• یکشنبه / ۹ آذر ۱۳۹۹ / ۱۷:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99090907144
  • خبرنگار : 30057

دو اشتباهی را که ویروس کرونا به ما گوشزد کرد

دو اشتباهی را که ویروس کرونا به ما گوشزد کرد

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه شیوع کرونا دو اشتباه را به ما گوشزد کرد، گفت: در گذشته متخصصان حوزه پزشکی بر این باور بودند که عصر بیماری‌های واگیردار تمام شده، ضمن آنکه ما از علوم پایه غافل بودیم، در حالی که برای نوآوری نیازمند توجه به این علوم هستیم.

به گزارش ایسنا دکتر محمود نیلی احمدآبادی امروز در اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان گفت: کرونا ویروس با همه هجمه عظیم و گسترده‌ای که دارد، ولی بشر از پای ننشست و همواره تلاش می‌کند که شرایط را مدیریت کند تا با کمترین هزینه بیشترین بهره را ببرد.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی ارتباط تنگاتنگ علم و مدیریت بحران به خوبی نمایان می‌شود، اظهار کرد: من همواره به این موضوع فکر می‌کنم که اگر کرونا ویروس را ۲۰ سال قبل داشتیم وضعیت آموزش، پژوهش و تحقیقات ما چگونه بود. در آن زمان همه مردم در خانه می‌ماندند و ارتباط جامعه با حوزه‌های دانش آموزش و دانشجویی قطع می‌شد و دانشگاه‌ها دچار اختلال می‌شدند.

نیلی، با بیان اینکه توسعه آموزش‌های الکترونیکی را که امروزه داریم در ۲۰ سال گذشته نداشتیم، ادامه داد: دانشگاه تهران یکی از دانشگاه‌های پیشرو در توسعه آموزش الکترونیکی است و از سرمایه گذاری که از ۲۰ سال گذشته در این زمینه داشته، توانسته است که از اسفندماه که این ویروس شیوع یافت آموزش‌های الکترونیکی خود را آغاز کند و خللی در امر آموزش ایجاد نشود.

رییس دانشگاه تهران، با تاکید بر اینکه ترم گذشته با کمترین تاخیر برگزار شد، خاطر نشان کرد: چنین اقداماتی، قدرت علم و دانش را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که آنچه که بیش از پیش جامعه به آن بها می‌دهد، علم و دانش است.

نیلی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با ویروس کرونا، یادآور شد: بشر در طول تاریخ امکانات زیادی را فراهم کرده است، ولی علی رغم همه پیشرفت‌ها ویروسی به این کوچکی جهانیان را زمین گیر کرد و به این نتیجه رسیدیم که جز با علم و دانش نمی‌توان به مقابله با این ویروس برخاست.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ما تاکنون در دو حوزه دچار اشتباه شدیم، گفت: یکی از این اشتباهات در حوزه پزشکی است؛ چرا که بسیاری از متخصصان این حوزه بر این بارو بودند که عصر بیماری‌های واگیردار تمام شده و بیماری‌های غیر واگیردار خطر جدی برای انسان است، به گونه‌ای که در همایشی که با همکاری دانشگاه‌های بزرگ برگزار شد، چالش اصلی انسان عصر حاضر را بیماری‌های غیر واگیر مانند سکته قلبی و دیابت و غیره اعلام شد و فاندهای خوبی برای یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته شد.

وی غفلت از علوم پایه را از دیگر اشتباهات کشور دانست و یادآور شد: تمرکز ما بیشتر بر روی توسعه کسب و کارها و فناوری و تبدیل دانش به فناوری است، غافل از آنکه برای تکمیل این زنجیره نیازمند توجه به علوم پایه هستیم.

نیلی با تاکید بر اینکه شرط توسعه نوآوری در محصول توجه بیشتر به علوم پایه است، خاطر نشان کرد: شیوع کرونا این نکته را به ما یادآوری کرد که این زنجیره باید کامل باشد و شروع هر حرکتی در این زمینه منوط به حرکت سریع در آغاز و ابتدای راه است و آن توجه به علوم پایه است.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه وقتی پیشنهاد برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان ارائه شد، من از آن استقبال کردم، اظهار کرد: این جریان، جریان دیگری بر روی سایر حرکت‌های علمی کشور است و چنین حرکت‌هایی موجب وارد شدن جوانان کشور به حوزه‌های دانشی شده، ضمن آنکه آینده کشور، آینده ورودی‌های دانشگاه‌ها و استادان و علم و دانش کشور را مشخص می‌کند.

وی علمی نگاه کردن و انتخاب مسیر درست را موجب توسعه پایدار دانست و گفت: ایده‌های خلاقانه‌ای که در این رویدادها ارائه می‌شود حتما باید دارای حداکثر کاربرد باشند و افراد خلاق نیز مورد حمایت قرار گیرند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha