علی دارایی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه دیابت یکیاز تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن ۲۱ میلادی است، اظهار کرد: در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر به دیابت مبتلاست و تعداد بیماران دیابتی در جهان طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت در سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون نفر می رسد.
وی عنوان کرد: طبق آخرین گزارشات شیوع دیابت در ایران ۱۰.۶ (در زنان ۱۱.۲ درصد و در مردان ۹.۸ درصد) است و این بیماری علت دو درصد از کل مرگها در ایران در تمام سنین را به خود اختصاص میدهد.
دارایی ادامه داد: شیوع استانی دیابت و سایر عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر به تفکیک تمامی شهرستانها و برای گروههای سنی و جنسی مختلف بر روی سامانه مصورسازی اطلاعات ویزیت قابل دسترسی است.
این متخصص داخلی افزود: امسال در حالی روز جهانی دیابت را پشت سر گذاشتیم که علاوهبر عوارض و مشکلات دیابت، پاندمی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ جهان را فرا گرفته و هر روز شاهد مرگ و میر تعدادی از بیماران دیابتی به علت ابتلا به این ویروس هستیم.
وی با بیان اینکه افراد مبتلا به بیماریهای مزمن همچون دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی و فشارخون بالا در معرض خطر بیشتری از ابتلای به کووید-۱۹ و عوارض ناشی از آن هستند و تختهای بیشتری از بخشهای مراقبت ویژه را نسبت به سایر افراد اشغال میکنند، افزود: در ایران میزان شکست درمان و مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸ درصد گزارش شده، در حالی که این میزان در افراد غیردیابتی ۷.۸ درصد است، این میزان مرگ در بیماران دیابتی علاوهبر مواردی است که هر سال به علت عوارض دیابت رخ میدهد.
دارایی بیان کرد: با توجه به شرایط جدید و بروز بیماری کرونا نیازمند تغییراتی در استراتژیهای پیشگیری و درمان دیابت در شرایط همه گیری هستیم؛ از جمله اینکه جهت رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات و همچنین جلوگیری از وقفه در ارائه مراقبتهای دیابت لازم است برنامههای آموزشی برای پیشگیری و کنترل دیابت و همچنین ارائه خدمات درمانی تا حد امکان به صورت مجازی گسترش یافته و دسترسی بیماران ارتقا پیدا کند.
این متخصص داخلی عنوان کرد: همچنین برای حفظ کیفیت زندگی بیماران و کاهش مراجعات جهت مراقبت دیابت و کنترل قند خون لازم است اپلیکیشنهای تلفن همراه، کلینیکهای مجازی دیابت، ویزیتهای مجازی و تله مدیسین راه اندازی و توسعه یابد و ارائه خدمات به سمت خدمات مجازی بدون حضور فیزیکی هدایت شود.
وی تصریح کرد: با رخداد پاندمی کووید-۱۹، بار بیماری دیابت به عللی همچون ترس از بیمار شدن در مراکز خدماتی درمانی و مراجعه کمتر بیماران، فشار اقتصادی ناشی از تعطیلی کسب و کارها و کمبود امکانات مراکز درمانی افزایش پیدا کرده است.
دارایی افزود: به علت افزایش بیماران دیابتی کنترل نشده احتمال ابتلا به انواع پیشرفتهتر کووید-۱۹ بالا میرود و بار کلی این بیماری نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به همین جهت لازم است که قانون گذاران سلامت به دنبال راه حلهای مناسب برای کنترل بار بیماری دیابت، پیشگیری و درمان افراد مبتلا به آن باشند تا از مرگ و میرهای مرتبط با بیماری کووید-۱۹ کاسته شود.
انتهای پیام
نظرات