به گزارش ایسنا و نقل از ناسا، بنابر گفتهی ناسا ۲۱ نوامبر ماهواره سنتینل-۶ مایکل فرایلیچ پرتاب خواهد شد. ناسا میگوید که هدف اساسی سنتینل-۶ اندازه گیری سطح اقیانوسها است. هر روز پرتاب ماهواره انجام نمیشود بنابراین جمع آوری اطلاعات مفیدتر درباره اقیانوسها و جو بسیار مهم است. سنتینل-۶ حاصل همکاری ایالات متحده و اروپا است.
سنتینل-۶ یکی از دو ماهوارهای است که مأموریت کوپرنیکس سنتینل-۶/جیسون-سی اس را تشکیل میدهد. همچنین قرار است در این ماموریت اطلاعاتی جمعآوری شود تا به پیشبینی هوا، تغییرات دما در جو و رطوبت بپردازد. در این پروژه از دو ماهواره تحت عناوین "سنتینل-۶آ" و "سنتینل-۶بی" استفاده خواهد شد که به فاصله پنج سال از هم پرتاب خواهند شد.
پوشش زنده پرتاب این ماهواره از ساعت ۱۱:۴۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۲۰:۱۵ به وقت تهران) ۲۰ نوامبر از تلویزیون و وبسایت ناسا پخش خواهد شد.
ماهواره سنتینل -۶ مایکل فرایلیچ سوار بر موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس از پایگاه نیروی هوایی وندربرگ اسپیس لانچ در کالیفرنیا به مدار پرتاب خواهد شد. این پرتاب توسط برنامه "Launch Services Program" ناسا ، واقع در مرکز فضایی کندی در فلوریدا ، مدیریت میشود.
همچنین قرار است در این ماموریت اطلاعاتی جمعآوری شود تا به پیشبینی هوا، تغییرات دما در جو و رطوبت بپردازد. تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ماموریت سنتینل-۶/جیسون-سی اس سابقه ۴۰ ساله سطح آب دریا را بررسی خواهد کرد و برای ناسا و آژانس فضایی اروپا اطلاعاتی دقیقتر و حساستر راجع به رفتار انسانها برای تغییر زمین و آبوهوا فراهم خواهد کرد.
اگر این ماهواره پرتاب شود دادههای اساسی برای درک بهتر علوم آب و هوا، سیاستگذاری و حمایت از ۶۰۰ میلیون نفری که در مناطق ساحلی آسیب پذیر زندگی میکنند، ارائه خواهد داد. ماموریت سنتینل-۶/جیسون-سی اس به دنبال چهار ماموریت ماهوارهای دیگر است که با همکاری ناسا و آژانس فضایی اروپا انجام شده است. این چهار ماموریت "TOPEX/Poseidon"، Jason-۱" ،" Ocean Surface Topography/Jason-۲" و "Jason-۳" بودند و طی سه دهه گذشته افزایش سطح اقیانوسها را اندازهگیری کردند. این ماهوارهها اطلاعاتی را جمعآوری کردند که نشان میدهد هر ساله سطح دریاها ۰.۱ اینچ افزایش پیدا میکنند. براساس اندازهگیریهای تخمین زده شده تا آخر قرن جاری، سطح آب دریاها حدود ۳ و نیم متر افزایش خواهد یافت.
ماهواره سنتینل-۶ همچنین با استفاده از GNSS-RO(سیستم ناوبری جهانی ماهواره - رادیو پنهان) اعماق جو زمین را بررسی خواهد کرد. GNSS-RO سیگنالهای رادیویی ماهوارههای ناوبری را برای اندازه گیری خصوصیات فیزیکی جو ردیابی خواهد کرد.
ماهواره مذکور به افتخار مایکل فرایلیچ مدیر سابق بخش علوم زمین ناسا که در پیشرفت اندازه گیریهای اقیانوس های فضایی نقش مهمی داشته نامگذاری شده است. این ماهواره همانند ماهواره "جیسون-۳" (Jason-۳) ساخت ایالات متحده و اروپا برای رصد افزایش سطح دریاها است که در سال ۲۰۱۶ پرتاب شد. جیسون-۳ در حال حاضر نیز مشاهدات با دقتی از توپوگرافی اقیانوس جهانی را ارائه می دهد. با توجه به بیماری همه گیر ویروس کرونا (کووید-۱۹) ، مشارکت تمامی رسانهها در کنفرانسهای خبری از راه دور خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات