به گزارش ایسنا، در طول ماههای گذشته، به واسطه افزایش فرآیندهای آنلاین و خریدهای اینترنتی، فعالیت شرکت پست هم چندین برابر شده است و فراهم نبودن زیرساختها، نارضایتیهایی هم از تاخیر در ارسال بستههای پستی ایجادکرده است. فرآیند پست متشکل از سه ضلع نیرو، فضا و زمان است که اگر هر کدام از این بخشها با مشکل مواجه شوند، فرآیند پستی را دچار اختلال میکنند.
همچنین نیروی انسانی خستگی و مریضی دارد، از سوی دیگر از زمانی که بسته به باجه پستی تحویل میشود، تا زمانی که باید به مرکز مبادله برسد و به مقصد ارسال شود، یک زمانبندی دارد و مانند دوی امداد، اگر یکی از این مراحل تاخیر داشته باشد، در مراحل دیگر اثر میگذارد. پارامتر دیگر، فضایی است که بستههای پستی در زمان تجزیه و مبادله نیاز دارند. پیش از این، پایه پست بر مبنای پستنامه و پاکت بوده و اکنون که به سمت بسته رفته، مشکل فضا را برای این شرکت ایجاد کرده است.
خدمات پستی شامل G2C (دولت به مشتری) و B2C (بیزینس به مشتری) است. در کنار خریدهای اینترنتی که این روزها به واسطه شیوع کرونا افزایش یافته و انتقال آن از طریق پست انجام میشود، این شرکت همچنین به واسطه ظرفیت و تکلیف قانونی که در قانون برنامه ششم صراحتا اشاره شده، مکلف است خدمات نیابتی میاندستگاهی را انجام دهد. بخشی از مرسولات شامل گذرنامه، گواهینامه، کارت سوخت، ابلاغیههای دادگستری و پروندههای قضایی از طریق پست جابهجا میشود.
اگرچه در هفتههای گذشته به دلیل افزایش بار ترافیکی به شرکت پست و مشکلات فضا و زمان، ارسال بستههای پستی با تاخیر مواجه بوده، اما به گفته مهدی مقصودی - سرپرست مرکز تجزیه و مبادلات پست کشور- با راهاندازی یک مرکز تجزیه مبادلات جدید، تا حدودی مشکل فضا حل شده تا فرآیند پستی چابکتر پیش برود. و در حال حاضر تاخیرها بسیار کم شده و مرسوله بیشتر از دو روز در پست نمیماند.
مقصودی همچنین به ایسنا درباره خدمات نیابتی گفت: یک مرسوله پستی بیش تر از ۱۵ روز نمیتواند در باجههای ما بماند و حتی اگر نتوانیم به گیرنده تحویل بدهیم، باید آن را برای فرستنده بفرستیم. اما برخی از پاکتها مانند گذرنامه و گواهینامه که ارسالشان بهصورت نیابتی انجام میشود، چاپشان فرآیندی دارد که ممکن است طول بکشد و چند روز پس از زمانی که پیامک تحویل را به مشتری میفرستند، پاکت را به پست تحویل میدهند و اینطور به نظر میرسد که این تاخیر در پست اتفاق افتاده است.
انتهای پیام
نظرات