به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اقدام پس از آن صورت گرفت که یکی از دادگاههای عالی پاکستان اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد، نواز شریف، نخست وزیر پیشین این کشور که در تبعیدی خودخواسته در لندن به سر میبرد، یک فراری حساب میشود و باید برای رویارویی با اتهامات فساد به کشور برگردانده شود.
شبلی فراز، وزیر اطلاع رسانی پاکستان گفت، این مسئولیت بر گردن مقامهای انگلیس است که اجازه ندهند مجرمان محکوم شبیه به شریف در آنجا بمانند. شریف در یک پرونده دیگر مربوط به ۲۰۱۸ و به اتهام پولشویی و فساد به هفت سال زندان محکوم شده است.
وی ادامه داد: ما برای استرداد نواز شریف تلاش خود را ادامه میدهیم.
پاکستان در حال حاضر توافق استرداد با انگلیس ندارد و در صورتیکه این اقدام انجام شود، روند مذکور شاید سالها به طول بینجامد و با مقاومت شدیدی از سوی پارلمان انگلیس روبرو شود.
حزب مسلم لیگ پاکستان شاخه نواز اکنون راهپیماییهایی را در سراسر کشور به راه انداخته و خواستار برکناری عمران خان، نخست وزیر کنونی تا پایان ماه جاری میلادی شده و علت این اقدام را کشورداری نادرست و ناکامی در بهبود اوضاع اقتصادی کشور دانسته است.
عمران خان اما این درخواستها را رد کرده و اپوزیسیون نیز وعده دادهاند که در ۲۰۲۱ از پارلمان و شوراهای ایالتی خارج میشوند تا انتخابات میان دوره ای زودهنگام برگزار شود. عمران خان میگوید، این انتخابات برگزار خواهد شد اما فقط برای کرسیهایی که اپوزیسیون آنها را خالی کردهاند.
تصمیم برای تلاش به منظور استرداد نواز شریف در حالی گرفته شده که وثیقه قرار داده شده برای وی منقضی شده و مقامهای پاکستانی علیه وی قرار بازداشت صادر کردهاند.
انتهای پیام
نظرات