• سه‌شنبه / ۲ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99100201301
  • خبرنگار : 71565

ایرادات رییس کمیسیون تلفیق به لایحه بودجه ۱۴۰۰

ایرادات رییس کمیسیون تلفیق به لایحه بودجه ۱۴۰۰

رییس کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۰ به هر چیزی شبیه است غیر از بودجه، گفت: بنای ما بر این است که بودجه ۹۸ که مصوبه مجلس و تایید شورای نگهبان را به همراه داشت مبنای تغییرات سال ۱۴۰۰ باشد.

به گزارش ایسنا، الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس گفت: آنچه دولت به عنوان لایحه بودجه تقدیم کرد به هرچیزی شبیه است غیر از بودجه، اصلاح ساختار بودجه، کاهش وابستگی به نفت، شفاف نمودن منابع و مصارف، حداقل نمودن کسری بودجه، رسیدگی و تقویت افراد و مراکزی که متاسفانه به دلیل  عدم دسترسی به نهادهای حکومتی محروم مانده اند، رفع آسیب های اجتماعی از طریق تامین مالی توسط دولت و انضباط مالی دولت چارچوبی است که بررسی های کمیسیون تلفیق بودجه را ملزم خواهد کرد.

وی افزود: متاسفانه بودجه ۹۹ در شرایطی تصویب شد  که از حداقل معیارهای بودجه نویسی برخوردار نیست، در جلسه سران سه قوه نیز اختیاراتی داده شد، به گونه ای که امروز هیچ شخصی زیر سقف آسمان نسبت به پرداختی ها اطلاع دقیقی ندارد، ناعادلانه بودن پرداختی ها، پول پاشی هایی که تا سال ها آثار آن بر اقتصاد ملی باقی خواهد ماند از اموری است که در ۹۹ اتفاق افتاد، بنابراین بنای ما بر این است که بودجه ۹۸ که مصوبه مجلس و تایید شورای نگهبان را به همراه داشت مبنای تغییرات سال ۱۴۰۰ باشد.

نماینده مردم تهران گفت: برای سهم دولت از نفت به صورت معجزه آسایی صادرات یک میلیون به دو میلیون و  ۳۰۰ هزار بشکه جهش کرد، جهش تولید که نبود ولی اینکه از کجا آمده محل بحث است، دست اندازی به صندوق توسعه ملی، انتشار اوراق سلف نفتی و برداشت از منابع ناشی از تغییر نرخ ارز و افزایش پایه پولی که آثار تورمی آن وحشتناک است حتما در کمیسیون تلفیق بودجه مورد توجه قرار می گیرد.

نادران معتقد است: بر اساس آن چه که در این لایحه تنظیم شده، به نظر می رسد این لایحه، لایحه بودجه کشوری که برای منافع ملی در حال جنگ اقتصادی است، نمی باشد، این بودجه، بودجه فروپاشی است.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ تصریح کرد: تکلیف داریم تمام ساختارها و آنچه در این بودجه محل تردید، شبهه، پنهان کاری و عدم شفافیت منابع است را بررسی و افشا کنیم، هرچند سقف بودجه از ۸۴۱ هزار میلیارد تومان به هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند، سال‌هاست که نفتی‌ها و غیرنفتی ها عادت کردند که گردش خزانه در منابع مالی آنها وجود نداشته باشد و این برای ما پذیرفتنی نیست.

نادران ادامه داد: استدعا دارم دوستان دولت متوسل به ستاد کرونا نباشند، شبیه آنچه برای قانون حمایتی و معیشتی مجلس انجام دادند یا شبیه آنچه قانون چک را به بهانه روشن نبودن متوقف کردند، ستاد کرونا حق تصمیم‌گیری اقتصادی ندارد، بنابراین استدعا دارم دوستان دولت آنچه را به عنوان قانون در حوزه هسته‌ای و معیشتی مصوب شده یا آنچه در بودجه خواهد آمد را به صورت دقیق اجرا کنند، ما بودجه را به قوه الهی دو سقفی خواهیم کرد لذا آنچنان نخواهد شد که خزانه خالی تقدیم دولت بعدی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha