• یکشنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99082516702
  • خبرنگار : 50324

زباله‌ای که درمانگر است

زباله‌ای که درمانگر است

ایسنا/بوشهر سرپرست مرکز خون بند ناف موسسه رویان استان بوشهر عنوان کرد: خون بند ناف به عنوان یک زباله بیولوژیکی، با ماهیت سلول‌های بنیادی موجود در آن می تواند بالغ بر ۱۰۰ نوع بیماری صعب‌العلاج مثل سرطان خون، تلاسمی، بیماری‌های پوستی و بیماری های در دست تحقیق مثل دیابت، هموفیلی و همچنین فلج مغزی و پارکینسون را درمان کند.

علیرضا چم‌کوری در گفت‌وگو با ایسنا با تبریک به مناسبت روز جهانی خون بند ناف به تمامی هم وطنان و عزیزانی که در این عرصه فعالیت دارند، گفت: این کار ارزشمند در استان بوشهر در فروردین سال ۱۳۹۷ توسط رئیس جهاد دانشگاهی استان و با همراهی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان راه اندازی گردید و در اولین ماه سال ۹۷ با ۱۸ نمونه کار به صورت رسمی آغاز شده و ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی کلید خورد. با اتکال به خداوند منان و همراهی همکاران در دفتر خون بند ناف و حمایت های خوب رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر، ماماهای استان، پزشکان متخصص زنان و روسای بیمارستان و شبکه های بهداشت توانستیم از طریق فرهنگ سازی ذخیره سلول‌های بنیادی خون بندناف در سطح جامعه، نمونه های استان را به ۵۰ الی ۶۰ عدد در ماه برسانیم.

وی ادامه داد: این کار بسیار ارزشمند که بیمه ای درمانی برای فرزندان محسوب می شود تلاش می‌کند در زمان نیاز پشتوانه درمانی بسیار خوب و علمی برای خانواده ها باشد. در حال حاضر بالغ بر ۸۰۰ نمونه در دفتر ذخیره سازی خون بند ناف بوشهر ذخیره شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خون بند ناف به عنوان یک زباله بیولوژیکی شناخته می‌شود اما با ماهیت سلول های بنیادی که در این خون موجود است می تواند بالغ بر ۱۰۰ نوع بیماری را درمان کند، بیماری های صعب العلاجی مثل سرطان خون، تلاسمی، بیماری های پوستی مثل پیسی (ویتیلیگو یا بَرَص) و همچین بیماری های هستند که در دست تحقیق هستند مثل دیابت ، هموفیلی و همچنین فلج مغزی و پارکینسون.

سرپرست مرکز خون بند ناف موسسه رویان بوشهر با اشاره به مراحل ذخیره‌سازی بند ناف اظهار کرد: در پروسه ذخیره سازی خون بند ناف با توجه به پیوند در افراد از طریق خون بند ناف با شرایط افراد دهنده و گیرنده؛ یک سری از پروتئین ها بر روی گلبول ها تحت عنوان HLA داریم که باید در فرد گیرنده و دهنده تطابق داشته باشد و تطابق این HLA در افراد، با براورد سیستم جهانی ذخیره سازی خون بند ناف ۱۰۰ درصد برای خود فرزند، ۲۵ درصد برای خواهر و برادر، تا ۵ درصد برای پدر و مادر و ۱۵ درصد برای افرادی که HLA شان با فرزند یکی باشد تاثیرگذار است.

چم‌کوری تاکید کرد: استفاده از خدمات دفتر سلول های بنیادی بند ناف به دو شکل صورت خواهد گرفت. یکی ورود به سایت بانک سلول‌های بنیادی خون بندناف به آدرس rsct.ir و ورود به بخش ثبت نام و پر کردن فرم پرسشنامه، که با هماهنگی دفاتر استانی وسایل پزشکی و ذخیره سازی تحویل متقاضیان داده خواهد شد و طی هماهنگی با کارشناس ماما و سپس نمونه گیری توسط ماما اتاق عمل و دریافت نمونه توسط دفتر سلول های بنیادی و ارسال آن به تهران، کار آزمایشگاهی و ذخیره سازی انجام می گیرد.

وی افزود: در روش دوم خانواده در دفتر استانی حضور یافته (مراجعه حضوری) و با عقد قرارداد و پر کردن فرم پرسشنامه، قرارداد منعقد و وسایل و تجهیزات لازم جهت نمونه‌گیری در زمان زایمان تحویل داده خواهد شد و سپس طی هماهنگی با کارشناس ماما و نمونه گیری توسط ماما اتاق عمل؛ دریافت نمونه توسط دفتر سلول های بنیادی و ارسال آن به تهران کار آزمایشگاهی و ذخیره سازی انجام می گیرد.

این مسئول تصریح کرد: هزینه ذخیره خون بند ناف تنها ۳ میلیون و ۷۴۱ هزار تومان است که طی پیگیری های انجام شده با جهاد دانشگاهی استان و موسسه رویان تهران توانسته‌ایم این هزینه ها را در قالب های مختلف تسهیلات بدون سود و شرایط اقساط به گونه ای تقسیم بندی کنیم که با توجه به شرایط مالی برخی خانواده ها ذخیره‌سازی و پرداخت هزینه با مشکل روبرو نشود و بتوانند خون بند ناف فرزند خود را ذخیره کنند.

علیرضا چم‌کوری یادآور شد: در آخر جا دارد که از کلیه ماماهای همکار، پزشک متخصص زنان و پزشکان شبکه های بهداشت که در زمینه فرهنگ سازی و ذخیره‌سازی خون بند ناف و آموزش‌های لازم با ترغیب زنان باردار به ذخیره سازی خون بند ناف همکاری می نمایند تشکر و قدردانی نمایم. امیدوارم که بتوانیم با همّت و تلاش و ایجاد فرهنگ، نمونه های HLA متفاوت و متنوع داشته باشیم تا بتوانیم بیماری های بیشتری را درمان کنیم. به امید ریشه کن شدن تمام بیماری های صعب العلاج در دنیا...

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha