محمد الوندی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص تخریب بخشی از درختان و پوشش گیاهی منطقه حفاظتشده کرخه به منظور احداث سیلبند، اظهار کرد: احداث سیلبند برای حفاظت از دو روستای "دوار" و "دبات" و همچنین بخشی از اراضی کشاورزی برای پیشگیری از آبگرفتگی این نقاط در زمان بالا بودن دبی رودخانه کرخه، پروژهای است که در منطقه حفاظتشده کرخه آغاز شده است.
وی افزود: پروژه این سیلبند حدود ۶ کیلومتر طول دارد که در منطقه حفاظتشده کرخه واقع شده است. طبق برآوردهای انجامشده، با اجرای این پروژه ۱۱ هکتار از این منطقه تخریب میشود.
رئیس اداره پارک ملی کرخه گفت: فعلا در محدوده حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر از منطقه، هنوز اقدامی انجام نشده تا تخریبی رخ دهد. پس از سیل ۹۸ در وسعت حدود یک هزار متر در حاشیه روستای دوار سیلبند احداث شد و ادامه پروژه از حدود ۴۰ روز پیش آغاز شده است. این پروژه در مساحتی حدود ۲ هزار متر در طول و با عرض حدود ۲۰ متر در مرز منطقه حفاظتشده با اراضی کشاورزی یعنی معادل ۴ هکتار از منطقه حفاظتشده کرخه در حال انجام است.
الوندی با بیان اینکه پوشش گیاهی این منطقه گز و پده است، گفت: تاکنون حدود ۲ هزار درخت و نهال در منطقه حفاظتشده کرخه قطع شده است.
رئیس اداره پارک ملی کرخه بیان کرد: کارفرمای این پروژه بنیاد مسکن است و این تصمیم، یکی از مصوبات مدیریت بحران خوزستان بوده است.
الوندی عنوان کرد: اداره حفاظت محیط زیست با اجرای این پروژه مخالفت کرده است. برای اجرای پروژه در منطقه حفاظتشده باید سازمان حفاظت محیط زیست مجوز صادر کند اما با وجود عدم صدور مجوز از سوی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان، پروژه در حال اجرا است.
وی گفت: ما پیشنهاد دادیم که احداث سیلبند با فاصله از منطقه حفاظتشده اجرا شود و در نهایت گفتیم حداقل نیمی از پروژه در منطقه حفاظتشده و نیم دیگر آن در اراضی کشاورزی احداث شود اما مجریان پروژه، زورشان به کشاورزان نرسید و نتوانستند آنها را قانع کنند.
الوندی در خصوص پیگیریهای انجامشده برای متوقف کردن پروژه تصریح کرد: در ابتدای کار، پیگیری قضائی را انجام دادیم و پیمانکار را به دادگاه معرفی کردیم و دستور توقف عملیات را از مراجع قضائی اخذ کردیم اما متاسفانه در نهایت در مراجع قضائی تبرئه شدند و پیگیری قضائی ما نتیجه نداد.
رئیس اداره پارک ملی کرخه گفت: هر چند محل اجرای این پروژه در این منطقه با زیستگاه گوزن زرد ایرانی فاصله دارد اما با توجه به اینکه پوشش گیاهی منطقه حفاظتشده بسیار اهمیت دارد و تنوع پرندگان نیز در این پارک بسیار زیاد است؛ تخریب پوشش گیاهی این منطقه به معنی از بین رفتن آشیانه پرندگان است. اکنون تخریب زیستگاه پرندگان و همچنین گوزن زرد در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات