به گزارش ایسنا، اخیرا ۴۲۰ کانیتر لوزام خانگی بوش در گمرک شهید رجایی آماده ترخیص شد؛ به طوری که مرحله ثبت سفارش و تایید منشأ ارز آن که گفته می شود ارز نیمایی بوده، انجام شده است.
در حالی واردات کالای گروه (۴) ممنوع بوده و تحت هیچ شرایطی امکان ورود این کالاها به کشور وجود ندارد که اعلام تامین ارز و صدور رای دیوان عدالت اداری برای ترخیص این لوازم خانگی که واردات آن ممنوع است، ابهامات زیادی ایجاد کرد.
این در حالی است که پیگیری ایسنا از مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - در رابطه با آخرین وضعیت واردات ۴۲۰ کانتینر لوازم خانگی بوش از این حکایت دارد که گمرک ایران اجازه ترخیص این کالاها را نداده است.
وی گفت: به دلایلی از جمله تبعات ناشی از ترخیص این کالا و ضربه به تولید داخل و از سویی ممنوعیت واردات کالاهای گروه (۴)، مقرر شد که گمرک ایران مجددا در رابطه با موضوع کانتینرهای لوازم خانگی بوش استعلام کند؛ به گونه ای که موضوع به بخش حقوقی گمرک ایران ارجاع شده و حوزه حقوقی گمرک از دیوان عدالت اداری استعلام خواهد کرد که با توجه به تبعات موجود و همچنین پایان زمان مصوبه مربوط به ترخیص کالاهای گروه (۴) نظر خود را در رابطه با واردات این کالا اعلام کند که آیا در نهایت باید ترخیص انجام شود یا به خارج از کشور مرجوع شود؟
ارزش بیش از ۱۰ میلیون یورویی کانتینرهای لوازم خانگی بوش
وی البته ابعاد دیگری از ماجرای واردات لوزام خانگی بوش را مطرح کرده و گفت که گمرک باید بر اساس ماده (۱۴) و (۱۵) ارزش کالا را تعیین کند که بر این اساس ارزش ابتدایی کالایی که به گمرک اظهار شده بیش از ۱۰ میلیون یورو است ولی باید ارزش این کالاها به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود که چه میزان و چگونه است.
تخلف در پرداخت سود بازرگانی
این مقام مسئول در گمرک ایران همچنین اعلام کرد که در زمانی که برای ترخیص واردات کالاهای گروه (۴) طبق مصوبه دولت مهلت تعیین شد قرار بر این بود که سود بازرگانی تا دو برابر اخذ شود که متاسفانه صاحبان این کالا فقط یک برابر سود بازرگانی پرداخت کرده است که از نظر گمرک ایران مورد تایید نیست.
ارز واردات نیمایی است یا ۴۲۰۰؟
اما در رابطه با واردات کالاهای مربوط به کانتینرهای لوازم خانگی بوش یکی از نکات مورد توجه تامین و تایید منشأ ارز آن است که باید بانک مرکزی در رابطه با آن پاسخگو باشد؛ این که این کالاها در چه زمانی تامین ارز شده آن هم در شرایطی که واردات کالاهای گروه ( ۴) حدود دو سال پیش ممنوع است و در هیچ حالتی امکان ورود آن وجود ندارد.
از سویی بانک مرکزی بارها از مصائب خود برای تامین ارز در شرایط موجود و اهمیت مدیریت منابع ارزی در واردات سخن گفته که در این حالت باید مشخص شود چگونه برای این کالای ممنوع، اعلامیه تامین ارز صادر شده و منشأ ارز آن کجاست. ارز نیمایی یا ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای واردات کالای دیگری دریافت شده و بخشی از آن صرف واردات لوازم خانگی که ممنوع بود، شده است؟
انتهای پیام
نظرات