• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۲۲:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99091915370

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان:

کمتر به مقوله خاک در استان کرمان پرداخته شده است/شرایط بیابانی کشور مناسب نیست

کمتر به مقوله خاک در استان کرمان پرداخته شده است/شرایط بیابانی کشور مناسب نیست

ایسنا/کرمان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان گفت: در بحث بیابانی شدن یا بیابان زایی، متاسفانه وضعیت در کشور و به تبع آن جنوب استان کرمان خوب نیست به طوری که در بحث اراضی فرسایش شده و از دست رفته شرایط خوبی را نداریم.

دکتر "حمزه احمدی" شامگاه چهارشنبه ۱۹ آذرماه در جمع خبرنگاران درباره وضعیت و ظرفیت های منابع طبیعی در جنوب استان کرمان با تبریک هفته خاک گفت: خاک دارای بحث های پیچیده است که برای حفاظت و صیانت از خاک به همکاری و تلاش تمامی دستگاه های مربوطه به این حوزه نیازمند هستیم.

وی با تاکید بر اینکه خاک بستر حیات و زندگی است افزود: درباره موضوع خاک هم در احادیث، روایت و آموزه های دینی صحبت های بسیاری شده که نشان از اهمیت این موضوع را دارد ضمن آنکه مقام معظم رهبری نیز درباره اهمیت خاک فرمودند که مقوله خاک از قضیه آب نیز مهمتر است.

احمدی با اشاره به اینکه در حوزه خاک با یکسری معضلات و چالش ها روبرو هستیم اظهار کرد: کرمان استانی خشک و بیابانی است که متاسفانه به مقوله خاک در استان کرمان کمتر ورود پیدا و کمتر به آن پرداخته ایم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان با بیان اینکه همواره برداشت این بوده که خاک همیشگی است و کمتر به آن توجه شده است تصریح کرد: در حوزه منابع طبیعی یکی از اقداماتی که می تواند به کنترل فرسایش و کنترل رسوبی خاک ها کمک کند اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری است که باعث می شود رسوب کمتری در خاک ها داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اقدامات آبخیزداری با فعالیت های مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژی همراه است افزود: تا چند سال گذشته متاسفانه در حوزه آبخیزداری رشد و اقدامات مدنظر  شکل نگرفته بود که در این حوزه نیازمند اعتبارات ویژه بودیم که با عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از سه سال گذشته به موضوع آبخیزداری و آبخوان‌‍داری در کشور توجه ویژه ای شد به طوریکه رشد خوب و فزآینده‌ای در اجرای این اقدامات روند در کشور به تبع آن در استان کرمان شاهد بوده ایم.

احمدی با اشاره به اینکه در سال گذشته در شمال و جنوب استان بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان‌داری را شاهد بودیم افزود: هم اکنون با اجرای این طرح ها شاهد اثرات مثبتی در حوزه خاک و فرسایش خاکی هستیم به طوری که در سنوات گذشته و در پی اجرای طرح های آبخیزداری، خیلی از شهرها و باغات استان  از فرسایش خاکی و تبع آن احتمال بروز سیلاب های مصون شده اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه خاک بستر است و فرسایش یکی از مواردی است که خاک را دچار تخریب می کند اظهار کرد: خاک نباید فرسایش پیدا کند و اگر فرسایش پیدا کند از بین خواهد رفت که خود باعث بروز مشکلات بعدی خواهد شد که می توان با اجرای طرح های آبخیزداری از فرسایش آبی و خاکی جلوگیری کرد.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو به موضوع ریزگردها اشاره کرد و گفت: در بحث بیابانی شدن یا بیابان زایی، متاسفانه وضعیت در کشور و به تبع آن جنوب استان کرمان خوب نیست به طوری که در بحث اراضی فرسایش شده و از دست رفته شرایط خوبی را نداریم.

احمدی با انتقاد از اینکه در سنوات گذشته نتوانسته ایم توسعه پایدار مدنظرحوزه منابع طبیعی را با سایر بخش های توسعه استان کرمان در زمینه های اقتصادی، صنعتی و ... همراستا و همگام داشته باشیم افزود: متاسفانه شرایط بیابانی در کشور و جنوب استان کرمان مناسب نیست.

وی به موضوع فرسایش بادی اشاره کرد و گفت: اقداماتی که در این راستا در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان صورت گرفته است، اقدمات احیایی است که در این راستا بر روی مناطق بیابانی جنوب استان کرمان مطالعه ویژه ای صورت گرفته است که فراخور این مطالعات می توانیم یکسری اقدامات احیایی را انجام دهیم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان خاطر نشان کرد: در سال گذشته در جنوب استان کرمان در بحث مبارزه با ریزگردها ۵۰۰۰ هکتار عملیات نهالکاری بیابانی را انجام داده ایم که عدد در کل مجموعه این اداره کل در سنوات گذشته بی سابقه بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha