• شنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99082114393
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل غرب آسیا تشریح کرد

چالش‌های "محمدبن سلمان" با "جو بایدن "

چالش‌های "محمدبن سلمان" با "جو بایدن "

یک کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: روابط کشورهای عربی از جمله عربستان و امارات با آمریکا یک رابطه استراتژیک است و اگر اختلاف نظرهای بین دول کشورهای عربی و بایدن وجود داشته باشد این کشورها به سرعت به سمت ترمیم روابط‌شان با دولت جدید مستقر در کاخ سفید حرکت می‌کنند.

حسین آجرلو در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با چالش‌های پیش روی کشورهای عربی در تعامل با دولت جدید آمریکا به ریاست بایدن گفت: گزینه مطلوب آنها برای حضور در کاخ سفید ترامپ بود و با آمدن بایدن کار برای آنها تا حدودی سخت می‌شود ولی آنها با توجه به این که روابط استراتژیکی با آمریکا دارند به سرعت تلاش خواهند کرد که این روابط را ترمیم کنند. 
وی با بیان این که با آمدن بایدن تفاوت چشمگیری در نوع تعامل کشورهای حاشیه خلیح فارس از جمله امارات و عربستان با کاخ سفید ایجاد نمی‌شود، تصریح کرد: ممکن است آنها در حوزه تاکتیک اختلاف نظرهایی داشته باشند ولی در حوزه های کلان از جمله حفظ روابط استراتژیک با آمریکا و مهار ایران همسو با دولت جدید آمریکا هستند .
این کارشناس مسائل غرب آسیا  با بیان این که همانطور که اشاره شد ممکن است در اجرای این استراتژی در حوزه تاکتیک اختلاف نظرهایی داشته باشند و در چارچوب همین اختلاف نظرها ما شاهد تحولاتی باشیم، گفت: مقامات سعودی و اماراتی روابط ویژه‌ای با فعالان عرصه سیاست در آمریکا اعم از دموکرات و جمهوری خواه دارند و در همین چارچوب به سرعت به سمت بازسازی خود در عرصه سیاست خارجی آمریکا می‌روند. 
آجرلو با بیان این که امارات و عربستان به شناخت خوبی از ترامپ دست پیدا کرده بودند و با توجه به علاقه او برای ایجاد اشتغال و فروش اسلحه به سمت خرید امنیت و تسلیحات از دولت آمریکا رفته بودند تا از این طریق آمریکا را بیشتر در منطقه درگیر کنند، ادامه داد: ولی به نظر می‌رسد آقای بایدن در  این گونه مسائل رویکردش بیشتر مبتنی بر حقوق بشر باشد از جمله در زمینه بحث یمن و در همین چارچوب کشورهای حوزه خلیج فارس باید شیوه دیگری را انتخاب کنند تا از این طریق آمریکا را در منطقه بیشتر درگیر کنند و این یک چالش برای آنها در تعامل با دولت بایدن است. 

این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین با بیان این که ترامپ معتقد به فشار حداکثری علیه ایران بود ولی بایدن بیشتر به گفت‌وگو تمایل دارد، گفت: به همین خاطر امارات و عربستان متوجه این موضوع هستند که رویکرد بایدن وترامپ برای مهار ایران متفاوت است و این ممکن است مطلوب آنها نباشد و در همین چارچوب کشورهای حاشیه خلیج فارس رویکرد انتقادی تری نسبت به دولت جدید آمریکا داشته باشند. آنها در کل به کلیت آمریکا احترام می‌گذارند ولی این احتمال وجود دارد به مانند دوران اوباما بیشتر از سیاست‌های آمریکا انتقاد کنند و به سمت همکاری با برخی از دولت‌های منطقه پیش بروند. 
آجرلو ادامه داد: همچنین به نظر می‌رسد بایدن رویکرد جدی تری  به شورای همکاری خلیج فارس دارد و تلاش می‌کند از طریق حل و فصل اختلافات این شورا را منسجم تر کند و این باعث تقویت موضع قطر خواهد شد. 
وی با بیان این که ترامپ گزینه بسیار مطلوبی برای کشورهایی چون امارات و عربستان بود ولی  با آمدن  بایدن کار برای آنها مقداری سخت‌تر شده است ، خاطرنشان کرد : از دیگر سو بایدن و دموکرات‌ها روابط ویژه‌ای با بخشی از قدرت در عربستان سعودی از جمله محمد بن نایف دارند و انتقاداتی نیز به عملکرد محمد بن سلمان وارد می‌دانند و این موضوع  کار را برای محمد بن سلمان و همچنین ولیعهد امارات سخت‌تر می‌کند چرا که آنها باید به دنبال تثبیت قدرت خود باشند در حالی که در زمان ترامپ چندان با این مشکل رو به رو نبودند. 
وی  افزود : ولی باید در مجموع توجه داشت که روابط کشورهای عربی در منطقه خلیج فارس با آمریکا روابط استراتژیکی است و کشورهای حاشیه  خلیج فارس حتی اگر نسبت به بایدن دیدگاه و نظراتی داشته باشند تلاش می‌کنند که این روابط را به سرعت ترمیم کنند. 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۷:۵۶

چالش

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۱۲:۳۹

به نظرم محمدبن سلمان،با بایدن کنار می آیدو سیاست بایدن در مورد عربستان ،شبیه سیاست اوباما نخواهد بود