به گزارش ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، مریخ نورد "کنجکاوی" ناسا سلفی جدیدی با مکانی به نام "مری آنینگ" گرفته است. این مریخ نورد از ماه ژوئیه گذشته تاکنون در این محل حضور داشته و با حفر حفره هایی در آن، موفق به سه نمونه برداری شده تا بعدها به زمین آورده شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، چرا که محققان تصور می کنند که این منطقه میزبان حیات باستانی بوده است.
این عکس سلفی که از ۵۹ عکس تشکیل شده، توسط متخصصان تصویربرداری با هم ادغام شده است و در تاریخ ۲۵ اکتبر سال ۲۰۲۰ یعنی ۲ هزار و ۹۲۲امین روز مریخی حضور "کنجکاوی" در مریخ گرفته شده است.
مریخ نورد "کنجکاوی" از مته سنگی موجود در انتهای بازوی رباتیک خود استفاده کرد تا با حفاری سه حفره به نام های "مری آنینگ"، "مری آنینگ ۳" و "گروکن" از آنها نمونه برداری کند.
از زمان رسیدن به "دهانه گیل" در سال ۲۰۱۲، "کنجکاوی" در حال صعود به "کوه شارپ" برای جستجوی شرایطی است که ممکن است روزی از حیات پشتیبانی کرده باشد. این مریخ نورد در سال گذشته منطقه ای از "کوه شارپ" به نام "گلن توریدون" را کاوش کرده است که احتمالاً میلیاردها سال پیش دارای دریاچه ها و جویبارهایی بوده است. دانشمندان گمان می کنند به همین دلیل است که غلظت بالایی از مواد معدنی رس و مولکول های آلی در آنجا کشف شده است.
ماه ها طول خواهد کشید تا تیم عملیات بتواند شیمی و مواد معدنی موجود در نمونه های "ماری آنینگ" را تفسیر کند.
لازم به ذکر است که دانشمندان و مهندسانی که در پی شیوع ویروس کرونا از خانه های خود به این مریخ نورد فرمان می دهند، "کنجکاوی" را به ادامه صعود خود به "کوه شارپ" هدایت کرده اند. هدف بعدی کاوش این کاوشگر، لایه ای از سنگ های مملو از سولفات است که در ارتفاعات این کوه قرار دارد. محققان امیدوارند که "کنجکاوی" در اوایل سال ۲۰۲۱ به این منطقه برسد.
آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و یک بخش در موسسه فناوری کالیفرنیا(Caltech) مأموریت "کنجکاوی" را رهبری می کنند. "کنجکاوی" با استفاده از دوربینی به نام "MAHLI" که در انتهای بازوی رباتیک آن قرار دارد، موفق به گرفتن این سلفی شده است.
انتهای پیام
نظرات