سید باقر میرعبدالهی در آیین تجلیل مجازی از کتابداران و فعالان حوزه کتاب، برگزیدگان دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و بهره برداری از کتابخانه عمومی ویژه مادر و کودک شفت، با اشاره به جایگاه کتابداری و کتابداران، اظهار کرد: نامگذاری روز کتابدار نشان دهنده ارج گذاری برای این مقام و حساس بودن وظیفه کتابداران است.
وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا طی ماه های اخیر همه عرصه های زیست اجتماعی از جمله فرهنگ را متاثر کرده است، گفت: کتابخانه ها که نماد حضور مردم در عرصه اجتماعی هستند نیز تحت تاثیر کرونا قرار گرفتند.
مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با اشاره به تعطیل نشدن فعالیت کتابخانه های عمومی، اضافه کرد: کتابداران با استفاده از ظرفیت فضای مجازی در نرم افزارهای مجموعه کتابخانه های عمومی همچنان پرچم دار عرصه ترویج کتاب و کتابخوانی بوده و هستم و لذا اهمیت کتابدار بودن در برقراری همین پیوند با مخاطبان کتابخانه هاست.
میرعبدالهی، با بیان اینکه کتابداران با مخاطبان خود عینی ترین و واقعی ترین مواجهه را دارند، تصریح کرد: کرونا نشان داد که علاوه بر روش های سنتی ترویج کتاب، می توانیک از راه های دیگر به جذب مخاطب بپردازیم و شاهد نقش آفرینی خوب کتابداران در این بخش هستیم.
وی با اشاره به تبدیل کتابخانه ها از محل رجوع و امانت به پایگاه فرهنگی و اجتماعی، یادآور شد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه رویای همه فرهنگیان و دوستداران فرهنگ است.
مدیرکل منابع نهاد کتابخانه های عمومی در ادامه به اثرات نامطلوب جریان گران شدن کاغذ و ملزومات نشر در حوزه کتاب، اضافه کرد: همچنان از مسئولان کتابخانه ها و کتابداران می خواهیم از ما کتاب مطالبه کنند و وظیفه داریم کتاب به شما برسانیم.
پریسا کرمی نیز با اشاره به شیوع بیماری کرونا و ایجاد دغدغه مندی در همه خانواده ها، اظهار کرد: در این شرایط نیز کتابداران به خدمات رسانی خود به مخاطبان ادامه دارند که از طریق خلق برنامه ها و فعالیت های متنوع و مناسب در فضای مجازی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۷ هزار گیلانی در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند، گفت: ۲۳۱ نفر در این جشنواره برگزیده شدند که در هر سه بخش کودکان، جوانان و بزرگسالان بودند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، از افتتاح دو باب کتابخانه عمومی ویژه مادر و کودک در استان گیلان خبر داد و اضافه کرد: امروز نخستین کتابخانه تخصصی مادر و کودک تحت عنوان کتابخانه دکتر حسین الهی قمشه ای را در شفت به بهره برداری رساندیم.
سید حجت مهدوی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این مراسم، با بیان اینکه انسان دارای سه ساحت حیوانی، انسانی و رحمانی است، خاطرنشان کرد: مقام کتاب را درک نمی کنیم؛ مکر اینکه مقام انسان را دریابیم.
وی کتابخوانی و کتاب شناسی را منوط به مقام انسان دانست و تصریح کرد: کسی که انسان شناسی بداند، مقام کتاب و کتابخوانی را درک می کند.
معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد انزلی، قرآن را در راس همه کتاب ها دانست و اضافه کرد: باید از فرصت هفته کتاب برای بهره برداری از قرآن کریم و سایر کتب برخاسته از فرهنگ دینی و ملی و جهانی استفاده کنیم.
مهدوی، بر لزوم مطالعه کتاب های خوب تاکید کرد و متذکر شد: کتاب چگونه زیستن و چگونه اخلاق ورزیدن و چگونه همنوعان را دوست داشتن و چگونه با دشمن رفتار کردن و... را به ما می آموزد لذا جان انسان با کتاب ارتقا پیدا می کند و نباید همه چیز خوان باشیم، زیرا همانگونه که از هر غذایی برای تقویت بنیه فیزیکی استفاده نمی کنیم، نباید هر کتابی را به عنوان خوراک به جانمان افزوده کنیم.
به گزارش ایسنا، آیین افتتاح مجازی کتابخانه تخصصی مادر و کودک شفت با حضور سرپرست فرمانداری شهرستان شفت برگزار شد.
همچنین به صورت نمادین از سه کتابدار کتابخانه های عمومی استان و سه برگزیده دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات