خدابخش مرادینافچی شامگاه دیروز (۲۴ آذرماه) در جلسه قرارگاه کرونا که به میزبانی فرمانداری خرمدره برگزار شد با اشاره به اینکه قرارگیری خرمدره در لیست ۴۳ شهر قرمز، سبب رقم خوردن روزهای سختی در این شهرستان شد، اظهار کرد: در سایه تلاش مردم و مسئولان، خرمدره جزو اولین شهرهایی بود که از این لیست خارج و در وضعیت جدید کرونایی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه اگر ذرهای در انجام مراقبتها، وظایف محوله و رعایت پروتکلها کوتاهی شود قطعا در وضعیت نامناسبی از نظر ابتلا به بیماری قرار خواهیم گرفت، گفت: خدمتگذاران ستاد مبارزه با کرونای کشور و استان به هیچ وجه دنبال محدودیتها نیستند اما چون سلامت مردم مهمترین مسئله است، به اجبار این محدودیتها اعمال و اجرایی میشود.
این مسئول با یادآوری نزدیکی شب یلدا، تصریح کرد: این شب فرصت مناسبی برای توجه بیشتر و دلجویی از خانوادههایی است که عزیزی را به علت ابتلا به این بیماری از دست دادهاند یا به دلیل شیوع این ویروس از نظر اقتصادی در تنگنا قرار گرفتهاند، البته دلجویی از خانوادههای متوفیان باید بهصورت غیرحضوری باشد.
وی با بیان اینکه طبق بررسیها ۸۰ درصد فوتیهای زنجان را سالمندان تشکیل میدهند، متذکر شد: با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد ابتلاها در دورهمیهای خانوادگی و مراسم تجمعی از قبیل عزا و عروسی شکل میگیرد، باید تا حد امکان از دورهمیهای خانوادگی به ویژه در شب یلدا پرهیز شود تا سلامت والدین به خطر نیفتد.
مرادینافچی با اشاره به اینکه باورهای ما رسوم تاریخی و فرهنگی به ویژه در شب یلدا متبلور میشود و دورهمیها در این مراسم تقویت میشود، اضافه کرد: اما باید پذیرفت امروز نه تنها استان زنجان، بلکه ایران و کل دنیا درگیر مبارزه با ویروسی است که جان انسانها را هدف قرار داده است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان به اجرای طرح شهید سلیمانی نیز گریزی زد و عنوان کرد: رویکرد جدید این طرح، افزایش بیماریابی از طریق انجام تستهای سریع در بین گروههای هدف استان است و اگر قرار است زنجیره انتقال بیماری را قطع کنیم، صرف انجام تست کفایت نمیکند، بلکه لازم است بحث قرنطینه و نقاهتگاه در اولویت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در خرمدره ۵ نقطه برای نقاهتگاه در نظر گرفته شده است، یادآور شد: شرایط فعالیت بدین گونه است که نقاهتگاه اول مشغول به کار خواهد بود و اگر ۵۰ درصد ظرفیت آن تکمیل شد نقاهتگاه دوم شروع به فعالیت خواهد کرد.
مرادینافچی، تجهیز نقاهتگاه، تامین نیروی انسانی، تامین خودرو برای اجرای هر چه بهتر طرح را مسئله اساسی دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم خیرین بلندنظر و انساندوست همچنان در این شرایط سخت دستگیر و کمککار باشند.
جانشین رئیس دانشگاه علومپزشکی زنجان نیز در ادامه این جلسه بر ضرورت اهتمام جدی برای مبارزه با کرونا در حاشیه شهرها تاکید کرد.
سعید سرداری با اشاره به تعداد بالای شناسایی بیمار در قالب طرح گام چهارم محلهمحور، اظهار کرد: مسئله اصلی در این زمینه مدیریت افراد مثبت شناسایی شده، تشخیص سریع، قرنطینه، ایزولاسیون و درمان بیماران است.
وی با یادآوری نقش موثر قرنطینه افراد مبتلا به کرونا در نقاهتگاه در قطع زنجیره انتقال، به ویژه کسانی که امکان قرنطینه آنها در منزل وجود ندارد، اضافه کرد: با توجه به این موضوع امیدواریم کمیته حمایتی و قرنطینه در طرح شهید سلیمانی بسیار قویتر از قبل انجام وظیفه کند.
این مسئول با اشاره به اینکه اگر نتوانیم افراد PCR مثبت شناسایی شده را به درستی قرنطینه کنیم، اهداف این طرح تحقق نخواهد یافت، گفت: از جمله راههایی که سبب تسهیل انتقال ویروس در خرمدره میشود، مواردی چون تکمیل نشدن سیستم فاضلاب شهر خرمدره و بحث حاشیههای شهر است.
سرداری با یادآوری این مطلب که شناسایی افراد در معرض خطر از اقداماتی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، تصریح کرد: با توجه به اینکه در حاشیه شهرها در بسیاری از اوقات امکان قرنطینه افراد مبتلا در خانه میسر نیست، استفاده از ظرفیت نقاهتگاهها برای این مناطق باید بیشتر مدنظر باشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان زنجان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه میزان بروز بیماری یعنی تعداد افراد با تست مثبت در خرمدره بالا است، بیان کرد: علیرغم این امر، میزان فوتیها در این شهرستان رو به کاهش است.
محمود زمانی با بیان اینکه میزان ابتلا در دورهمیهای خانوادگی در خرمدره ۲۵ درصد و تماس با افراد مبتلا ۷ درصد است، متذکر شد: در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمینه توزیع و عرضه مواد غذایی، خرمدره با میانگین ۹۶ درصدی بالاترین شاخص را در استان دارد.
فرماندار خرمدره نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۳ نفر از شهروندان این شهرستان به علت ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری هستند، عنوان کرد: در سایه همکاری مردم، در حال حاضر وضعیت شیوع کرونا در این منطقه تا حدودی کنترل شده است.
حجت محمدی با تاکید بر اینکه کرونا بیماری ناشناختهای است و اغلب رفتارهای غیرقابل پیشبینی از خود بروز میدهد، ادامه داد: با توجه به این موضوع نباید به آمارها مغرور شد، زیرا کوچکترین بیاحتیاطی سبب شکنندگی آمار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در طرح شهید سلیمانی یکی از اهداف کاهش ورودی بیمارستانها در یک ماه به ۳۰ درصد است که در این شهرستان این امر بیش از ۵۰ درصد تحقق یافته است، یادآور شد: در حال حاضر نقاهتگاه بیماران کرونایی در شهرستان فعال است اما دغدغهای که در این زمینه وجود دارد، تامین هزینههای این اماکن است.
این مسئول با اشاره به اینکه مردم خرمدره مردمی خیر هستند و شهرستان در بحث حمایت از اقشار آسیبپذیر در رتبههای اول استان قرار دارد، خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در شهرستان خرمدره به اقشار آسیبپذیر و آسیبدیدگان کرونا کمک شده است.
انتهای پیام
نظرات