به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آف دکور، برای پختن این غذا کافیست مواد اولیه برای تهیه کلم پلو شیرازی را آماده کنید و با دستور پخت بسیار آسانی که دارد این غذا را تهیه کرده و در کنار خانواده میل کنید و از آن لذت ببرید.
داخل کلم پلوی شیرازی از سبزی های معطر استفاده می شود و بوی مطبوعی که این سبزیها دارند همه فضای خانه شما را عطرآگین خواهد کرد و طعم دلچسب و فوقالعاده این غذا شما را مجذوب خود میکند.
در ادامه با طرز تهیه کلم پلوی شیرازی آشنا می شوید و مواد لازم برای تهیه کلم پلو را مشاهده می کنید. البته مقدار مواد اولیه ای که در این دستور پخت برای شما در نظر گرفته شده برای ۵ نفر ترتیب داده شده و نسبت ها حائز اهمیت هستند.
در واقع اگر بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت ها، مقدار مواد را تغییر دهید تا تاثیر منفی روی طعم نهایی غذا نداشته باشد.
کلم پلوی شیرازی جزو پلوها و چلوها محسوب میشود که یک ساعت زمان برای آمادهسازی این غذا نیاز است و یک ساعت و نیم هم برای جا افتادن و پختن این غذا به زمان نیاز دارید و میتوانید به عنوان یکی از وعدههای غذایی اصلی که بسیار هم مقوی می باشد در برنامه غذایی خود قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو
پودر لیمو عمانی : به مقدار لازم
گوشت : ۴۰۰ گرم چرخ کرده
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
برنج : ۴ پیمانه
کلم : ۷۰۰ گرم
آرد نخودچی : ۲ قاشق غذاخوری
پیاز : ۲ عدد متوسط
پیاز داغ : ۴ قاشق غذاخوری
سبزی معطر : ۲۵۰ گرم (ریحان، تره، ترخون و شوید)
در مرحله اول برای پختن کلم پلوی شیرازی باید یک پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و داخل ماهیتابه بریزید و کمی روغن و نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز داغ درست شود و بعد کلم ها را هم که به صورت رشته ای خرد کرده اید داخل تابه اضافه کنید و مجددا آنها را هم کنار پیاز تفت دهید و شعله گاز را در حالت ملایم قرار دهید که کم کم محتویات نرم شوند و بپزند.
وقتیکه کاملاً همه با هم ترکیب شدند، حدود دو سوم لیوان آب به آن اضافه کنید و در ظرف را ببندید که خوب بپزند و با بخار آب کلم ها نرم تر شوند. وقتی که کلم نرم شد و کمی پخت، باید در ظرف را بردارید که باقیمانده آب هم تبخیر شود.
سپس ۲ قاشق غذاخوری سبزی معطر از روی سبزی هایی که آماده کرده اید بردارید و هرچه باقیمانده را به همراه پودر لیمو عمانی و نمک درون تابه ریخته و خوب مخلوط کنید و تفت دهید. البته تفت دادن باید تا جایی ادامه پیدا کند که فقط محتویات کمی سرخ شوند و تفت بیش از حد سبزی را تلخ میکند.
سپس باید پیازها را هم رنده کرده و آب آن را بیرون بریزید و داخل یک کاسه گوشتچرخ کرده، سبزی معطر، نمک و فلفل و پیاز و آرد نخودچی بریزید و کاملاً با هم ورز دهید تا یکنواخت و یکدست شود.
بعد از روی محتویاتی که تهیه کرده اید به اندازه گلولههای کوچک بردارید و قلقلی کنید و داخل یک ماهیتابه درون روغن تفت دهید و به قدر قلقلی های گوشت را تفت دهید که بوی خامی آنها گرفته شود و در نهایت در ماهیتابه را بگذارید تا گوشت ها کاملا بپزند و مغز پخت شود.
برای این غذا باید برنج آبکشی درست کنید. پس بهتر است حداقل از ۴ ساعت قبل برنج را با آب و نمک بخیسانید و بعد از گذشت این زمان آب و نمک آن را خالی کرده و در قابلمه حاوی آب جوش بریزید و وقتی که برنج شما آماده آبکش کردن شد آن را آبکش کنید و با مایع کلم و روغن ماهی تابه ای که گوشت را با آن سرخ کرده بودید مخلوط کنید و داخل یک قابلمه به صورت لایه لایه برنج و گوشت قلقلی را قرار دهید و در ظرف را بگذارید که بخار داخل آن بپیچد و دم کنی آن را بگذارید و فرصت دهید که کلمپلو شما جا بیفتد و خوب بپرد.
برای اینکه بخار داخل غذا بپیچد چند سوراخ هم روی برنج ایجاد کنید و بعد در آن را بگذارید.
تزیین کلم پلو
برای تزیین کلم پلوی شیرازی میتوانید گوشتهای قلقلی که تهیه کرده بودید را کنار غذا بچینید و یا کمی برنج ساده را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به عنوان تزیین روی غذا بگذارید و یا سیب زمینی ها را به صورت مدل دار بعنوان ته دیگ غذا قرار دهید و در نهایت غذا را که سرو میکنید این ته دیگ ها را برای تزیین روی کلم پلو بچینید.
یا می توانید از سبزی برای تزیین کلم پلوی شیرازی استفاده کنید و تمام این موارد به ذائقه و سلیقه شما وابسته است و محدودیتی برای تزیین غذای خود ندارید.
دستورپخت کلم پلو در مجله آشپزی آف دکور
شما می توانید با مراجعه به مجله آشپزی آف دکور به آدرس offdecor.com/cook لیستی از دستور پخت و طرز تهیه غذاهای ایرانی و بینالمللی را در دسته بندی های مختلف غذای ایرانی، پیشغذا، سالاد، کیک و شیرینی و غذای بین الملل را مشاهده کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات