«سید محسن فلاح» در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به هدف از نامگذاری و اختصاص نمادین یک روز جهانی به افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: نامگذاری روز جهانی معلول در واقع به سبب معطوف داشتن اذهان عمومی و آگاهسازی آحاد جامعه به مسائل مرتبط با معلولان و احیای حقوق آنها و لزوم برابرسازی فرصتها و بهرهمندی عادلانه معلولان از تسهیلات اجتماعی همچون آموزش، اشتغال، خدمات رفاهی و سایر موضوعات به همراه حفظ شأن و منزلت و کرامت آنهاست.
وی روز جهانی معلولین را همچون تلنگری بر وجدانهای بیدار خواند و با بیان این که معلولیت بخش جدائیناپذیر از زندگی بشری و به نوعی همزاد بشر بوده و هست، افزود: این روز فرصتی برای اصلاح نگرشهای جامعه نسبت به معلولان و پی بردن به تواناییها و توانمندیهای آنان و همچنین القاء خودباوری و رفع موانع و کاستن محدودیتهای آنان است.
فلاح عنوان کرد: بیماریها، حوادث و سوانح، نواقص ژنتیکی و مادرزادی و بلایای طبیعی که همواره انسان با آنها دست و پنجه نرم میکنند عامل بروز معلولیتهاست و لاجرم باعث درگیری گروهی از انسانها با این محدودیتها و ناتوانیها میشوند.
وی گفت: سازمان بهزیستی تلاش میکند در راستای سیاستهای تکلیفی و اصولی با توسعه و واگذاری فعالیتها به بخشهای غیردولتی و با مشارکت آحاد مردم و گسترش مراکز ارائه خدمات، جمعیت بیشتری از معلولان را از خدمات تخصصی و توانبخشی مورد نیاز بهره مند سازد و با حمایت و نظارت همه جانبه در جهت ارتقاء فعالیتهای این مراکز و موسسات گام بردارد.
به گفته فلاح، در بهزیستی شهرستان میبد تعداد دو هزار و ۸۸۸ پرونده معلولیت وجود دارد که شامل معلولیتهای تحت پوشش، جسمی حرکتی، ذهنی، بینایی، شنوایی، گفتاری و روانی است و از مجموع آنها ۱۹۸مورد در معلولیت خیلی شدید، ۸۶۵ مورد در وضعیت شدید، ۹۴ در وضعیت متوسط و ۸۸۹ مورد نیز در وضعیت خفیف قرار دارند.
وی ارائه خدمات به معلولین و ثبت خدمات آنها را در تنها خاص افراد تحت پوشش بانک اطلاعات بهزیستی دانست و گفت: البته دستگاههای دیگری هم در این امر دخیل هستند از آن جمله میتوان به همکاری شهرداری، فرمانداری، نظام مهندسی، شورای ترافیک، راهنمایی و رانندگی و دیگر بخشها اشاره کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۰ مرکز در این شهرستان به ارائه خدمت به معلولین میپردازند که شامل مرکز روانی شبنم و سالمندان حبیب ابن مظاهر، دو مرکز شبانه روزی شامل شبنم و شقایق، مرکز مراقبین نجوا در منزل و پنج مرکز روزانه شامل سالمندان حبیب ابن مظاهر،جسمی حرکتی طنین،حرفه آموزی رشد، ذهنی سارینا و روانی شبنم هستند.
فلاح بزرگترین مشکل معلولین را اشتغال و توانمندسازی و حفظ عزت نفس معلولین دانست و تاکید کرد: باور نداشتن معلولین توسط آحاد جامعه و بی توجهی یا کم توجهی برخی ادارات، نهادها، کارخانجات و شرکتها در به کارگیری افراد معلول و اهتمام به بحث مناسب سازی اماکن عمومی برای آنها از مشکلات اصلی این قشر است.
وی به اهمیت پیشگیری از معلولیتها اشاره و تاکید کرد: باید مشاوره ژنتیک را جدی گرفت که در همین راستا شهرستان میبد دارای دو مرکز مشاوره ژنتیک خصوصی و دولتی و مرکز تحقیقات ژنتیک میبد است و علاوه بر آن باید نکات ایمنی که باعث بروز معلولیت ناشی از حوادث شود را رعایت کرد.
فلاح در پایان نیز از مسئولان خواست که این باور را بپذیرند که معلولان نیاز به ترحم ندارند چرا که معلولیت محدودیت نیست و تنها لازم است که در امر اشتغال و مناسب سازی اماکن این قشر از جامعه اهتمام داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات