• دوشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99091713187
  • خبرنگار : 50181

مدیرعامل آبفای استان:

1800 میلیارد تومان برای ساماندهی فاضلاب کرمانشاه نیاز داریم

1800 میلیارد تومان برای ساماندهی فاضلاب کرمانشاه نیاز داریم

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه را 1800 میلیارد تومان برآورد کرد.

علیرضا کاکاوند در نشست خبری مجازی که مروز (17 آذر) برگزار شد، از وجود 540 هزار مشترک آب و فاضلاب در استان کرمانشاه شامل 400 هزار مشترک شهری و 140 هزار مشترک روستایی خبر داد.

وی از تولید و مصرف بیش از 185 میلیون مترمکعب آب در استان طی سال گذشته هم یاد کرد که شامل بیش از 145 میلیون مترمکعب برای بخش شهری و 40 میلیون مترمکعب برای بخش روستایی بوده و عنوان کرد: در هشت ماهه امسال نیز 120 میلیون مترمکعب شامل 100 میلیون مترمکعب برای بخش شهری و مابقی برای بخش روستایی تامین آب صورت گرفته است.

سالی 100 روستا را آبرسانی می‌کنیم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون 14 شهر و 1800 روستا در استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند، تاکید کرد: از 2560 روستای دارای سکنه استان 2300 روستا آب دارند، اما فقط 1800 روستا تحت پوشش ما هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 120 روستا در استان با تانکر و به صورت سیار آبرسانی می‌شود، تاکید کرد: این تعداد تا چندی قبل 138 روستا بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به هدفگذاری این شرکت برای اینکه هر سال 100 روستای استان به شبکه آبرسانی متصل و تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی می‌شود 15 درصد کاهش یابد، افزود: امسال تاکنون آبرسانی به 80 روستای استان انجام شده و این تعداد در دهه فجر به 100 روستا خواهد رسید.

وی همچنین از موضوع تامین آب شهرها یاد کرد و با بیان اینکه هم اکنون در برخی از شهرها از جمله خود کرمانشاه مشکل آب داریم، عنوان کرد: در شهر کرمانشاه نیازمند 250 هزار مترمکعب مخزن هستیم، اما فقط 30 درصد این میزان را در اختیار داریم که این موضوع باعث قطعی آب در برخی نقاط می شود.

کاکاوند معضل دیگر تامین آب شهر کرمانشاه را تاخیر در بهره‌برداری از طرح بلندمدت تامین آب از سد گاوشان دانست که قرار بوده سال 1394 اجرایی شود و هم اکنون نیز شرکت آب منطقه‌ای قول داده این طرح را تا پایان سال تحویل دهد.

وی اظهار کرد: فعلا برای حل مشکل مقطعی آب شهر کرمانشاه چاه‌های جدیدی را وارد مدار کردیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه برخی از شهرهای دیگر مانند پاوه هم با معضل تامین آب مواجهند، خاطرنشان کرد: منبع تامین آب پاوه چاه و چشمه است که در فصل پاییز کمترین دبی را دارد و ما از قبل این مشکل را پیش بینی کرده بودیم.

کاکاوند با بیان اینکه تامین آب شهر پاوه از چشمه "هانی کوان" توسط آب منطقه‌ای در دست اجرا است، تاکید کرد: قرار بود این پروژه اول مهر تحویل شود که انجام نشد و آخرین قولی که به ما دادند برای پایان هفته جاری است.

وی اظهار کرد: شهرهای ریجاب، کرند و هرسین نیز با شروع بارندگی با مشکل کدورت آب مواجهند که پکیج تصفیه خانه ریجاب و کرند نیز توسط آب منطقه‌ای در دست انجام است و تا دو ماه آینده تحویل خواهد شد.

فاضلاب کرمانشاه 1800 میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

وی سپس به موضوع فاضلاب شهر کرمانشاه اشاره کرد و با بیان اینکه در این زمینه عقب مانده ایم، گفت: هم اکنون فقط فاضلاب یک سوم جمعیت شهر کرمانشاه (300 هزار نفر) تصفیه شده و مابقی آن به صورت خام وارد رودخانه‌های "قره‌سو" و "آبشوران" می‌شود.

کاکاوند بر لزوم اجرای مدول‌های دوم و سوم تصفیه‌خانه فالضلاب شهر کرمانشاه و همچنین 850 کیلومتر شبکه و خط انتقال تاکید کرد و گفت: برآورد اعتباری که برای این موضوع صورت گرفته نزدیک به 1800 میلیارد تومان است.

وی اظهار کرد: اگرچه از سال‌های گذشته پیگیری تامین اعتبار این طرح از محل اخذ تسهیلات بانک جهانی انجام شده و فاضلاب شهر کرمانشاه از پروژه‌های اولویت‌دار در این زمینه بود، اما به دلیل شرایط تحریم‌ها موفق به اخذ این تسهیلات نشدیم و اکنون چشم امید ما به اعتبارات ملی و استانی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از شناسایی 19 نقطه خبر داد که در آنها فاضلاب مستقیم وارد رودخانه می‌شود و گفت: اعتباری که برای ساماندهی این نقاط  برآورد کردیم 150 میلیارد تومان بوده که در سفر اخیر آقای نوبخت آن را درخواست کردیم و با تخصیص 100 میلیارد تومان از آن موافقت شد، اما تا کنون تخصیصی نداشتیم.

وی اعتباری که سال گذشته برای فاضلاب شهر کرمانشاه تخصیص یافت را سه میلیارد تومان و اعتبار امسال را نیز 25 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این میزان اعتبارات ناچیز است، اما تلاش شده با همین اعتبارات نیز برخی نقاط ورود فاضلاب به رودخانه اصلاح شود.

هر سال یک تصفیه‌خانه فاضلاب را به بهره‌برداری می‌رسانیم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون هشت تصیفه خانه فاضلاب در شهرهای قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، اسلام آباد، پاوه و هرسین در دست بهره‌برداری است، گفت: تصفیه خانه‌های صحنه، سنقر، کرند غرب، روانسر، سرمست، تازه آباد، جوانرود و مدول دوم کرمانشاه را نیز در دست اقدام داریم.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی دو تصفیه خانه فاضلاب روانسر و جوانرود نیمه تعطیل است، گفت:  تصفیه‌خانه فاضلاب صحنه خوب پیش می‌رود و امیدواریم تا پایان سال آینده  به بهره‌برداری برسد.

وی ابراز امیدواری کرد هر سال شاهد بهره‌برداری از یک تصفیه خانه فاضلاب در کرمانشاه باشیم.

کاکاوند همچنین از آماده بهره‌برداری بودن تصفیه‌خانه فاضلاب شهر هرسین هم خبر داد و عنوان کرد: آماده بهره‌برداری رسمی از این طرح هستیم.

هدررفت آب شهر کرمانشاه 40 درصد است

وی سپس اشاره‌ای به هدررفت آب در کرمانشاه داشت و با بیان اینکه میزان هدررفت آب در استان هم از میانگین جهانی و هم کشوری بالاتر است، خاطرنشان کرد: هم اکنون پرت آب در مناطق شهری 33 درصد و در مناطق روستایی نزدیک به 50 درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه میزان پرت آب در شهر کرمانشاه را نیز 40 درصد اعلام کرد که یکی از بالاترین هدررفت‌های آب را بین شهرهای کشور دارد.

کاکاوند با بیان اینکه هدفگذاری شده هر سال حداقل سه درصد پرت آب در کرمانشاه کاسته شود، یادآور شد: سال قبل بالاترین کاهش هدررفت آب را به میزان 5.6 درصد داشتیم و امسال نیز تا کنون به کاهش سه درصدی رسیده‌ایم.

وی بخشی از این پرت آب را ناشی از فرسودگی خطوط و بروز شکستگی و حوادث در آنها دانست و عنوان کرد: هم اکنون 45 درصد شبکه توزیع و انتقال آب در استان فرسوده است و در برخی نقاط عمر بالای 70 سال را داریم که به صورت هفتگی در آنها حادثه بروز می‌کند.

به گفته این مسئول، 3500 کیلومتر از خطوط توزیع و انتقال آب استان فرسوده است که برای اصلاح آنها هفت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی با بیان اینکه فقط در شهر کرمانشاه 850 کیلومتر از خطوط باید نوسازی شود، گفت: این در حالی است که کل اعتبار ما در این زمینه در سال گذشته 500 میلیون تومان بود که 300 میلیون آن تخصیص پیدا کرد.

آب شرب در روستاها صرف آبیاری باغات می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه وجود انشعابات غیرمجاز را نیز عامل دیگری برای هدررفت آب دانست و خاطرنشان کرد: در مناطق شهری بیشترین هدررفت مربوط به ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهر است.

کاکاوند شهر کرمانشاه را دارای بیشترین انشعاب غیرمجاز با حدود 20 هزار مورد در استان اعلام و یادآوری کرد: عمده این انشعابات مربوط به شهرک‌های فدک، کهریز، تکاور، نوکان و ... است.

وی با بیان اینکه در روستاها نیز با شدت با معضل انشعاب غیرمجاز مواجهیم، افزود: عمده این انشعابات مربوط به مصرف آب شرب برای آبیاری باغات و مزارع است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تاکید کرد: اگرچه شناسایی و برخورد با این انشعابات به صورت مستمر انجام می‌شود، اما روند رسیدگی به برخی از این پرونده‌ها ممکن است چند سال طول بکشد و همین موضوع کار ما را دشوار کرده است.

پاسخ به چرایی پس زدگی فاضلاب در ایام بارندگی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه سپس به موضوع آبگرفتگی معابر و آسیب آن به شبکه فاضلاب در ایام بارندگی داشت و گفت: متاسفانه شبکه مدیریت رواناب در اکثر شهرها اجرا و حتی مطالعه نشده و این موضوع پیامدهای متعددی دارد.

کاکاوند از آسیب جدی که هنگام بارندگی به شبکه فاضلاب وارد می‌شود یاد کرد و ادامه داد: اولین آسیب ورود این رواناب‌ها به داخل شبکه فاضلاب است که قطر لوله تعریف شده دارد وجوابگوی پذیرش این حجم از آب نیست. از همین رو در ایام بارندگی در برخی از نقاط شاهد پس زدگی برای برخی مشترکین هستیم.

وی اظهار کرد: دومین پیامد این موضوع ورود رسوب و زباله به شبکه فاضلاب است که خسارتی به مراتب بیشتر از مورد قبل ایجاد می‌کند.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، در اواخر تابستان امسال با بسیج تمام امکانات آب و فاضلاب کار شست و شوی تمام شبکه فاضلاب شهر کرمانشاه انجام شد و با وجود بارندگی‌های بیشتری که نسبت به گذشته داشتیم، اما کمترین مشکل آبگرفتگی رخ داد.

کاکاوند همچنین از انتخاب یازده پیمانکار برای بررسی نقاطی از شهر که در آنجا انفصال شبکه فاضلاب داریم و گاهی پس زدگی رخ می‌دهد نیز از ابتدای سال جاری خبر داد و عنوان کرد: برطرف کردن 65 نقطه حادثه خیز انجام شده و این کار همچنان ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد: البته در کنار این موضوع لازم است مطالعات و اجرای مدیریت و هدایت رواناب‌های سطحی نیز در کرمانشاه صورت بگیرد.

افزایش 70 درصدی سرقت تجهیزات آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه سپس به معضل سرقت تاسیسات آب و فاضلاب و دریچه‌های فاضلاب اشاره کرد که در هشت ماهه امسال با عدد حدود 1650 مورد نسبت به مدت مشابه سال قبل 70 درصد رشد داشته است.

کاکاوند اضافه کرد: علاوه بر هزینه حدود یک میلیون تومانی که برای جایگزینی هریک از دریچه‌های فاضلاب باید انجام دهیم، باز بودن آنها می‌تواند خطر سقوط برای مردم و خودروها داشته باشد و به علاوه باعث ورود زباله به شبکه و آسیب جدی از جمله مسدود شدن و پس زدگی خواهد شد.

به گفته این مسئول، سرقت فقط به دریچه‌های شبکه فاضلاب سطح شهر محدود نمی‌شود و شامل شیرآلات، تابلو کابل برق، قفل و کلید حوضچه‌های آب و حتی گاهی لوله‌های آب شرب است.

وی درباره راهکارهایی که برای برخورد با این معضل اندیشیده شده، تصریح کرد: هفته‌ای سه روز گشت‌هایی برای مقابله با سرقت‌ها داریم به علاوه برای هفت مورد از تجهیزات مهم سیستم پایش تصویری اجرا شده و برای 14 مورد دیگر در دست اجرا است. همچنین برای برخی تاسیسات نیز حفاظ و حائل ایجاد کردیم.

مطالبات 70 میلیاردی از مشترکین

وی سپس از مطالبات 70 میلیارد تومانی این شرکت از مشترکین یاد کرد و گفت: بیش از 50 درصد این مطالبات مربوط به ادارات خصوصا دانشگاه علوم پزشکی و همچنین نیروهای نظامی و انتظامی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از عدم پرداخت این مطالبات گلایه کرد و ادامه داد: با وجود آنکه گاهی حتی برای پرداخت حقوق نیروها در مضیقه هستیم، اما لحظه‌ای ارائه خدمات را قطع نکردیم.

به گفته کاکاوند عدم پرداخت مطالبات از سوی مشترکین در حالی صورت می‌گیرد که شرکت آب و فاضلاب یک شرکت زیان‌ده است و در بخش شهری کمتر از 50 درصد و در بخش روستایی کمتر از 20 درصد قیمت تمام شده آب بها از مشترکین اخذ می‌شود.

وی سپس به موضوع رایگان شدن آب برای مشترکین کم مصرف هم اشاره کرد که برنامه دیرین نظام و خواسته مردم بوده و یادآور شد: در استان کرمانشاه حدود 30 درصد مشترکین مشمول این طرح می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه کار شناسایی این مشترکین در حال انجام است، افزود: به محض ابلاغ این دستورالعمل از اولین استان‌هایی خواهیم بود که این طرح را اجرا می‌کنیم.

وی در پایان از پیامدهای شیوع بیماری کرونا در حوزه آب و فاضلاب استان هم یاد کرد و افزود: یکی از مهمترین این پیامدها افزایش 21 درصدی مصرف آب در نیمه اول سال بود.

کاکاوند اضافه کرد: به علاوه در زمینه وصول مطالبات و واگذاری انشعاب به مشترکین نیز با مشکل مواجه شدیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha