به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان در جریان کنفرانس مطبوعاتی خود خاطرنشان کرد، هیأت سازمان ملل برای برگزاری همهپرسی در صحرای غربی که مسئولیت حفاظت از صلح را برعهده دارد، گزارشهایی در خصوص تبادل آتش شبانه در مکانهای مختلف دریافت کرده است.
وی در ادامه افزود: ما طرفها را به اتخاذ هرگونه اقدامات لازم برای خاموش کردن فتیلههای تنش و جنگ تشویق میکنیم.
دوجاریک همچنین تصریح کرد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با محمد ششم، پادشاه مراکش و سایر گروهها تماس برقرار کرده است.
وی ضمن هشدار نسبت به نقض آتش بس، خواستار توقف تنش در صحرای غربی شد.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین خطاب به خبرنگاران اظهار داشت: ما یادداشتی را درخصوص صحرای غربی دریافت کردهایم و میتوانیم به شما بگوییم که همکاران ما در مینورسو (هیأت سازمان ملل در صحرای غربی) همچنان گزارشهایی در خصوص تیراندازی در طول شب را در مکانهای مختلف در امتداد گذرگاه الکرکرات دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: شب گذشته از تیراندازی در منطقه «سمارة» مطلع شدیم.
دوجاریک همچنین گفت: ما همواره طرفها را به اتخاذ اقدامات لازم برای خاموش شدن فتیلههای تنشها ترغیب میکنیم. سازمان ملل از جمله دبیرکل آن در بسیاری از ابتکارعملهای متعدد برای ممانعت از تنشها مشارکت داشته و نسبت به نقض آتش بس و پیامدهای وخیم وضعیت کنونی هشدار داده است.
پادشاه مراکش روز دوشنبه تاکید کرده بود که کشورش به آتشبس پایبند است اما در عین حال مصمم است که به هر گونه تهدید علیه امنیت و آرامش شهروندان خود در چارچوب دفاع قانونی، پاسخ قاطعی بدهد.
سازمان ملل از سال ۱۹۹۲ تاکنون تلاش داشته یک همه پرسی درباره استقلال منطقه صحرای غربی برگزار کند. در سال ۱۹۹۲ جنگی که سال ۱۹۷۵ با اعزام نیروهای مراکشی به صحرای غربی آغاز شده بود با یک آتشبس پایان یافت. مراکش در سال ۱۹۷۹ هنگامی که موریتانی از صحرای غربی عقب نشینی کرد، مدعی کل این منطقه شد. صحرای غربی واقع در مرز جنوب شرقی موریتانی بوده و نیم میلیون نفر جمعیت دارد.
هیأت سازمان ملل که متشکل از نظامیان و غیرنظامیان است، آتشبس در صحرای غربی را زیر نظر دارد و برپایی رفراندمی پیرامون آینده این منطقه به این هیأت واگذار شده بود اما وضعیت رکود این رأی گیری را برای سالها به تعویق انداخت.
موریتانی و پولیساریو در سال ۱۹۷۹ با یکدیگر صلح کردند اما مراکش تمام منطقه صحرای غربی را ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو به مقاومت علیه مراکش ادامه داده است. نیروهای سازمان ملل از سال ۱۹۹۱ به منظور نظارت بر آتشبس در این منطقه مستقر شدهاند. گفته میشود حملات پولیساریو علیه مراکش بیشتر از طریق پایگاههای این سازمان در الجزایر هدایت میشود.
انتهای پیام
نظرات