کوروش محمدی، رئیس کمیسیون اجتماعی و محیطزیست شورای شهر اصفهان، در این باره در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان طرحی را تهیهکرده که در صحن علنی شورا نیز اعلام وصولشده و به موجب این طرح، اعضای شورا خواستار تشکیل و ایجاد شهرداری تاریخی در اصفهان شدهاند.
او توضیح داد: این شهرداری تاریخی شامل دو منطقه سه و یک میشود چرا که بیشترین آثار باستانی و تاریخی اصفهان در این دو منطقه است و باید حفظ و صیانت آن به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون اجتماعی و محیطزیست شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه ۱۰ عضو شورا تاکنون این طرح را امضا کردهاند و یقین دارم که سه عضو دیگر نیز با آن موافقت میکنند، گفت: آییننامه و ضوابط ویژه این طرح در حال تدوین است و مقررات و الزامات آن متفاوت از سایر شهرداریهای مناطق خواهد بود، بهطوری که شهرداریهای منطقه سه و یک را به پاسداران میراث فرهنگی و آثار باستانی و تاریخی بدل میکند.
محمدی تصریح کرد: این قدم بزرگی است که کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی آن را دنبال میکند و حداقل انتظار ما این است که بعد از تصویب دستورالعملهای آن، دیگر شاهد اتفاقانی نظیر ساخت هتل با ارتفاع غیرمجاز در حریم چهارباغ یا ساخت مجتمع چندطبقه تجاری در حریم میدان نقشجهان و... نباشیم.
او خبر داد که بهزودی در یکی از جلسات صحن علنی شورای شهر، آییننامه شهرداری تاریخی طرح و با موافقت همۀ اعضای شورای شهر تصویب میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی و محیطزیست شورای شهر اصفهان در پاسخ به این سؤال که آیا شهرداران دیگری بهعنوان شهردار تاریخی برای مناطق یک و سه معرفی میشوند یا خیر؟ گفت: خیر، بعد از تصویب آییننامه شهرداری تاریخی، همان شهرداران بر اساس این مقررات جدید فعالیتهای خود را تعریف میکنند و همۀ ارکان زیرمجموعه آنها نیز حساسیت ویژهای نسبت به آثار تاریخی و حریم آنها خواهند داشت.
محمدی، با بیان اینکه این طرح باعث ایجاد ارتباط نزدیکتری بین شهرداران مناطق سه و یک و مسئولان میراث فرهنگی خواهد شد، خاطرنشان کرد: لازم بود از همان زمانی که بلدیه اصفهان تأسیس شد، نگاه تاریخی و میراثی نیز مورد توجه قرار میگرفت اما اکنون هم اگر این طرح عملیاتی شود باز یک گام روبهجلو برداشتهایم و امیدواریم که بهواسطۀ آن بتوانیم مشکل تجاوز به عرصه و حریم آثار تاریخی را برای همیشه رفع کنیم.
انتهای پیام
نظرات