشت از سوی هندوهای متعصب تخریب شد و در نتیجه آن حملات حدود ۲ هزار مسلمان کشته شدند.

ششم اوت: موارد شناسایی شده از کرونا در آفریقا از مرز یک میلیون گذشت و تلفات به بیش از ۲۱ هزار تن رسید.

نهم اوت: نیوزیلند به صدمین روز بدون رویت کرونا رسید.

نهم اوت: میزان تلفات کروناویروس در برزیل از ۱۰۰ هزار تن گذشت و دومین آمار بالا در جهان شد. تعداد مبتلایان هم بیش از سه میلیون گزارش شد.

نهم اوت: به دنبال انتخابات ریاست جمهوری مورد مناقشه بلاروس، الکساندر لوکاشنکو با کسب ۸۰ درصد رای اعلام پیروزی کرد اما آمار غیر رسمی از شکست او مقابل سوتلانا تیخانوفسکایا، نامزد اصلی اپوزیسیون حکایت داشت. این تحولات با اعتراضات گسترده در بلاروس و محکومیت بین‌المللی مواجه شد.

دهم اوت: کمتر از یک هفته بعد از وقوع انفجار مهیب در بندر بیروت، حسان دیاب، نخست‌وزیر لبنان از استعفای دولتش خبر داد.

یازدهم اوت: جو بایدن، نامزد ریاست جمهوری دموکرات‌های آمریکا، کامالا هریس را به عنوان معاونش انتخاب کرد. او اولین زن رنگین‌پوست بود که برای چنین سمتی انتخاب می‌شد.

یازدهم اوت: ولادیمیر پوتین گفت روسیه اولین کشوری است که واکسن "اسپوتنیک ۵" برای کووید-۱۹ را به تایید می‌رساند، این در حالیست که هیچ نوع اطلاعات علمی منتشر نشده و حرفی از آغاز آزمایش فاز ۳ آن زده نشد.

یازدهم اوت: سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر اپوزیسیون بلاروس در بحبوحه اعتراضات مردمی گسترده به نتایج انتخابات نهم اوت که موجب روی کار آمدن لوکاشنکو شد، از این کشور گریخت.

سیزدهم اوت: رژیم صهیونیستی به توافقی با امارات برای عادی‌سازی روابط دست یافت و از برنامه‌هایش برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی دست کشید.

چهاردهم اوت: تنش‌ها بر سر مناطق دریایی در اژه و مدیترانه شرقی بار دیگر میان ترکیه و یونان بالا گرفت. اقدام ترکیه برای شناسایی این منطقه به منظور حفاری احتمالی برای نفت و گاز با اعتراض یونان همراه شد.

شانزدهم اوت: بزرگترین تجمع اعتراضی در بلاروس با حضور ۱۰۰ هزار تن در مینسک علیه نتایج انتخابات جنجالی و روی کار آمدن دوباره لوکاشنکو برگزار شد.

شانزدهم اوت: بزرگترین اعتراضات در تایلند ظرف شش سال گذشته با حضور ۱۰ هزار معترض در بانکوک و با درخواست اصلاحات دولت و نظام پادشاهی برگزار شد.

هجدهم اوت: جو بایدن رسما به عنوان نامزد ریاست جمهوری حزب دموکرات آمریکا انتخاب شد.

هجدهم اوت: ابراهیم بوباکار کیتا، رئیس‌جمهوری مالی در بحبوحه کودتای نظامی که با محکومیت شورای امنیت سازمان ملل روبرو شد، از سمتش استعفا داد.

بیستم اوت: الکسی ناوالنی، چهره اپوزیسیون روسیه پس از مسمومیت در جریان یک پرواز داخلی در روسیه، به کما رفت. بعدا تایید شد که مسمومیت با سم نوویچوک بوده است.

بیست و سوم اوت: کنوانسیون حزب جمهوری‌خواه آمریکا رسما دونالد ترامپ را برای دور دوم ریاست جمهوری نامزد کرد.

بیست و سوم اوت: جیکوب بلیک، یک شهروند سیاه‌پوست آمریکایی در کنوشا، واقع در ایالت ویسکانسین مقابل چشم فرزندانش هدف شلیک گلوله پلیس قرار گرفت و همین موجی از اعتراضات خشونت‌بار را به راه انداخت.

بیست و ششم اوت: جاری شدن سیل در شهر چاریکار افغانستان ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت و بیش از ۵۰۰ خانه را تخریب کرد.

بیست و هفتم اوت: برنتون تارانت، تروریست استرالیایی به جرم قتل ۵۱ نمازگزار مسجد در کرایست‌چرچ نیوزیلند، برای اولین بار در این کشور به حبس ابد بدون آزادی مشروط محکوم شد.

بیست و هشتم اوت: شرکت فناوری ژاپنی اسکای درایو از تکمیل اولین پرواز آزمایشی یک ماشین پرنده سرنشین‌دار خبر داد.

بیست و نهم اوت: ایلان ماسک، میلیادر کارآفرین یک تراشه کامیپوتری به نمایش گذاشت که در مغز یک خوک جاسازی شده و هدف از آن را مطالعه برای درمان بیماری‌های مرتبط با دستگاه عصبی عنوان کرد.

سپتامبر

اول سپتامبر: دونالد ترامپ در راستای حمایت از ماموران اجرای قانون راهی شهر کنوشا در ایالت ویسکانسین شد که جیکوب بلیک، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی در آنجا هدف اصابت گلوله نیروهای امنیتی قرار گرفت.

دوم سپتامبر: استرالیا رسما برای اولین بار طی حدود سه دهه وارد رکود شد و تولید ناخالص داخلی آن هفت درصد در آوریل و ژوئن کاهش نشان داد.

دوم سپتامبر: سیلویو برلوسکنی، نخست‌وزیر سابق ایتالیا به کووید-۱۹ مبتلا و در بیمارستان بستری شد.

پنجم سپتامبر: در صد روزگی اعتراضات آمریکایی‌ها علیه نژادپرستی و خشونت پلیس، بیش از ۵۰ تن در پورتلند ایالت اورگان بازداشت شدند.

ششم سپتامبر: ۱۰۰ هزار تن در اعتراضات ضد دولتی در مینسک علیه الکساندر لوکاشنکو و در بحبوحه اعتراضات یک ماهه علیه انتخاب دوباره او شرکت کردند.

هفتم سپتامبر: هند با ۴.۲ میلیون مورد ابتلا به کووید-۱۹ از برزیل پیشی گرفت تا دومین کشور با بالاترین میزان ابتلا به کرونا شود.

هشتم سپتامبر: دو سرباز سابق میانمار شهادت دادند که برای تجاوز و کشتن روستاییان مسلمان در روهینجا دستور گرفته بودند؛ این اولین اعتراف علنی به وقوع جرایم تحت فرمان ارتش میانمار علیه روهینجایی‌هاست.

یازدهم سپتامبر: دونالد ترامپ از تلاش برای عقد توافقنامه‌ای به منظور عادی‌سازی روابط دیپلماتیک و سایر مسائل بین بحرین و رژیم صهیونیستی خبر داد.

چهاردهم سپتامبر: ستاره‌شناسان بعد از مشاهده فسفین در جو سیاره زهره، از آن به عنوان نشانه احتمالی حیات در آنجا خبر دادند.

پانزدهم سپتامبر: توافقنامه عادی‌سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی رسما در کاخ سفید به امضا رسید.

شانزدهم سپتامبر: یوشیهیده سوگا بعد از استعفای شینزو آبه بر اثر بیماری، به عنوان نخست‌وزیر ژاپن تایید شد.

بیست و دوم سپتامبر: شمار مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا از ۲۰۰ هزار تن گذشت که بالاتر از دیگر کشورهاست.

بیست و سوم سپتامبر: الکساندر لوکاشنکو در مراسمی خصوصی برای ششمین مرتبه به عنوان رئیس‌ جمهوری بلاروس سوگند یاد کرد و هم‌زمان اعتراضات ضد دولتی ادامه داشت. 

بیست و هفتم سپتامبر: جزئیات اظهارنامه مالیاتی دونالد ترامپ از سوی نیویورک تایمز منتشر شده و نشان داد که او برای سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ تنها ۷۵۰ دلار مالیات داده است.

بیست و هفتم سپتامبر: درگیری مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ ده‌ها کشته بر جای گذاشت.

اکتبر

دوم اکتبر: دونالد ترامپ در پیامی توییتری از ابتلای خود و همسرش به کرونا خبر داد و اواخر همان روز راهی بیمارستان شد.

پنجم اکتبر: دونالد ترامپ در حالی که هنوز مبتلا به کووید-۱۹ بود، از بیمارستان نظامی والتر رید مرخص شد و به کاخ سفید بازگشت.

نهم اکتبر: برنامه جهانی غذا سازمان ملل به جایزه صلح نوبل دست یافت.

پانزدهم اکتبر: دولت تایلند در بحبوحه اعتراضات حامیان دموکراسی و انتقاد از پادشاهی، با صدور حکمی فوری هرگونه تجمع عمومی را ممنوع اعلام کرد.

پانزدهم اکتبر: بزرگترین عملیات تبادل اسیران در یمن اجرا شد. روند مبادله اسیران که تحت نظارت سازمان ملل متحد صورت گرفت، شامل حدود ۱۰۸۰ اسیر از میان سعودی‌ها و سودانی‌هایی می‌شود که نزد گروه انصارالله اسیر بودند.

شانزدهم اکتبر: ساموئل پتی، معلمی فرانسوی به دست یک پسر ۱۸ ساله در حومه پاریس سر بریده شد. این معلم کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام (ص) را در کلاس به دانش‌آموزانش نشان داده بود.

هفدهم اکتبر: حزب کارگر نیوزیلند به رهبری جاسیندا آردرن بار دیگر در انتخابات سراسری به پیروزی قاطع رسید.

هجدهم اکتبر: بولیوی انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار کرد که به بازگشت حزب اوو مورالس، رئیس‌جمهوری سابق این کشور به راس قدرت سیاسی منجر شد. مردم بولیوی لوییس آرسه را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کرده و حزبش موسوم به جنبش برای سوسیالیسم دوباره روی کار آمد.

نوزدهم اکتبر: آمریکا شش افسر ارتش روسیه را به اجرای حمله سایبری برای اخلال در المپیک‌های ۲۰۲۰ توکیو، انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه و شبکه برق اوکراین متهم کرد.

بیست و یکم اکتبر: براساس اعلام اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا، والدین ۵۴۵ کودکی که در مرز آمریکا – مکزیک طبق دستور مهاجرتی ترامپ از والدینشان جدا شده بودند، پیدا نشدند.

بیست و سوم اکتبر: سودان و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط توافق کردند.

بیست و پنجم اکتبر: شیلی به اتفاق آراء به لغو قانون اساسی متعلق به دوران دیکتاتوری ژنرال آگوستو پینوشه رای مثبت داد.  

بیست و ششم اکتبر: افسران پلیس در فیلادلفیا مردی سیاه‌پوست به نام والتر والاس را که چاقو به همراه داشت، با شلیک گلوله کشتند. پس از آن اعتراضاتی به راه افتاد و این شهر ممنوعیت آمد و شد اعلام کرد.

بیست و ششم اکتبر: بنا بر اعلام ناسا، بیش از آنچه قبلا گمان می‌رفت در سیاره ماه آب وجود دارد، هم در مناطق سایه و هم در مناطق روشن از نور آفتاب.

بیست و نهم اکتبر: سه تن در کلیسایی در نیس فرانسه با ضربات چاقو کشته شدند که این بعد از وقوع حملات مشابه و دفاع امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از حق انتشار کاریکاتورهایی موهن رخ داد.

سی اکتبر: زلزله‌ای به بزرگی هفت ریشتر در دریای اژه دست‌کم ۶۴ کشته در شهر ازمیر و جزیره یونانی ساموس بر جای گذاشت.

نوامبر

دوم نوامبر: افراد مسلح با حمله به دانشگاه کابل، جان دست‌کم ۲۲ تن را گرفتند و گروه تروریستی داعش مسوولیت آن را بر عهده گرفت.

سوم نوامبر: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان جو بایدن و دونالد ترامپ برگزار شد.

چهارم نوامبر: آبی احمد، نخست‌وزیر اتیوپی دستور حمله نظامی و وضعیت اضطراری در منطقه تیگرای، واقع در شمال این کشور را در بحبوحه نگرانی بر سر وقوع جنگ داخلی صادر کرد. 

هفتم نوامبر: جو بایدن چهار روز بعد از انتخابات سوم نوامبر از سوی رسانه‌های مهم به عنوان پیروز رقابت ریاست جمهوری آمریکا اعلام شد و توانست دونالد ترامپ را شکست دهد.

نهم نوامبر: شمار تعداد مبتلایان آمریکا به کرونا از ۱۰ میلیون تن گذشت و یک میلیون ابتلای جدید ظرف ۱۰ روز شناسایی شد.

نهم نوامبر: شرکت‌های داروسازی بیوان‌تک و فایزر اعلام کردند واکسن آنها بیش از ۹۰ درصد در فاز سوم آزمایش با مشارکت حدود ۴۴ هزار تن موثر بوده است.

دهم نوامبر: آتش‌بسی میان ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه برای خاتمه درگیری نظامی در منطقه قره‌باغ پس از بیش از یک ماه درگیری به امضا رسید که بر اساس آن نیروهای ارمنی از مناطق اشغالی خاک جمهوری آذربایجان خارج شدند و نیروهای حافظ صلح روسی در منطقه استقرار یافتند.

یازدهم نوامبر: تمام قانونگذاران حامی دموکراسی هنگ‌کنگ استعفا دادند و این اتفاق پس از اقدام چین در تصویب قطعنامه‌ای رخ داد که اجازه برکناری چهار تن از همکاران آنها را می‌داد.

پانزدهم نوامبر: پیمانی که بزرگترین بلوک تجاری جهان را تشکیل می‌دهد، در نشست مجازی آسه‌آن به امضای ۱۵ کشور آسیایی اقیانوسیه رسید.

شانزدهم نوامبر: شرکت داروسازی آمریکایی مدرنا اعلام کرد، واکسن کووید-۱۹ آن ۹۴.۵ درصد اثرگذاری دارد.

هجدهم نوامبر: پارلمان تایلند به دنبال اعتراضات مردمی که با گاز اشک‌آور و آب پرفشار سرکوب می‌شد، با اصلاحات موافقت کرد اما نه اصلاحات در حوزه سلطنت.

هجدهم نوامبر: میزان مرگ و میر آمریکایی‌ها از کرونا از ۲۵۰ هزار تن گذشت، موارد ابتلا به ۱۱.۵ میلیون تن رسید و موارد بستری از ۷۶ هزار تن گذشت.

نوزدهم نوامبر: تحقیقات نشان داد نیروهای استرالیایی به صورت غیر قاونی ۳۹ غیرنظامی افغان را کشته‌اند.

بیست و دوم نوامبر: آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی پیش از آغاز حمله به مرکز منطقه تیگرای در شمال کشورش، به آنها ۷۲ ساعت مهلت برای تسلیم شدن داد.

بیست و چهارم نوامبر: اداره سرویسهای عمومی آمریکا رسما روند انتقال به دولت جو بایدن را آغاز کرد و او را "پیروز ظاهری" دانست، گرچه دونالد ترامپ به پیگیری چالش علیه نتایج متعهد شد.

بیست و پنجم نوامبر: دونالد ترامپ، مایکل فلن، مشاور امنیت ملی پیشین خود را که بابت دروغگویی به اف‌بی‌آی محکوم شده بود، مورد عفو قرار داد.

بیست و پنجم نوامبر: دیگو مارادونا، اسطوره فوتبال آرژانتینی در سن ۶۰ سالگی بر اثر عارضه قلبی درگذشت.

بیست و ششم نوامبر: ترکیه به ۳۳۷ افسر ارتش و تعدادی دیگر که در کوتای ۲۰۱۶ دخیل بودند، حکم حبس ابد داد.

بیست و ششم نوامبر: صادق المهدی، نخست‌وزیر پیشین سودان و آخرین رهبر سیاسی از نسل سیاستمداران دوران استقلال بر اثر ابتلا به کرونا در سن ۸۴ سالگی درگذشت.

بیست و هفتم نوامبر: محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای و دفاعی ایران ترور شد.

دسامبر

دوم دسامبر: ویلیام بار، دادستان کل آمریکا گفت بر خلاف ادعای ترامپ هیچ مدرکی از وقوع تقلب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به دست نیامده است.

پنجم دسامبر: روسیه واکسیناسیون با واکسن "اسپوتنیک وی" را در شرایطی در مسکو آغاز کرد که این واکسن هنوز آزمایش‌های بالینی را تکمیل نکرده است.

ششم دسامبر: کپسول فضایی ژاپن حاوی نمونه‌هایی از خاک سطح سیارک ریوگو که توسط فضاپیمای هایابوسا-۲ پرتاب شده بود، طبق برنامه قبلی در منطقه وومرا در استرالیا رویت شد.

ششم دسامبر: برگزاری انتخابات پارلمانی ونزوئلا و پیروزی حامیان نیکولاس مادورو که در سطح بین‌المللی رد شد. 

هفتم دسامبر: شرکت کوکاکولا به عنوان بزرگترین تولیدکننده زباله‌های پلاستیک جهان شناخته شد.

هفتم دسامبر: نانا آکوفو-آدو، رئیس‌جمهوری غنا برای بار دوم در انتخابات سراسری این کشور پیروز شد.

هشتم دسامبر: بریتانیا واکسیناسیون برای کووید-۱۹ با استفاده از واکسن فایزر-بیوان‌تک را آغاز کرد.

هشتم دسامبر: حییم اشد، مقام سابق امنیت فضایی اسرائیل ادعا کرد که زمینی‌ها با موجودات فرازمینی متعلق به یک "فدراسیون کهکشانی" در ارتباط بوده‌اند و دونالد ترامپ از آن مطلع بوده است.

نهم دسامبر: امارات متحده عربی اولین کشوری شد که واکسن چینی سینوفارم برای کووید-۱۹ را تایید کرد و از اثرگذاری ۸۶ درصدی آن خبر داد.

نهم دسامبر: کانادا واکسن فایزر-بیوان‌تک را برای کووید-۱۹ تایید کرد.

دهم دسامبر: مراکش و رژیم صهیونیستی برای عادی‌سازی روابط توافق کردند و ایالات متحده در بخشی از آن موافقت کرد تا ادعای مراکش بر اراضی صحرای غربی مورد مناقشه را به رسمیت بشناسد.  

یازدهم دسامبر: رهبران اتحادیه اروپا برای کاهش انتشار کربن خالص تا ۵۵ درصد طی دهه آتی موافقت کردند.

یازدهم دسامبر: سازمان غذا و داروی آمریکا واکسن فایزر-بیوان‌تک را برای کووید-۱۹ تایید و واکسیناسیون در ۱۴ دسامبر که تعداد تلفات به بیش از ۳۰۰ هزار تن رسید، آغاز شد.

یازدهم دسامبر: چند فرد مسلح با حمله به مدرسه پسرانه‌ای در کانکارا در نیجریه بیش از ۳۰۰ دانش‌آموز را ربودند. بوکوحرام بعدا مسوولیت آن را بر عهده گرفت.

چهاردهم دسامبر: خورشیدگرفتگی کامل در سراسر شیلی و آرژانتین دیده شد. این خورشید گرفتگی کامل از ۱۴ ایالت مختلف آمریکا عبور کرد و در کارولینای جنوبی به پایان رسید.

چهاردهم دسامبر: کالج الکترال آمریکا با ۳۰۶ به ۲۳۲ رای رسما پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تایید کرد.

چهاردهم دسامبر: ویلیام بار، دادستان کل آمریکا استعفا داد.

پانزدهم دسامبر: وقوع حمله سایبری بزرگ به نهادهای دولتی و شرکت‌های خصوصی آمریکا از فصل بهار تایید و روسیه به اجرای آن متهم شد.

یازدهم دسامبر: دستگاه قضایی لبنان در پرونده انفجار بندر بیروت، حسان دیاب، نخست‌وزیر موقت لبنان، علی حسن خلیل، وزیر دارایی سابق، یوسف فنیانوس و غازی زعیتر، وزرای کار و حمل و نقل سابق را به جرم اهمال و کوتاهی متهم کرد.

شانزدهم دسامبر: ۱۴ تن در حملات سال ۲۰۱۵ به مجله فرانسوی شارلی ابدو و یک سوپرمارکت در پاریس گناهکار شناخته شدند.

هفدهم دسامبر: ماه نورد چینی‌ها موسوم به "چانگ ای ۵" (Chang'e ۵) که چندی پیش زمین را به مقصد ماه ترک کرد، با جمع‌آوری نمونه‌های سنگی از ماه با موفقیت در مغولستان فرود آمد.

هفدهم دسامبر: تست کرونای امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه مثبت اعلام شد.

هجدهم دسامبر: واکسن مدرنا کووید-۱۹ از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز دریافت کرد.

بیستم دسامبر: کشورهای اروپایی پس از رویت نمونه‌های جهش‌یافته از ویروس کرونا در بریتانیا که قابلیت انتقال سریع‌تری دارد، تمام مرزهایشان را با آن بستند.

بیست و یکم دسامبر: آمریکا واکسیناسیون با استفاده از واکسن مدرنا را آغاز کرد.

بیست و یکم دسامبر: دادستان کل آمریکا اتهامات کیفری جدیدی علیه یک افسر اطلاعاتی سابق لیبی در ارتباط با بمب‌گذاری لاکربی در اسکاتلند که منجر به انفجار پرواز ۱۰۳ "بوئینگ ۷۴۷ پان آم" در سال ۱۹۸۸ شد، اعلام کرد.

بیست و یکم دسامبر: دادگاه قانون اساسی کوزوو نتایج انتخابات پارلمانی قبلی را نامعتبر اعلام کرد و انتخابات جدید باید ظرف ۴۰ روز برگزار شود.

بیست و دوم دسامبر: شورای امنیت سازمان ملل به خاتمه ماموریت سازمان ملل-اتحادیه آفریقا در دارفور در تاریخ ۳۱ دسامبر رای داد.

بیست و دوم دسامبر: انجام اولین پرواز تجاری مستقیم میان مراکش و رژیم صهیونیستی.

بیست و دوم دسامبر: پارلمان رژیم صهیونیستی در پی عدم توافق احزاب دولت ائتلافی این رژیم بر سر لایحه بودجه، به طور خودکار منحل شد و انتخابات جدید که چهارمین ظرف کمتر از دو سال است، ۲۳ مارس ۲۰۲۱ برگزار می‌شود.

بیست و سوم دسامبر: دونالد ترامپ مظنونان پرونده روسیه از جمله پل مانافورت، مدیر سابق کمپینش، راجر استون، مشاور سابقش و همچنین پدر جارد کوشنر، دامادش را عفو کرد. جورج پاپادوپولوس، دستیار سابق کارزار ترامپ هم که در بخشی از تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ به جرم خود اعتراف کرده بود، عفو کامل گرفت. چهار نظامی سابق هم که به جرم قتل غیرنظامیان عراقی هنگام کار به عنوان پیمانکار در سال ۲۰۰۷ محکوم شده بودند، عفو شدند.

بیست و چهارم دسامبر: بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر یک توافق تجاری پسا بریگزیت توافق کردند.

بیست و چهارم دسامبر: مایا ساندو به عنوان اولین رئیس جمهوری زن در مولداوی سوگند یاد کرد.

بیست و پنجم دسامبر: وقوع انفجاری در صبح روز کریسمس در شهر نشویل در ایالت تنسی دست‌کم سه زخمی بر جای گذاشت. مقام‌های محلی این انفجار اقدامی "عمدی" دانستند.

بیست و ششم دسامبر: رژیم صهیونیستی در حملات بامدادی مناطقی در مرکز، شرق و شمال شرقی نوار غزه از جمله چند پایگاه مقاومت را بمباران کرد.

بیست و ششم دسامبر: هند ۷۵ تن از رهبران سیاسی و فعالان کشمیری را به دلیل خشونت اخیر پس از انتخابات محلی تحت "بازداشت پیشگیرانه" قرار داد.

بیست و ششم دسامبر: پکن یک اصلاحیه قانون کیفری را به تصویب رساند که در جرایم "منفور" مانند قتل یا وارد آوردن آسیب منجر به مرگ یا معلولیت‌های شدید، سن مسئولیت کیفری را به ۱۲ سال کاهش می‌دهد.

بیست و ششم دسامبر: دولت اتیوپی پنجم ژوئن را زمان برگزاری انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ تعیین کرد. این انتخابات در واکنش به پاندمی کرونا و درگیری با منطقه تیگرای، تا ۲۰۲۱ به تعویق افتاده بود.

بیست و هفتم دسامبر: وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس یک نشست مجازی برای بررسی اقدامات اتخاذ شده به منظور پایان دادن به بحران قطر برگزار کردند.

بیست و هفتم دسامبر: تعداد پناهجویان اتیوپیایی سودان که از درگیری‌ها در اقلیم تیگرای واقع در شمال اتیوپی فرار کردند، به ۵۸ هزار و ۴۵۴ تن افزایش یافت.

بیست و هفتم دسامبر: پارلمان ترکیه قانونی را تصویب کرد که براساس آن تامین مالی برای اقدامات تروریستی، تولید و تکثیر تسلیحات کشتار جمعی جرم شناخته شده و مجازات و جریمه‌های سنگین خواهد داشت.

بیست و هفتم دسامبر: دونالد ترامپ در نهایت لایحه ۹۰۰ میلیارد دلاری کمک به رفع مشکلات پاندمی کرونا را که همچنین شامل اعتبار برای ادامه کار دولت واشنگتن است، امضا کرد. او با این کار از تعطیل شدن دولت آمریکا جلوگیری کرد.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۱ ۲۱:۱۵

دو موشک به هواپیما اوکراینی از حوادث 2020بود...

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۴:۰۲

احسنت به دقت نظر شما