• دوشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99091712753
  • خبرنگار : 71129

وزیر خارجه ونزوئلا، پامپئو را "زامبی" خواند

وزیر خارجه ونزوئلا، پامپئو را "زامبی" خواند

پس از آنکه پامپئو انتخابات مجمع ملی ونزوئلا را متقلبانه توصیف کرد، وزیر خارجه این کشور وی را "زامبی" خواند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، خورخه آریزا، وزیر خارجه ونزوئلا در واکنش به ادعای مطرح شده از سوی مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا که انتخابات روز یکشنبه ششم دسامبر در ونزوئلا با تقلب همراه بوده، در توئیتی نوشت، تلاش‌های واشنگتن برای نفوذ سیاسی در ونزوئلا شکست خورده است.

وی در ادامه توئیت خود نوشت: یک زامبی حرف زده است! او همانند رئیسش دونالد ترامپ که درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ایالات متحده حرف زد، عمل کرده است. باید این شکست را بپذیرید. شکست شما در ونزوئلا قطعی است. امیدواریم به زودی دیپلماسی به وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید برگردد.

بیش از ۱۰۰ حزب سیاسی در انتخابات روز یکشنبه ونزوئلا شرکت کردند. حزب متعلق به خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا این انتخابات را بلوکه کرد. نیکولاس مادورو، رئیس جمهور این کشور گفته که اگر اپوزیسیون انتخابات را ببرد، آماده است استعفا دهد.

پامپئو در روز انتخابات، مشروعیت آن را به چالش کشیده و در توئیتی نوشت: تقلب انتخاباتی در ونزوئلا اتفاق افتاده است. نتایج اعلام شده از سوی دولت مادورو نامشروع است و بازتاب خواسته مردم نیست. آنچه امروز اتفاق افتاد، تقلب است نه انتخابات.

مادورو اوایل روز یکشنبه رای خود را به صندوق انداخت و از تمامی احزاب سیاسی خواست تا پس از انتخابات در یک گفتگوی جامع ملی شرکت کنند. او گفت: این انتخابات شروع دوره بهبود ونزوئلا است. ما صبر و دانایی کافی برای این لحظه را داشتیم که منتظر بمانیم تا از این پارلمان مفتضح خلاص شویم.

این انتخابات از سوی اپوزیسیون بایکوت شد و خوان گوایدو، رهبر مخالفان مبتکر این بایکوت بود. در دو سال گذشته گوایدو با نیکولاس مادورو در جنگ قدرت بود.

سازمان کشورهای آمریکایی، نیز اعلام کرده که نتیجه این انتخابات را نمی‌پذیرد.
مجلس ملی ونزوئلا تنها بخشی از حکومت این کشور است که در دست مخالفان دولت مادورو است. خوان گوایدو ریاست پارلمان را به عهده داشت و بعد از یک دوره اعتراضات خیابانی در کشور، سوگند ریاست جمهوری خورد و خود را رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد.

دولت دونالد ترامپ از آقای گوایدو حمایت کرد و حتی او را به جلسه سخنرانی سالانه‌اش در مجلس نمایندگان دعوت کرد.

نیکلاس مادورو، با اشاره به شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری از رقبایش خواست که همراه او از جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا بخواهند که تحریم‌های ونزوئلا را لغو کند.

گزارش‌ها حاکی از این است که مشارکت در انتخابات کم بوده است. بعضی از شاهدان عینی گفته‌اند که بسیاری از شعب انتخاباتی خالی از رای‌دهنده‌ها بودند. خبرگزاری فرانسه هم گزارش کرده که بلندترین صف‌های بیرون شعب رای‌دهی در مرکز کاراکاس بود. جایی که طرفداران حزب سوسیالیست اکثریت را دارند.

در همین حال صف بنزین در جایگاه‌های سوخت‌رسانی طولانی بود. ونزوئلا زیر فشار تحریم‌های آمریکا، با مشکل اساسی بنزین روبه‌رو است.

رای‌دهندگان برای حضور در شعب رای‌دهی باید ماسک به صورت می‌زدند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کردند. تا به حال گزارش شده که ۱۰۴ هزار نفر در ونزوئلا به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و آمار رسمی مرگ بر اثر این بیماری فقط ۹۱۶ نفر گزارش شده‌اند.

نتیجه یک نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۲/۲ درصد از مردم این کشور نه از  مادورو حمایت می‌کنند و نه از گوایدو.

مجلس ملی ونزوئلا ۲۷۷ نفر عضو دارد. از سال ۲۰۱۵ رهبری این نهاد حکومت کشور بر عهده مخالفان  مادورو بوده است.

مادورو در سال ۲۰۱۷ مجلس قانون اساسی تشکیل داد و قدرت بیشتری نسبت به مجلس ملی ونزوئلا به این نهاد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha