جعفر مرادی حقیقی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت خاک و آب در زندگی بشر، مراقبت از خاک ،آب ،زمین، منابع طبیعی و محیط زیست را ضروری خواند و اظهار کرد: این منابع در کشوری مثل کشور ما که در ناحیه گرم و خشک واقع شده از اهمیت بیشتری برخوردار است.
این کارشناس حوزه آب و خاک از خاک و آب به عنوان سرمایههای ملی نام برد و افزود: باید از این سرمایهها به درستی حراست شود چرا که در صورت آسیب به هر کدام از اینها، زندگی، امنیت غذایی و طبیعت و محیط زیست ما آسیب میبیند از همین رو باید افرادی که در ارتباط مستقیم با این منابع هستند آموزش ببینند تا از آن به درستی حفاظت و از آسیب به آن اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه تشکیل هر سانتیمتر خاک حاصلخیز100تا 700سال طول میکشد خاطرنشان کرد: سرمایهای با این درجه از اهمیت که امنیت غدایی و زندگی ما به آن وابسته است نباید به راحتی آسیب ببیند و از دست برود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از استفاده بیرویه از کود و سموم به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده منابع خاکی نام برد و گفت: دفن نادرست زباله و حجم بالای زباله از دیگر عموامل موثر در تخریب خاک است ضمن اینکه همین زبالهها و شیرتابههای ناشی از آن به منابع آبی هم آسیب جدی وارد میکند.
وی با بیان اینکه سالانه افزون بر 250 میلیون مترمکعب خاک وارد سدهای ما میشود گفت: این در حالی است که این سدها با هزینههای گزاف ساخته شدند.
مرادی حقیقی از اجرای طرحهای آبخیزداری به عنوان یک راه حل مناسب برای جلوگیری از آسیب به آب و خاک نام برد و اظهار کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر با اعتبارات خوبی که به این طرح ها اختصاص یافته گام های بلندی در کشور و از جمله استان سمنان برداشته شده است.
وی با بیان اینکه طرح های آبخیزداری جدا از بهبود پوشش گیاهی و کمک به منابع آبی و تقویت سفرههای زیرزمینی کمک میکند تا رسوبات کمتر پشت سدها جمع و به آن خسارت بزند اضافه کرد: اجرای طرح های آبخیزداری با تقویت آبخوانها به افزایش دبی چشمهها و قنوات تا حد بسیار بالایی کمک میکند.
انتهای پیام
نظرات