• سه‌شنبه / ۲ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99100200969
  • خبرنگار : 71415

جمهوریخواهان به دنبال سخت‌تر کردن قوانین رای گیری در ایالات آمریکا

جمهوریخواهان به دنبال سخت‌تر کردن قوانین رای گیری در ایالات آمریکا

قانونگذاران جمهوریخواه ایالات آمریکا با استناد به اتهامات بی‌اساس دونالد ترامپ درخصوص وقوع تقلب در انتخابات، به دنبال وضع محدودیت‌های جدید برای رای گیری هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اگر چه این ادعاهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در دادگاه و در لغو کردن پیروزی جو بایدن دموکرات شکست خوردند، قانونگذاران جمهوریخواه، مقامات این حزب و همپیمانان ترامپ در برخی از ایالاتی که شاهد سخت‌ترین نزاع‌ها بودند، شروع به بحث درخصوص وضع قوانین انتخاباتی جدید کرده‌اند؛ قوانینی که به گفته حامیان حقوق رای دهندگان ممکن است در آینده سبب سرکوب آرای انتخابات شوند.

جمهوریخواهان پنسیلوانیا مساله پایان دادن به قوانین رای گیری غیابی که یک سال قبل مورد حمایت قرار داده بودند را در نظر دارند. جمهوریخواهان مجلس سنای جورجیا می‌گویند می‌خواهند سیستم انتخاباتی ایالت را با محدودیتهای جدید "ترمیم کنند". جمهوریخواهان ویسکانسین نیز خواهان آن هستند که فرآیندهای رای گیری زودهنگام را تغییر دهند. و همچنین قوانینی جدید در تگزاس مطرح شده‌اند.

کریستن کلارک، رئیس گروه موسوم به کمیته وکلای حامی حقوق مدنی تحت قانون گفت: به نظر می‌رسد این زمینه سازی برای احتمالا تلاشی وسیع‌تر و هماهنگ‌تر برای سرکوب رای دهندگان در سال جدید باشد. این تلاشی آشکار برای تضعیف پیشرفت حاصل شده در سال ۲۰۲۰ برای آسانتر ساختن رای دادن در ضمن همه گیری بیماری برای مردم و ایجاد مانع برای این پیشرفت است.

استیو گست، سخنگوی کمیته ملی حزب جمهوریخواه در پاسخ اظهار کرد، ادعاها درخصوص اینکه طرح‌های پیشنهادی حزب جمهوریخواه منجر به سرکوب رای دهندگان می‌شوند "کاملا بی اساس" هستند. گست بیان داشت: باید به شکلی مناسب از قوانین انتخاباتی پیروی کرد تا آمریکایی‌ها بتوانند به نتایج اعتماد داشته باشند. کمیته ملی حزب جمهوریخواه هرگز مبارزه برای اطمینان حاصل کردن از انتخابات آزاد و عادلانه را متوقف نخواهد کرد.

این در حالی است که به لطف قوانین جدید که باعث آسانتر ساختن رای گیری در طی بدترین بحران مربوط به سلامت عمومی در طی یک قرن شد، رکورد رای دادن با حضور ۱۵۸ میلیون نفر در انتخابات نوامبر ثبت شد. طرح‌های پیشنهادی جمهوریخواهان ایالات برای برچیدن این قوانین مورد حمایت برخی از سر سخت‌ترین همپیمانان ترامپ در کنگره قرار گرفته‌اند.

رند پل، سناتور جمهوریخواه از ایالت کنتاکی اخیرا به یک نشست استماع بدون ارائه اسناد و مدارک وقوع تقلب گفت: این انتخابات از بسیاری جهات دزدیده شده و تنها راه برای اینکه ترمیم شود تقویت قوانین (ایالات) در آینده است. همچنین سناتور لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی نیز در تاریخ ۹ نوامبر گفت که نیاز است نظارت بر رای گیری پستی تشدید شود. او به فاکس نیوز گفت: اگر ما کاری در قبال رای گیری پستی نکنیم قابلیت انتخاب یک جمهوریخواه در این کشور را از دست می‌دهیم.

طرح‌های پیشنهادی جدید موجب گسترش محدودیتهای سابقا اعمال شده با رهبری حزب جمهوریخواه می‌شوند.

در ۲۳ ایالت، جمهوریخواهان هم اکنون هم مجلس ایالتی و هم فرمانداری را در کنترل دارند که در مقایسه وضعیت در ۱۵ ایالت برای دموکراتها این گونه است و این به حزب جمهوریخواه نفوذ قدرتمندی بر وضع قوانین در زمانی که ادعاهای بی وقفه ترامپ درباره تقلب انتخاباتی باعث قانع شدن تعداد زیادی از رای دهندگان جمهوریخواه نسبت ناکافی بودن تدابیر محافظتی موجود شده، می‌دهد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که اکثریت رای دهندگان حزب جمهوریخواه معتقد به این ادعاها هستند. و همچنین تعداد فزاینده‌ای از رسانه‌های راستگرا هم این ادعاها را تقویت کرده‌اند.

در ایالت محل رقابت ویسکانسین که با وجود پیروز شدن ترامپ در سال ۲۰۱۶ در آن امسال بایدن در آن پیروز شد، مدیر اجرایی شاخه حزب جمهوریخواه در این ایالت، مارک جفرسون به رویترز گفت این شاخه در جهت سخت‌تر ساختن قوانین مربوط به رای گیری زودهنگام تلاش خواهد کرد.

در جورجیا که به صورت سنتی تحت نفوذ جمهوریخواهان بوده اما بایدن در انتخابات امسال با اختلاف کمی در آن پیروز شد، جمهوریخواهان مجلس سنای آن در هشتم دسامبر گفتند به دنبال حذف قابلیت رای دادن پستی "بدون بهانه" که اجازه به ارسال آرای پستی از سوی رای دهندگان بدون هیچ دلیلی می‌دهد و همچنین کارت شناسایی عکس‌دار برای درخواست برگه رای پستی هستند.

هم اکنون هر رای دهنده واجد شرایطی می‌تواند بدون بیان یک دلیل همچون بیماری یا سفر، از طریق پستی رای دهد و هیچ الزامی برای کارت شناسایی عکس دار برای دریافت برگه رای دادن غیابی وجود ندارد.

همچنین در تگزاس نیز نزاعی بر سر دسترسی به رای دادن در حال شکل گیری است و در پنسیلوانیا هم بر سر رای گیری پستی بحث وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha