• پنجشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99092721015
  • خبرنگار : 50184

رئیس بسیج اساتید کرمانشاه:

تبادل تجربیات و اندیشه‌ها بین حوزه و دانشگاه باید تقویت شود

 تبادل تجربیات و اندیشه‌ها بین حوزه و دانشگاه باید تقویت شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه معتقد است، یکی از راه های تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه راه اندازی دفتر ارتباط با دانشگاه در حوزه و دفتر ارتباط با حوزه در دانشگاه‌ها است.

دکتر نامدار یوسفوند به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه(27 آذر) در گفت و گو با ایسنا، حوزه و دانشگاه را دو متولی مسائل علمی در جامعه دانست و اظهار کرد: از زمان های بسیار دور حوزه های علمیه مراکزی علمی بودند که در آنها بسیاری از علوم از جمله الهیات و طبیعیات در آنجا مورد پژوهش و تدریس قرار می گرفت.

وی تصریح کرد: روش هایی که در حوزه های علمیه تدریس می شد در نهایت تربیت مجتهدینی را بدنبال داشت که هرکدام از آنها صاحب نظر در حوزه های مختلف بودند.

رئیس بسیح اساتید استان کرمانشاه اعلام کرد: براین اساس، حوزه های علمیه از قبل از دوره رنسانس و شکل گیری دانشگاه های کنونی مراکز علمی قدرتمندی بودند و نقشی مهم در شکل گیری و تقویت تمدن اسلامی داشته اند.

وی در ادامه افزود: از سوی دیگر دانشگاه های ما تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر دانشگاه هایی مترجم پرور بودند، یعنی موضوعات علمی مختلفی را از کشورهای غربی می گرفتند، ترجمه می کردند و به خورد دانش پژوهان می دادند، اما بعد از پیروزی انقلاب دانشگاه ها در مسیری قرار گرفته‌اند که در مسائل علمی دانش پژوهانی صاحب نظر پرورش می‌دهند که در دنیا حرف هایی برای گفتن دارند.

یوسفوند تاکید کرد: بنابراین هم حوزه های علمیه و هم دانشگاه هایمان تجربیات بسیار خوبی در بخش های علمی مختلف دارند که می توانند آنها را به همدیگر منتقل کنند، در این راستا مسئله وحدت بین حوزه و دانشگاه از نظر معنایی و محتوایی قابل توجه خواهد بود.

وی با تاکید براینکه وحدت بین حوزه و دانشگاه باید به شکل عملی خود را در جامعه نشان دهد، گفت: این دو نهاد می توانند در مسائل مختلف جامعه با وحدت متعهدانه عمل کرده و نقش آفرینی کنند و با پیگیری، همیاری، همفکری و هم افزایی آنها پاسخگو و حل کننده بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی موجود در جامعه باشند.

این عضو هیات علمی دانشگاه رازی در ادامه با اینکه در حال حاضر نواقصی در جهت تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه وجود دارد، اعلام کرد: متاسفانه علیرغم اینکه طی سالهای گذشته بین حوزه و دانشگاه ارتباطاتی شکل گرفته، اما هنوز در بسیاری از مسائل از توانایی های همدیگر بی خبر هستند.

وی خاطر نشان کرد: معتقدم یکی از راهکارهایی که می تواند رابطه بین این دو نهاد علمی را تقویت کند، راه اندازی دفتر ارتباط با حوزه در معاونت های فرهنگی دانشگاه ها و راه اندازی دفتر ارتباط با دانشگاه در حوزه های علمیه است، بویژه در شرایط فعلی که جامعه با معضل شیوع بیماری کرونا دست و پنجه نرم می کند برای بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از شیوع این بیماری همکاری و هم افزایی این دو نهاد یک ضرورت است.

رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه با تاکید براینکه تقویت وحدت بین حوزه و دانشگاه نیازمند اراده‌ای قوی از جانب هر دو طرف است، عنوان کرد: درصورتی که این مسئله محقق شود می توانند از ظرفیت های نخبگان علمی، دانشمندان و دانش پژوهان طرف مقابل استفاده کنند.

وی متذکر شد: البته ما منکر این نیستیم که تاکنون هم تبادل تجربیات و اندیشه ها بین این دو نهاد صورت گرفته و حتی دفاتر نمایندگی نهادهای رهبری در دانشگاه ها و گروه های معارف گام هایی برای تحقق هدف ارتباط بین حوزه و دانشگاه برداشته‌اند ، اما معتقدیم این ارتباطات و تبادل تجربیات باید فزاینده تر و به شکل سیستماتیک تری تقویت شود تا شاهد یک وحدت علمی قوی در کشور باشیم.

یوسفوند در ادامه اشاره ای به نامگذاری روز وحدت بین حوزه و دانشگاه به مناسبت شهادت آیت الله مفتح هم داشت و گفت:  آیت الله مفتح عالم دینی بود که در حوزه پرورش یافت، اما برای هدایت جوانان و تاثیرگذاری در دانشگاه نقش مهمی بازی کرد.

وی اضافه کرد: افراد دیگری همچون شهید آیت الله مطهری نیز بر همین مبنا در این مسیر حرکت کردند تا با زبان دین به مسائل روز برای دانشجویان پاسخ دهند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید براینکه راه این شهدا باید ادامه پیدا کند، اعلام کرد: آنهایی که پرورش یافته حوزه های علمیه هستند و به دانشگاه آمده اند باید نقشی همچون آیت الله مفتح و آیت الله مطهری ایفا کنند تا تاثیرگذار و هدایتگر باشند و نتیجه و برکات این تبادل اندیشه ها خود را در جامعه نشان دهد.

انتهای پیام 

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha