• پنجشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99092721181
  • خبرنگار : 71477

در کنفرانس خبری سالانه

پوتین: با همه شرکای خارجی‌ همکاری می‌کنم/ ترامپ قصد ندارد زندگی سیاسی‌اش را ترک کند

پوتین: با همه شرکای خارجی‌ همکاری می‌کنم/ ترامپ قصد ندارد زندگی سیاسی‌اش را ترک کند

رئیس جمهوری روسیه امروز (پنج‌شنبه) در کنفرانس خبری سالانه خود ضمن پرداختن به مسائل مهم داخلی و خارجی گفت: جو بایدن یک سیاستمدار باهوش و بابصیرت است و امیدوارم او در حل مشکلات موجود در روابط آمریکا-روسیه کمک کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، امسال در بحبوحه محدودیت‌های پاندمی کرونا این رویداد به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

امسال نیز به رسم هر ساله در این کنفرانس خبری سوالاتی از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پرسیده شد و وی پاسخ این سوالات را داد.

حدود ۸۰۰ خبرنگار از روسیه و سراسر جهان برای شرکت در این رویداد معتبر شناخته شده‌اند که در مکان‌های ویژه‌ای در مسکو و دیگر شهرها حضور دارند. فورمت کنفرانس خبری امسال تغییر یافته و اجازه می‌دهد تا نه تنها رسانه‌ها بلکه مردم نیز از رئیس جمهوری سوالاتی بپرسند.

این سنت پوتین برای برگزاری کنفرانس خبری پایان سال از سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز شد. اما بین مه ۲۰۰۸ تا مه ۲۰۱۲ یعنی زمانی که پوتین نخست وزیر روسیه بود، این رسم متوقف شده بود. پس از انتخاب پوتین در سال ۲۰۱۲ میلادی برای یک دوره ریاست جمهوری شش ساله، این رویداد سالانه از سر گرفته شد.

پاندمی کرونا

پوتین در پاسخ به سوالات مربوط به کرونا گفت: اگرچه روسیه امسال با چالش‌های بسیاری روبه‌رو بود اما شاید خیلی بهتر از برخی کشورهای توسعه‌یافته به مشکلات نشات گرفته از پاندمی کرونا رسیدگی کرد.

وی افزود: راحت می‌توان گفت که ما با چالش‌های بسیاری مواجه بوده‌ایم اما شاید خیلی بهتر از کشورهایی که به حق به انعطاف‌پذیری و مقاومت اقتصادهایشان و توسعه خدمات اجتماعی و بهداشتی‌شان افتخار می‌کنند، از پس مشکلات نشات گرفته از پاندمی کرونا برآمدیم.

پوتین تاکید کرد: اگرچه روسیه نیز همانند دیگر کشورهای جهان امسال با چالش‌های اجتماعی و اقتصادی بسیاری رو به رو بود اما مقاومت خود را در برابر سختی‌ها و مشکلات نشان داد.

وی اظهار کرد: پاندمی کرونا همه جنبه‌های زندگی‌مان را تحت تاثیر قرار داد. این پاندمی منجر به تعطیلی، کاهش تولید و حمل و نقل، بیکاری و کاهش درآمد شد. همه این اتفاقات رخ دادند. اما می‌توان به شما اطمینان دهم که ما به طور مناسب از پس این مشکلات برآمدیم.

پوتین همچنین گفت: هیچ سندی برای اثبات ادعاهای مطرح شده درباره اینکه کشوری خاص پشت شیوع پاندمی کرونا قرار داشته، وجود ندارد.

وی افزود: درباره منشاء کووید ۱۹ شایعات بسیاری وجود دارد. نمی‌خواهم در حال حاضر درباره این موضوع حرفی بزنم. ما هیچ سند و مدرکی برای اثبات ادعاهای مطرح شده علیه برخی‌ها ندیده‌ایم.

رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: دولت‌های سراسر جهان باید به جای آنکه دنبال مقصر بگردند، برای غلبه بر پیامدهای این بحران بهداشتی متحد شوند و تلاش کنند. ما باید به فکر مردمی باشیم که در سخت‌ترین شرایط قرار دارند و محدودیت‌های متعدد، محدودیت‌های تجاری و تحریم‌ها علیه کشورها و حوزه‌های همکاری را برطرف کنیم؛ حوزه‌هایی که برای غلبه بر پیامدهای پاندمی کرونا بسیار مهم هستند از جمله ارسال دارو، تجهیزات پزشکی و آموزش پزشکان.

وی ضمن آنکه از کشورهای غربی خواست تا تحریم‌ها علیه کشورهایی را که با مشکلات بسیاری در زمینه غلبه بر پاندمی کرونا مواجه هستند، بردارند، گفت: برخی از شرکای غربی ما بر اصول انسانی خود در سیاست‌هایشان چه سیاست‌های داخلی و چه سیاست خارجی تاکید دارند. فکر کنید که اگر تحریم‌ها و محدودیت‌ها علیه کشورهایی که با مشکلات بسیاری در زمینه پاندمی کرونا مواجه هستند را رفع کنید، چقدر به مردم آنها کمک کرده‌اید.

انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ روسیه

پوتین در خصوص انتخابات پارلمانی روسیه در سال ۲۰۲۱ گفت: انتخابات ۲۰۲۱ مجلس عوام پارلمان روسیه به خاطر متمم‌های قانون اساسی که قدرت‌های جدیدی به مجلس عوام می‌دهد نسبت به انتخابات قبلی متفاوت خواهد بود.

وی افزود: نخست آنکه به خاطر متمم‌های جدید قانون اساسی که انها را تصویب کرده‌ایم، تفاوت‌هایی میان انتخابات امسال با سال‌های قبل وجود خواهد داشت. این بدان معناست که پارلمان قدرت‌های بیشتری در حوزه‌هایی چون تشکیل دولت روسیه دریافت کرده است.

پوتین در ادامه گفت: در حال حاضر مجلس عوام اساسا تصمیم نهایی درخصوص انتصاب وزرا و معاونین نخست وزیر را اتخاذ می کند و رئیس جمهوری ملزم است تا تصمیماتی را که توسط پارلمان اتخاذ شده است، امضا کند.

وی افزود: به عقیده من این اقدام به شدت اهمیت کار قانون‌گذاران و مسئولیت آنها برای کشور از جمله برای دولت را افزایش می‌دهد. به نظر من این ارتباط میان پارلمان و دولت بسیار حائز اهمیت است.

پوتین همچنین نسبت به مداخله در انتخابات روسیه هشدار داد اما تاکید کرد که مسکو برای مقابله با این تهدید آماده است.

وی گفت: بدون شک تلاش‌هایی برای مداخله در انتخابات روسیه وجود خواهد داشت و این تلاش‌ها همیشه وجود داشته‌اند و تنها مختص انتخابات کشور ما نمی‌شوند بلکه در سراسر جهان رخ می‌دهند. ما از این مساله آگاه هستیم و برای ان آماده شده‌ایم.

پوتین افزود: در همین حال ما همچنین برای همکاری با شرکایمان و ناظران بین‌المللی آماده هستیم.

دولت جدید آمریکا به رهبری جو بایدن

وی افزود: جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در زمینه سیاست‌های داخلی و سیاست خارجی یک مرد باهوش و با بصیرت است. ما انتظار داریم همه یا بخشی از مشکلاتی که در روابط واشنگتن-مسکو به وجود آمده توسط دولت جدید آمریکا به رهبری بایدن حل شوند.

رجب طیب اردوغان

پوتین ضمن اذعان به اینکه اغلب دیدگاه‌های متفاوتی با رجب‌ طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه دارد اما تاکید کرد: اردوغان سر حرف‌ها و قول‌هایش می‌ماند.

وی گفت: اغلب دیدگاه‌هایم درخصوص مسائل خاص با اردوغان متفاوت است حتی گاهی اوقات دیدگاه‌هایمان کاملا مخالف یکدیگر است. اما او فردی است که سر حرف‌ها و قول‌هایش می‌ماند، اردوغان خیلی مرد است.

 همکاری با شرکای خارجی

پوتین تاکید کرد: میان شرکای خارجی خوب یا بد هیچ فرقی نمی‌گذارم. من با همه شرکای خارجی‌ام به منظور دستیابی به بهترین نتیجه برای روسیه همکاری می‌کنم.

وی گفت: درخصوص شرکای خوب، خوشایند یا بد باید بگویم که چنین شرکایی وجود ندارند. نیازی نیست که بخواهم به کسی درسی دهم، همه آنها بسیار باهوش هستند. به من اعتماد کنید، این افراد از تحصیلات عالیه برخوردارند. همه آنها می‌خواهند برای کشورشان کاری انجام دهند اما این کار را با روش‌های مختلف انجام می‌دهند.

پوتین افزود: به نظر من رهبر خوب یا بد وجود ندارد چرا که تنها منافع ملی اهمیت دارد. من شرکای خارجی خود را به دو دسته افراد خوب یا بد تقسیم نمی‌کنم. من با همه آنها برای دستیابی به حداکثر نتیجه در منافع روسیه همکاری می‌کنم.  

دونباس

پوتین گفت: ‌حل درگیری‌ها در شرق اوکراین و احیای روابط با روسیه کاملا به مقامات اوکراینی بستگی دارد. به نظر من حل درگیری‌های دونباس اجتناب‌ناپذیر است و دیر یا زود رخ خواهد داد اما سوال اینجاست که چه زمانی؟ بخش عمده این ماجرا به مقامات کنونی اوکراینی بستگی دارد.  

وی افزود: روسای جمهوری سابق و کنونی اوکراین عمدتا با شعارهای متحد کردن مجدد کشور و برقراری مجدد ارتباط با روسیه به قدرت رسیدند اما زمانی که زمام امور را بدست می‌گیرند، به ناسیونالیست‌های افراط‌گر توجه می‌کنند. به لطف خدا، هنگامی که در چهارچوب نشست نورماندی در پاریس با یکدیگر دیدار کردیم، با توافقی موافقت کردیم و حقیقتا این توافق حفظ شد که این امر یک دستاورد بزرگ محسوب می‌شود. بر اساس این توافق تبادل زندانیان صورت گرفت اما هیچ کاری در حوزه اقتصادی و اجتماعی صورت نگرفته است.

رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد: مقامات اوکراینی اخیرا مدعی شده‌اند که به توافقات مینسک پایبند نخواهند ماند و درصدد اصلاح متن این توافقات خواهند بود. اما این کار امکان‌پذیر نیست چرا که این توافقات توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده‌اند و بار قوانین بین‌المللی را دارند.

وی تاکید کرد: حمایت روسیه از دونباس تنها ادامه خواهد یافت بلکه افزایش نیز می‌یابد.

هکرهای روس

پوتین تاکید کرد: وزارت امور خارجه و آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا نویسندگان اخبار جعلی درباره هکرهای روس هستند.

وی افزود: آنها می‌نویسند که یک فرد ناشناس اهدافی را که برای همه ما نامشخص است دنبال می‌کند و سپس این فرد ناشناس یک تغییر فشار ناگهانی را حس می‌کند. این اخبار جعلی مشابه همان اخباری هستند که در سال ۲۰۱۶ میلادی منتشر شدند مبنی بر این‌که هکرهای خلافکار روسی با همکاری اطلاعات نظامی روسیه ایمیل یکی از اعضای حزب دموکرات آمریکا را هک کرد. باز هم پای یک فرد ناشناس در میان است. فکر می‌کنم کاملا مشخص است که چه کسی این هکرها را خلافکارانی مرتبط با اطلاعات نظامی روسیه دانست. این کار وزارت امور خارجه و آژانس‌های اطلاعاتی آمریکاست. در حقیقت آنها نویسندگان این اخبار هستند و این اخبار با دستورات آنها تهیه و منتشر می‌شوند.

پوتین در ادامه گفت: هکرهای روسی نه به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ میلادی آمریکا کمک کردند و نه به هیچ وجه در امور سیاسی داخلی آمریکا مداخله کرده‌اند.

وی افزود: همه این مسائل باعث خدشه‌دار شدن روابط میان روسیه و آمریکا شده است. این یکی از دلایل عدم به رسمیت شناختن مشروعیت ترامپ است. در نتیجه روابط روسیه-آمریکا قربانی سیاست داخلی آمریکا شد. امیدوارم این روابط در دولت جدید آمریکا به رهبری بایدن بهبود یابند.

پوتین گفت: ترامپ هیچ نیازی به پیدا کردن شغلی دیگر ندارد. اگر تنها آرای مردمی را در نظر بگیریم و نه آرای کالج الکترال را، متوجه می‌شویم که ترامپ دست‌کم ۵۰ درصد از آرای مردمی را بدست آورده است. او از حمایت قابل توجهی برخوردار است و فکر می‌کنم که او قصد ندارد زندگی سیاسی‌اش در آمریکا را ترک کند.   

رئیس جمهوری روسیه در شانزدهمین نشست مطبوعاتی بزرگ سالانه خود در خصوص ادعاهای غرب به روسیه در حوزه نظامی - استراتژیک گفت: شما انسان‌های باهوشی هستید، چرا فکر می‌کنید که ما احمق هستیم.

رئیس جمهوری روسیه گفت: مسکو آماده مذاکره در تمام زمینه‌ها بوده و این کشورهای غربی هستند که از پیمان‌های جهانی خارج شده‌اند.

خط لوله گاز "نورد استریم ۲"

پوتین ضمن تاکید بر اینکه پروژه خط لوله گاز "نورد استریم ۲" در راستای منافع ملی اتحادیه اروپا و آلمان نیز است گفت:  خط لوله گاز "نورد استریم ۲" بدون شک به طور کلی به نفع اقتصاد اروپا و به طور خاص به نفع آلمان است چرا که منابع انرژی جایگزین همچون گاز طبیعی مایع آمریکا که ۲۰ درصد گران‌تر از خط لوله گاز ماست، به خانوارهای آلمانی و رقابت‌پذیری آلمان لطمه می‌زند.

وی افزود: خط لوله گاز "نورد استریم ۲" که پس از عبور از دریای بالتیک وارد آلمان می‌شود، تقریبا تکمیل شده است. تنها ساخت حدود ۱۰۰ مایل از این خط لوله باقی مانده است. آمریکا دولت‌ها و کسب‌وکارهای اتحادیه اروپا را تهدید کرده که اگر از این پروژه خارج نشوند، آنها را تحریم می‌کند.

پوتین در ادامه گفت: فکر می‌کنم که ما این کار را تکمیل خواهیم کرد. امیدوارم دولت جدید آمریکا به رهبری جو بایدن به شرکا و متحدانش احترام بگذارد، آنها را مجبور به نادیده گرفتن منافع ملی‌شان نکند و به اقدامات رقابتی و منصفانه بازگردد.

بلاروس

پوتین گفت: باید به مردم بلاروس فرصتی برای حل موضوعات خودشان به صورت داخلی و بدون مداخله نیروهای خارجی داده شود تا بتوانند با ارامش مشکلاتشان را حل کنند.

وی افزود: من با بیانیه‌های متعدد الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس مبنی بر اینکه مسائل باید با آرامش حل شوند موافق هستم. رئیس جمهوری بلاروس روند اصلاح قانون اساسی را آغاز کرده و باید صبر کرد و دید چه رخ می‌دهد. بسیار خوب می‌شود که مداخله‌های خارجی متوقف شوند. متاسفانه این مداخله‌ وجود دارد و این حمایت مالی، سیاسی و غیررسمی از اپوسیسیون از خارج از کشور است.

بحران قره‌باغ

پوتین نسبت به اینکه تنش‌ها در منطقه ناگورنو-قره‌باغ به خاطر نفوذهای خارجی تشدید شده باشد ابراز شک و تردید کرد و گفت: اوضاع به دنبال سال‌ها تنش از کنترل خارج شد.

وی افزود: چرا این اتفاق اکنون رخ داد؟ این اوضاع به خاطر سال‌ها تنش از کنترل خارج شد. فکر نمی‌کنم این مساله به خاطر مداخله خارجی بوده باشد. تنش‌ها، برخوردها و کشمکش‌ها بارها رخ دادند. در نهایت این تنش‌ها به یک درگیری شدید ختم شدند. روسیه همیشه گفته است که هفت منطقه پیرامون ناگورنو-قره‌باغ باید به جمهوری آذربایجان بازگردانده می‌شد.

پوتین در ادامه گفت: وضعیت خود منطقه ناگورنو-قره‌باغ باید بدون تغییر باقی بماند، این مساله باید به آینده موکول شود و وضع موجود در ناگورنو-قره‌باغ نباید تغییر کند اما با امکان حتمی ارتباط میان ناگورنو-قره‌باغ و ارمنستان. به همین خاطر است که قرار است کریدور "لاچین" که یک کریدور ارتباطی میان ارمنستان و ناگورنو-قره‌باغ است، شکل بگیرد.

رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: سختی بحران قره‌باغ این است که فراتر از مقرارات بین‌المللی است چرا که در یک درگیری قومی قدیمی ریشه دارد.    

پوتین گفت: از میانجی‌گران و خیریه‌های بین‌المللی می‌خواهم تا کنار روسیه در تلاش‌هایش برای حمایت از مردمی که از ارمنستان به قره‌باغ باز می‌گردند، بایستند. ما انتظار داریم میانجی‌گران بین‌المللی با این روند همراه شوند و به مردمی که نیازمند کمک هستند همچون آوارگانی که به قره‌باغ باز می‌گردند، کمک کنند تا نه تنها روسیه بلکه سازمان‌های بین‌المللی همچون یونیسف، یونسکو و آژانس‌های غدایی سازمان ملل نیز بسته‌های کمکی ارسال کنند.

ناوالنی

پوتین گفت: روسیه آماده است تا تحقیقاتی را درخصوص حمله ادعا شده به الکسی ناوالنی آغاز کند و منتظر دریافت اطلاعاتی است که از ادعاهای غربی‌ها درخصوص مسموم شدن ناوالنی با گاز نوویچوک حمایت می‌کند.

وی افزود: ما برای آغاز یک تحقیقات آماده‌ایم. اگر کسی اطلاعاتی دارد که نشان می‌دهد ماده شیمیایی نوویچوک در این حمله استفاده شده، از او می‌خواهیم تا این اطلاعات را به دست ما برساند.

رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد: مسکو بارها پیشنهاد داد تا کارشناسانمان را اعزام کنیم، از کارشناسان خارجی دعوت کرد تا به روسیه بیایند و خواستار رایزنی‌های رسمی در این خصوص شده است.

تهدیدات غرب

رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که این کشور مجبور به پاسخگویی به تهدیدهای جدید با سلاح‌های جدید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha