• یکشنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99092317335
  • خبرنگار : 50176

یک اقتصاددان تشریح کرد:

اثری که تحریم های آمریکا بر زندگی مردم ایران گذاشت

اثری که تحریم های آمریکا بر زندگی مردم ایران گذاشت

ایسنا/لرستان یک اقتصادان گفت: هر چه تحریم‌های آمریکا بیشتر شد با مقاومت و همراهی مردم مواجه شد، هرچند این ریاضت اقتصادی برای مردم بسیار سخت بود چرا که خط فقر را در قشر متوسط جامعه افزایش داد و جنگ روانی ایجاد کرد اما آمریکا در این دو مقوله جنگ اقتصادی و روانی به اهداف خود نرسید.

بهزاد خسروی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از اوایل انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و خروج او از برجام، ایران دوره‌های مختلفی را گذراند و دولت آمریکا از طریق جنگ اقتصادی سخت‌افزاری و روانی با ما برخورد کرد.

وی با بیان این‌که جنگ اقتصادی سخت‌افزاری که شامل تحریم‌ها بود آرام‌آرام  شدت گرفت، افزود: این تحریم‌ها از جمله سیاست‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا بود و از این طریق برخوردها را شروع کرد. ایران تنها کشوری بود که برای نحوه برخورد به لحاظ تحریم‌ها یک اداره اختصاصی را برایش در نظر گرفتند این درحالیست که آمریکا با روسیه، چین، کره شمالی، عراق، سوریه و... در تقابل است اما با هیچ‌کدام مثل ایران به لحاظ تحریم‌ها برخورد سختگیرانه نکرد.

این اقتصاددان بیان کرد: از نظر بسیاری از تحلیلگران حوزه‌های اقتصاد و روابط بین‌الملل هیچ کشوری به اندازه  ایران در طول تاریخ تحت شدیدترین تهدیدها و تحریم‌ها قرار نگرفته است.

خسروی گفت: ظرف این سه سال اخیر، تحریم‌های سخت‌افزاری(بانک‌مرکزی، بانک‌های عامل،فولاد، پتروشیمی ‌و...) انجام شد و دلیلش این بود که همیشه فشار جدیدی در عرصه بین‌المللی روی ایران داشته باشد؛ هر چه تحریم‌ها بیشتر شد با مقاومت و همراهی مردم مواجه شد اما آمریکا در دو مقوله جنگ اقتصادی و روانی به اهداف خود نرسید؛ اگر این تحریم‌ها علیه هر کشوری رخ می داد منجر به فروپاشی آن کشورها می‌شد.

وی در ادامه با اشاره به تاثیر تعامل قوا در کشور برای حل مشکلات گفت: توصیه به دولت، مجلس و احزاب این است که تعاملات خود را در راستای منافع ملی بیشتر کنند؛ شرایطی را ایجاد نکنند که آنچه را که دولتهای غربی، آمریکا و متحدانش در حاشیه خلیج فارس و به ویژه اسراییل در طول این سه سال به آن نرسیدند با شرایط ایجاد شده از سوی ما به اهدافشان برسند.

این اقتصادان عنوان کرد: در تنش‌ها حس هم‌افزایی و اعتماد مردم کاهش می‌یابد و سرمایه اجتماعی کمرنگ می شود. تشتت  آرا روی اعتماد و اتحاد ملی تاثیر گذار است و اثرات نامطلوبی به بار می‌آورد، در حالیکه باید از هر گونه تنش آفرینی در کشور بکاهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۲:۵۱

کاش مدیران بالادستی حوزه اقتصاد این نگاه جامع را داشتند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۹:۴۳

سلام قبول دارم که ایران تونسته تو اوج تحریم ها، خودشو نگه داره و برای کشور های دیگه خیلی خیلی سخته.

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۲۳:۲۲

این طبقه پایین و میانه بود که ناخواسته نابود شدند.مسئولین و حاکمان و طبقه بالا این فشار را درک نکردند

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۰۰:۵۹

همه مسئولان نظام با ید متحد باشند،به فکر مردم باشند و خدمت و کنن،از شهید سردار سلیمانی الگو بگیرید،از شهید فخری زاده یاد بگیرند،،،

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۲۴ ۰۴:۴۶

حقیقتا همین توصیه را اگردولت ومجلس عمل کنند عالی است

avatar

این متن بیشتر یک بیانیه سیاسی با مصرف داخلی بود تا یک موضوع با جنبه های علمی قابل طرح از سوی یک اقتصاد دان. یک اقتصاد دان به خوبی به اهمیت بین تعامل سیاستهای پولی و مالی در داخل و نقش FATF و تحریمهای ثانویه امریکا واقف است. همینطور تفاوت بین تحریمهای سازمان ملل و تحریمهای امریکا و روش دور زدن این تحریمها و روش برقراری ارتباط بین حواله و اسکناس ارزی را نیز میداند که در سال گذشته چقدر سخت تر شده است. همینطور به اهمیت صادرات غیر نفتی که هر روز با سیاست گذاری های مضاعف در داخل کشور در خصوص افزایش قیمتهای داخلی و تلاش برای کاهش نرخ ارز چقدر سخت تر شده است...