علی تقیان، دبیر شورای سیاست گذاری دبیرخانه گفتمان نقش جوانان در توسعه پایدار شهری، در گفت وگو با ایسنا، در خصوص این مراسم گفت: در اختتامیه چهارمین دوره گفتمان نقش جوانان در توسعه پایدار شهری میزبان ۳۰ نفر از مدیران و مسئولان استانی، نمایندگان مجلس، اعضا شورای شهر اصفهان و جوانان برتر استان بودیم.
وی افزود: با توجه به شرایط کرونا و اینکه نمی توانستیم از جوانان سایر استانها همانند روال گذشته میزبانی داشته باشیم، سوم دی ماه از طریق ویدئو کنفرانس برنامه ای اجرا شد و نقطه نظرات آنها در این حوزه شنیده و منجر به صدور بیانیه ای شد که در اختتامیه ارائه شد.
دبیر شورای سیاست گذاری دبیرخانه گفتمان نقش جوانان در توسعه پایدار شهری، اظهار کرد: دو اتفاق مهم را در مراسم اختتامیه شاهد بودیم از جمله ارائه پیش نویس طرح اقدام راهبردی در راستای جوان گرایی بود. از حدود ۷ ماه قبل توسط اساتید دانشگاه، جوانان و مدیران، کارگروهی تشکیل و امشب در اختتامیه این پیش نویس تقدیم دبیر اول مجلس شورای اسلامی برای ارائه در مجلس و بررسی و تبدیل آن به یک قانون شد. وی نیز قول مساعد داد با ارائه این طرح در مجلس و با حمایت سایر نمایندگان زمینه ای فراهم شود تا در قالب قانون، جوانان سراسر کشور بتوانند از خیر و برکت و مزایای آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین از سامانه "سمجا" یا سامانه مشارکت جمعی جوانان کشور رونمایی شد که با افتتاح این سامانه جوانان می توانند دغدغهها، پیشنهادات و نظرات خود را در حوزه توسعه پایدار شهری و طرح هایی که در توسعه پایدار شهری دارند را به صورت الکترونیکی ارسال کنند که به محض دریافت هر طرح و نظری، کارشناسانی را با آنها مرتبط خواهیم کرد و از صفر و تا صد را با حضور آنها اجرایی خواهیم کرد.
تقیان گفت: در پایان مراسم نیز از سید محمد قلمکاریان به عنوان مدیر پژوهش محور در حوزه توسعه پایدار، حدیثه بهرامی به عنوان جوان موفق در حوزه نوآوری و اختراع، شیوا حسینی فولادی به عنوان پژوهشگر معتبر در توسعه پایدار و همچنین از یک استارتاپ برتر در توسعه پایدار تقدیر شد.
وزیر ورزش و جوانان به عنوان سخنران اصلی این مراسم در پیامی که به صورت ویدئویی پخش شد با تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم قول مساعد داد تا عادی شدن شرایط در سفری که به اصفهان خواهد داشت با جوانان و ثمن های منطقه ملاقات و به گفت وگو خواهد پرداخت.
مسعود سلطانی فر، گفت: بخش ورزش و پروژه های ورزشی را مورد بررسی قرار می دهیم، توسعه پایدار شهری به معنی استفاده از تمام زیر ساخت ها، ظرفیت ها و منابع عمومی متعلق به یک شهر است که جز سرمایه ها و درآمدهای غیر دولتی و پایدار شهر است و ما موظف هستیم این درآمدها را از کانال های مختلف کسب و از سرجمع آنها بتوانیم شهر را اداره کنیم و خدمات مختلف را به مردم ارائه دهیم و این امر به اندیشه و فکر تمام مردم به ویژه جوانان نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: در دیدگاه مدیریت یکپارچه و توسعه پایدار شهر تمام موضوعاتی که به شهر و شهروندان مربوط می شود از قبیل ثبت ازدواج و طلاق، امور اقامتی، گذرنامه، مباحث توزیع انرژی و خدمات مختلف و ... باید به شهرداری ها منتقل شده و در فرایند شهری مورد تاکید و بررسی قرار گیرد.
وزیر ورزش و جوانان گفت: دست یافتن به این مهم نیاز به تغییر نگرش در این زمینه دارد که یقینا این کار و تحول مهم را جوانان با تلاش و پیگیری خود رقم خواهند زد، فعالیتهایی مانند کارهای تبلیغاتی محیطی که سازمان زیباسازی شهرداری ها آن ها را انجام می دهد.
وی افزود: یکی از محورهای جدیدی که با اندیشه و توانمندی جوانان می تواند سهم بسزایی در توسعه پایدار شهری داشته باشد درآمدهای دیجیتالی و الکترونیکی است. این مساله در ایران مورد توجه قرار گرفته و مردم نیز تمایل بیشتری به استفاده از این صنعت و انجام امور روزمره زندگی به صورت دیجیتالی دارند و اگر بتوانیم از آن استفاده کنیم درآمدهای خوبی کسب خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات