• شنبه / ۶ دی ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99100302367
  • خبرنگار : 71049

یک کارشناس مسائل بین‌الملل پاسخ داد

علت عقب‌نشینی اروپا از اصرار بر مذاکرات فرابرجامی

علت عقب‌نشینی اروپا از اصرار بر مذاکرات فرابرجامی

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: جمع بندی اروپا این است که فعلا از تحریک ایران و تشدید فضا در رابطه با برجام خودداری کنند، اما این عقب نشینی به معنی تغییر مواضع قبلی آنها یعنی اعمال تغییراتی در برجام و نیز بحث درباره مسایل موشکی و منطقه ای مرتبط با ایران نیست.

سید رضا میرطاهر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مذاکرات وزیران خارجه ایران و 1+4 که هفته جاری برگزار شد و آنچه از سوی رسانه های غربی درباره نتیجه این مذاکرات مطرح می شود مبنی بر این که اروپا بر تعیین پیش شرط برای بازگشت به برجام پیش شرطی ندارد، گفت: بعد از پیروزی بایدن شاهد موضع گیری سخت گیرانه اروپایی ها مخصوصا سه کشور اروپایی عضو برجام بودیم و در جلسات و نشست ها و نیز جداگانه اعلام کرده بودند که باید در حوزه برجام و مسایل آن تغییراتی از سوی ایران انجام شود به علاوه اینکه بر مذاکره درباره مسایل موشکی و مسایل منطقه ای نیز در ادامه برجام تاکید کردند.

وی با اشاره به مصوبه مجلس درباره این که اگر تحریم ها علیه ایران در مدت زمانی معین برداشته نشود، ایران می تواند سطح غنی سازی و ذخایرش را افزایش دهد گفت: این مصوبه مجلس که شورای نگهبان هم آن را تایید کرد به منزله هشداری به طرف های غربی بود که ایران تحمل نمی کند بازی سابق با او ادامه پیدا کند و دولت بعد از مهلت دو ماه باید مسایل جدید خواسته شده از او در چارچوب این مصوبه را انجام دهد که به معنای فروپاشی کامل برجام است.

این کارشناس مسایل بین الملل تصریح کرد: در جریان نشست های اخیری که انجام شد شاهد بودیم نوعی تجدیدنظر از سوی اروپایی‌ها انجام شده و گفته شد آنها از برخی مواضع زیاده خواهانه خود عقب نشینی کردند و بر این مساله تاکید دارند که باید مساله بازگشت به برجام هر چه زودتر از سوی آمریکا و ایران انجام شود. این یک نوع تغییر تاکتیکی است که از رادیکالیزه شدن مساله هسته‌ای ایران جلوگیری شود.

میرطاهر در پاسخ به این پرسش که چرا اروپایی ها با وجود اتفاقات چهار سال گذشته و رویکرد یک جانبه گرایانه آمریکا در سیاست بین الملل و نیز مرتبط با اروپا، پیش از آنکه بایدن سیاستش درباره بازگشت به برجام را مشخصا اعلام کند چنین مواضع تند و سخت گیرانه ای را اتخاذ و سپس از آن عقب نشینی کردند، تاکید کرد: اروپایی ها می خواهند تا زمانی که بایدن بر سر کار بیاید، موضع جدید آمریکا در قبال برجام را به سمت وضعیتی فریز شده هدایت کنند. تصور این است که بایدن اقداماتی را در راستای پیوستن مجدد آمریکا به برجام صورت می دهد و اگر این اتفاق بیفتد راه باز می شود که غربی ها مجدد فشارهای خود به ایران برای انجام مذاکره جدید را افزایش دهند. اما تا بازگشت به برجام و اجرای تعهدات از سوی آمریکا و اروپا انجام نشود، نمی توانند شاهد اتفاقی در ایران باشند.

وی خاطرنشان کرد که در وضعیت جدید به نظر هیچ یک از طرفین دوست ندارند از وضعیت فعلی وخیم تر شود و شاید عقب نشینی اروپایی ها از مواضعشان به این علت باشد.

این کارشناس مسایل بین الملل ادامه داد: موضع اروپا در واقع درباره برجام موضع آمریکای قبل از ترامپ است چون دقیقا اگر دقت کنید آمریکای اوباما درباره نحوه برخورد با مساله هسته ای با اروپا هماهنگ بود و این ترامپ بود که بازی را به هم زد. بایدن برخلاف ترامپ بازی یک جانبه ندارد و بلکه به سمت بازی چندجانبه گرایی با مشارکت اروپا می رود. تصور من این است اروپایی ها خواستند قبل از امدن بایدن به ایران گوشزد کنند که هدفشان در قبال برجام چه بوده و چه هست و با بازگشت بایدن به برجام آن هدف گم نمی‌شود، ولی واکنش شدید ایران و واقعیت نظام بین الملل و صحنه سیاست داخلی امریکا، اروپا را به این جمع بندی رساند که فعلا از اصرار خود بر مسایل فرابرجامی دست بکشد.

میرطاهر گفت: مواضع اروپا همان مواضع بایدن است اما خواستند قبل از آمدن بایدن زمینه روانی و ذهنی را برای ایران آماده کنند که باید به سمت مذاکره جدید برویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۶ ۰۷:۴۴

اروپاییها مار خوش خط خالند، خیلی ساده است اگر برگشتند به برجام که هیچی اگر شرط گذاشتند بزنید زیر میز هیچ غلطی هم نمیتونند بکنند اینها فکر کردند که هنوز استعمارگرند

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۶ ۰۸:۰۷

فرموده اید " اروپا بر تعیین پیش شرط برای بازگشت به برجام پیش شرطی ندارد " . اروپا در برجام است و لازم نیست به برجام بازگردد و این آمریکاست که باید دید آیا برای بازگشت شرائطی خواهد گذاشت یا نه

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۶ ۱۲:۰۴

خخخخخ... دیدیم قدرت بی محلی به اروپای استعمارگر احمق رو... حالا اینا فیلشون یاد هندستون کرده... دیدند آمریکا مشغول مشکلات داخلیشه، بهتره خیلی سر به سر ایران نذاریم! عقبتر هم خواهند رفت... صبر کنید...

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۶ ۱۲:۵۸

سلام.اینا ضعیفند.مونده اند ببینند بایدن امریکایی اربابشون یا سگه بزرگ چه میگه بعد بدنبالش پاجه گیری کنند.بابا اروپا پخه....اینا اقتصادشون شوته.میخوان دنباله رو امریکا باشند تا این وسط از کشورهای شیوخ گاو دوشی چیزی بهشون برسه. همین

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۶ ۱۳:۲۹

اگه تکیه برتوان وقدرت خودمان داشته باشیم هیچ کس هیچ غلطی نمیتواند بکند

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۶ ۱۶:۲۵

اروپا هم سگ زرد برادر شغاله

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۷ ۰۰:۳۲

با توجه به اینکه ایران و ایضا"مردم غیور ایران در این سالیان در مقابل آنها(تحریماهای ظالمانه)ایستادند،حالا مانده اند که چه کنند.آنها فقط و فقط دنبال خلع سلاح ما هستند نه چیز دیگر.مسایل هسته ای بهانه بیش نیست.کور خواندن

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۸ ۰۱:۰۶

سگ زرد برادر شغال است! البته ایران و اروپا و آمریکا هم دست همو خوندن. اما ایران بهترین کاری که میکنه همان است که مفت و مجانی آمریکایی‌ها را به برجام راه نده (یعنی 250 میلیارد ضرری که شده بگیره) همانطور که آقای ظریف در پیامش گفت. بعد چانه زنی نقد برای نقد!