• یکشنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۸:۱۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99092317973
  • خبرنگار : 80001

معاون وزیر راه و شهرسازی:

اعتراضات به آزمون نظام مهندسی در حال رسیدگی است

اعتراضات به آزمون نظام مهندسی در حال رسیدگی است

برخی شرکت کنندگان در آزمون ورود به حرفه سازمان نظام مهندسی عنوان کردند تعدادی از سوالات ایراد داشته که در این خصوص معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه چندین جلسه با حضور کارشناسان به منظور بررسی اعتراضات برگزار شده گفت که روز دوشنبه نیز این موضوع مجددا پیگیری می شود اگر حقی از کسی ضایع شده باشد اعاده خواهد شد.

به گزارش ایسنا، آزمون ورود به حرفه مهندسان سازمان نظام مهندسی که قرار بود اسفندماه سال گذشته برگزار شود به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد و در شهریور و مهرماه امسال برگزار شد. در این زمینه برخی شرکت کنندگان طی تماس به ایسنا اعلام کردند تعدادی از سوالات غلط و نامفهوم بوده و در این اعتراض دارند. شرکت کنندگان می گویند که ۱۲ آذرماه مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان در این زمینه قول رسیدگی داده اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.

موضوع را از محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی پیگیری کردیم که در این خصوص گفت: تا کنون ۱۰ تا ۱۵ جلسه با نمایندگان گروههای معترض شرکت کننده در آزمون نظام مهندسی جلسه داشته ایم و فردا ظهر نیز شخصا با تمام نمایندگان شرکت کنندگان نشستی را برگزار خواهم کرد و مباحث را جلو می بریم.

وی فزود: هر ساله پس از برگزاری آزمون طبیعتا برخی افراد مباحثی درخصوص سوالات مطرح می کنند. برداشتهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که ترتیب اثر داده می شود و هم اکنون هم اینگونه است. طبق آخرین صحبتهایی که با این افراد داشتیم در بعضی موارد حق با آنها بود و در پاره دیگر از موارد نه. ممکن است یک سوال در یک منبع دو نوع پاسخ داشته باشد که سعی کردیم این قبیل موارد را به نفع متقاضیان جمع بندی کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: آزمون‌های ورود به حرفه مهندسان در هفت رشته مهندسی معماری بخش‌های (نظارت و اجرا)، عمران بخش‌های (نظارت، محاسبات و اجرا)، تاسیسات مکانیکی (طراحی و نظارت)، تاسیسات برقی (طراحی و نظارت)، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک برگزار شد. هرکدام از داوطلبان شرکت کننده ممکن است موضوعی یا ایرادی را مطرح کنند که با دقت بررسی و رسیدگی می شود.

محمودزاده با بیان اینکه در برگزاری آزمون ذی نفع و ذی ضرر نیستیم، گفت: اگر حق با هریک از طرفین باشد طبیعی است که رعایت این موضوع می شود ولی به هر حال اگر سوالی درست باشد تغییری در نتیجه حاصل نخواهد شد.

وی تاکید کرد: مهندس اسلامی، وزیر راه و شهرسازی حساسیت ویژه ای در این زمینه دارند تا حقی از کسی تضییع نشود. گروههای متعددی در آزمون هستند که لزوما طراح سوالات نیست. بنابراین وقتی برخی افراد نسبت به آزمون اعتراض می کنند یک گروه سومی برای بررسی اعتراضات می آیند. در هر آزمون تعدادی سوال سخت وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در آزمون اخیر نمره های بالای ۹۲ درصد هم داریم گفت: آزمونها برای اطلاعات تخصصی مختلف طراحی و هرکس با هر توان تخصصی آزمون می دهد. یکی از مشکلات عمده در آزمونها این است که مقررات ملی ساختمان در دانشگاهها تدریس نمی شود. لذا بعضی سوالات با دروس دانشگاهی متفاوت است. باید این مقررات را به صورت ویژه آموزش ببینند. قانونگذار هم می گوید حتما باید داوطلبان سه سال حرفه آموزی ببیند که از تجارب و موضوعات اجرایی بهره مند شوند.

محمودزاده اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی با وسواس نسبت به آزمون نظام مهندسی برخورد می کند. به هر حال افراد می خواهند وارد حرفه ای شوند که با جان و مال مردم ارتباط مستقیم دارد. یعنی سیستم دولت به عنوان نماینده عمومی مردم در حوزه های مختلف باید به این اطمینان برسد کسانی که وارد حرفه می شوند از صلاحیت لازم و کافی برای ورود به موضوع اجرا و بازار واقعی ساختمان برخوردار باشند.

وی یادآور شد: ورود به حرفه مهندسی در ایران نسبت به دیگر کشرها بسیار آسان است و در هیچ جای دنیا به این آسانی کسی نمی تواند وارد بازار حرفه ای شود. علت این است کسانی که بلافاصله کسانی که پروانه می گیرند مستقیما با جان و مال مردم در ارتباط هستند. دقت در برگزاری آزمون به این دلیل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۰۰:۵۱

واقعا کاش بررسی کنن و این آزمون به استاندارد لازم برسه چرا هرسال باید تعداد زیادی سوال اشتباه باشه و یا پاسخ اشتباه توسط سنجش اعلام شود امسال سوالهای مبحث 18 در هر دو آزمون نظارت و اجرا اشتباه پاسخ داده شده و 6 الی 7 سوال در هر آزمون خارج از منبع بدون جواب یا مبهم و دارای دو جوابه که همین باعث میشه کلی وقت داوطلب سر آزمونی که براش اهمین داره گرفته شه .

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۰۱:۰۲

جناب معاون: ما حاضریم سوال سخت باشه...خیلی سخت باشه...خیلی خیلی سخت باشه... فقط اشتباه نباشه....استاندارد باشه. اعتراض ها هم برای سوالات سخت نیست... برای سوالای اشتباهه

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۱۸:۴۳

مباحث مقررات ملی حکم قانون رو دارن و باید رعایت بشن. من نمی‌فهمم برداشت های مختلف چه معنایی میده؟ اگر قوانین طوری هست که میشه از اونها برداشت های مختلفی داشت پس مشکل از متن خودش هست. اگر هم نه مشکل از طراح سوال هست