• چهارشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99082718666
  • خبرنگار : 71049

مطهرنیا: انتظار برداشته شدن سریع تحریم‌ها از سوی بایدن، یک داستان آرزومندانه است

مطهرنیا: انتظار برداشته شدن سریع تحریم‌ها از سوی بایدن، یک داستان آرزومندانه است

یک استاد دانشگاه گفت: نباید انتظار برداشته شدن تحریم‌ها به طور فوری را با آمدن بایدن برجسته و بزرگ‌نمایی کرد.

مهدی مطهرنیا در گفت‌وگو با ایسنا درباره بازگشت آمریکا به برجام و شرایط و زمینه های انجام این کار به طور مسالمت‌آمیز به شکلی که خواست و نظر ایران و نیز کشورهای باقی مانده در برجام محقق شود گفت: بازگشت آمریکا به برجام به معنای بازگشت ایران به تعهدات برجامی اش تلقی خواهد شد و در صورتی که آمریکا به برجام برگردد می تواند تحریم های مورد اشاره در برجام را لغو کند نه لزوما تحریم‌های قبلی و آنهایی که بعد از خروج ترامپ از برجام به نام مبارزه با تروریسم و مسایل حقوق بشری و اقدامات منطقه‌ای ایران و غیره وضع شدند.

وی ادامه داد: حتی آمریکا می تواند در بخش‌های غیربرجامی با حمایت متحدان اروپایی و دیگر کشورها فشارها به ایران را در آن حوزه ها افزایش دهد که این مساله حتما بر روند اجرایی شدن برجام تاثیر خواهد گذاشت.

این استاد دانشگاه گفت: از سوی ایران هم چنان سیاست "نه جنگ نه صلح" به قوت خود باقی است اما در صورت قطعی شدن ریاست جمهوری جو بایدن باید تغییراتی در این پارادایم ایجاد کنیم. در حال حاضر شاهد هستیم که گفت وگوهای سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 در ایران آغاز شده است و بدون شک انتخابات ایران متاثر از نتیجه انتخابات 2020 آمریکا خواهی نخواهی است. هم چنین این مساله مسلم است که انتخابات ایران تحت تاثیر مسایل ایران و آمریکا و برجام خواهد بود.

مطهرنیا افزود: سیر تحولات چنان زیاد است که موجب می شود استراتژی ها هنوز به دنیا نیامده از بین بروند از این رو تغییرات در نظام بین‌الملل برای ایران به هر نحو پیامدهایی دارد. در آینده نیازمند نوعی "انعطاف پذیری" و پذیرش تناسب درونی و هماهنگی با محیط بیرونی هستیم.

وی با بیان این که بایدن یا ترامپ چندان در سیاست های آمریکا تفاوتی ندارد، آنها در تاکتیک ها و تکنیک هایی که استفاده می کنند متفاوت هستند گفت: فشار حداکثری ترامپ ادامه تحریم های فلج کننده اوباما در دولت قبل است که توسط مثلت اوباما، کلینتون، بایدن ایجاد شدند و می توانند در دولت احتمالی بایدن نیز ادامه پیدا کنند. اگر در این میان ایران در مسیر نظم بین الملل مورد نظر آمریکا پای میز مذاکره ننشیند باید سیاست تمایل به شرق و پیمان استراتژیک با چین را دنبال کند و حرکت در این مسیر یعنی ادامه راه در همان مسیری که تا کنون طی شده است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: انتظار برای برداشته شدن سریع تحریم ها از سوی بایدن یک داستان آرزومندانه است. این در حالی است که باید افکار عمومی جامعه را نسبت به تحریم هایی که احتمال دارد برداشته شوند آگاه کنیم ؛ این تحریم های مورد اشاره صرفا تحریم ها در چارچوب برجام است نه تحریم های گسترده ای که در دوران ترامپ بعضا علیه ایران وضع شدند. حتی اگر بنا باشد این تحریم ها برداشته شوند حتما در زمانبندی طولانی اتفاق می افتد. علاوه بر اینها سنا و مجلس نمایندگان چه دموکرات ها چه جمهوری خواهان موافق برداشته شدن تحریم های حداکثری علیه ایران نیستند. از این رو نباید انتظار برداشته شدن تحریم ها به طور فوری را با آمدن احتمالی بایدن برجسته و بزرگ نمایی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha