محسن نظام دوست در نشست خبری که ۳۰ آذر ماه در محل این شرکت برگزار شد، گفت: بارندگی های مناسب صورت گرفته طی یکی دو سال اخیر سبب شده تا کشاورزان تمایل بیشتری به کشت و خرید این کود داشته باشند.
وی افزود: میانگین مصرف پنج ساله این استان ۲۰ هزار تن کود اوره بوده که در سال گذشته این میزان به ۲۵ هزار تن رسیده است و این به معنای جهش پنج هزار تنی در سال ۹۸ بوده است.
نظام دوست ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱ هزار تن کود اوره در میان کشاورزان توزیع شده و هدف گذاری ما تا پایان سال توزیع ۳۲ هزار تن است.
وی با اشاره به افزایش قیمت کود اوره تاکیدکرد: از کشاورزان درخواست می شود در برای زمین های کشاورزی خود از کود استفاده کنند چراکه عدم استفاده از ایند کود سبب می شود تا در سال های آینده با کاهش تولید محصول مواجه شوند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با افزایش قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و نزدیک شدن قیمت محصولات به رقم واقعی خود، استفاده از کود صرفه اقتصادی برای کشاورز خواهد شد.
وی در ارتباط با رصد و پایش کودهای توزیع شده نیز بیان کرد: پایش ها به منظور اینکه کود به دست کشاورزان واقعی برسد، انجام می شود و در سال جاری ۳۵ تن کود خارج از شبکه را توقیف کرده و سه پرونده دیگر نیز در دستگاه قضایی در حال بررسی است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی تاکیدکرد: اگر کودی توقیف شود مصادره خواهد شد و به عنوان کالای قاچاق محسوب می شود و تقاضای ما از کشاورزان این است که از تحویل دادن کود به دالالان و واسطه ها خودداری کنند.
وی در ارتباط با کودهای فسفاته و پتاسه نیز گفت: از ابتدای سال جاری تا به کنون ۲۵۰ تن کود فسفاته و ۴۵۰ تن کود پتاسه در استان به فروش رفت و این در حالی است که در سال گذشته ( از فروردین تا پایان آذر ماه) پنج هزار و ۵۰۰ تن کود فسفاته و دو هزار و ۴۰۰ تن کود پتاسه به فروش رفته بودند.
انتهای پیام
نظرات