• دوشنبه / ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99100100206
  • خبرنگار : 71457

به درخواست آلمان برگزار می شود

جلسه غیرعلنی شورای امنیت درباره پرونده صحرای غربی

جلسه غیرعلنی شورای امنیت درباره پرونده صحرای غربی

شورای امنیت سازمان ملل امروز (دوشنبه) جلسه غیرعلنی را برای بررسی تحولات درخصوص پرونده صحرای غربی برگزار می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از العربی الجدید، آخرین این تحولات اقدام اخیر آمریکا در به رسمیت شناختن منطقه صحراء به عنوان بخشی از خاک مراکش بود.

در این جلسه شورای امنیت که با درخواست آلمان برگزار می‌شود، انتظار می‌رود که رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی به بررسی اوضاع از زمان بحران گذرگاه الکرکرات در مرز میان مراکش و موریتانی بپردازد که این بحران با آزادسازی آن از سوی مراکش در ۱۳ نوامبر گذشته پایان یافت و جبهه پولیساریو به صورت یکجانبه پایان تعهد خود به آتش بس را اعلام کرد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که معاون دبیرکل آفریقا، نماینده ویژه و رئیس هیات سازمان ملل به صحرا، گزارشی را درمورد اوضاع در این منطقه از زمان مصوبه شورای امنیت در۳۰ اکتبر گذشته درخصوص تمدید یک ساله هیات سازمان ملل در حصراء و تبعات بعد از آن همچون درگیری‌هایی که ممکن بود به جنگ در این منطقه بیانجامد، ارائه دهند.

در شرایطی که همچنان موضع رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش برصحرا، مواضع متفاوتی را به دنبال دارد، ناظران چشم انداز نتایج و مصوبات شورای امنیت درخصوص اوضاع صحرا و نحوه تعامل کشورهای تاثیرگذار با این اقدام آمریکا هستند.

اما جبهه پولیساریو و الجزایر بر روی این امر حساب باز می‌کنند که دولت جدید آمریکا از این موضع رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش بر صحرا و گشایش کنسولگری بازگردد. اما مراکش به نظر می‌رسد که نسبت به نتایج جلسه شورای امنیت اطمینان دارد، از این جهت که حمایت عضو تاثیرگذاری همچون آمریکا را در این جلسه دارد.

در همین حال، بوبکر اونگیر، پژوهشگر مراکشی پیش بینی کرد که در جلسه شورای امنیت مناقشات شدیدی میان روسیه و آمریکا درمورد حاکمیت مراکش بر اقلیم‌های جنوبی خود شکل بگیرد و اعضای شورای امنیت درمورد تعیین یک فرستاده جدید سازمان ملل برای نظارت بر مذاکرات میان طرف‌ها به اجماع نظر برسند.

این پژوهشگر بعید ندانست که جلسه شورای امنیت به توصیه کردن طرف‌ها جهت خویشتن داری و احترام به آتش بس ختم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha