• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99082114330
  • خبرنگار : 71628

هاآرتص با اشاره به نقش سوزان رایس در همراهی اوباما در قبال برجام مطرح کرد

نگرانی نتانیاهو از انتخاب احتمالی رایس به عنوان وزیر خارجه آمریکا

نگرانی نتانیاهو از انتخاب احتمالی رایس به عنوان وزیر خارجه آمریکا

یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی مطرح کرد که رژیم صهیونیستی نگران است دولت بایدن کسانی را در سمت‌های اصلی سیاست خارجی‌اش بگمارد که سیاست‌های باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا را درباره خاورمیانه و ایران دنبال می‌کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص، با پشت سر قرار گرفتن انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا  و آمادگی‌های کاخ سفید برای بایدن، جهان نظاره‌گر این است که جو بایدن، رئیس جمهور منتخب چه کسی را برای سمت ارشد سیاست خارجی انتخاب می کند. رژیم صهیونیستی مانند دیگر کشورها مضطرب است که بداند چه کسی وزیر امور خارجه بعدی است و چه روندی را در خاورمیانه در پیش خواهد گرفت. 
دو اسمی که توسط نزدیکان(بایدن) اغلب به آن ها اشاره می شود و در لیست کوتاه بایدن قرار دارند،  سوزان رایس، مشاور امنیت ملی پیشین و سفیر آمریکا در سازمان ملل و تونی بلینکن ، معاون وزیر امور خارجه  و معاون مشاور امنیت ملی پیشین تونی بلینکن است. 
عوامل زیادی به نفع رایس هستند. او یکی از انتخاب های نهایی برای معاونت بایدن بود و پس از این که کامالا هریس انتخاب شد، این باور  به طور گسترده وجود داشت که رایس در دولت جدید در سمت‌های ارشد قرار خواهد گرفت. 
ناداو تامیر،  یک دیپلمات سابق اسرائیلی و مشاور ارشد امور بین المللی و دیپلماتیک در مرکز صلح و نوآوری پِرِز،  در این باره گفت که دولت فعلی رژیم صهیونیستی احتمالا واکنشی منفی به انتخاب سوزان رایس  خواهد داشت و این برای‌شان نشان دهنده دنباله روی دولت بایدن از سیاست های اوباما خواهد بود. 
در حالی که تامیر شخصا باور دارد رایس  «خیلی خوب خواهد بود»،  گفت که او فکر می کند دولت نتانیاهو حتما بلینکن را ترجیح می‌دهد و  «بلینکن آدم بایدن خواهد  بود و به همین خاطر در خاورمیانه بهتر از رایس پذیرفته می شود که همیشه با اوباما شناخته خواهد شد».
اما دقیقا به خاطر روابط نزدیک بلنیکن با بایدن است که انتظار می رود سمت مشاور امنیت ملی به او پیشنهاد شود،  سمتی که او را کنار بایدن قرار می دهد. 

بلینکن همچنین نقش مهمی در تایید شدن توافق هسته ای دولت اوباما در سال ۲۰۱۵ در کنگره داشت و در کارزار انتخاباتی بایدن گفته بود که خروج دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته ای،  رژیم صهیونیستی را در مخاطره بیشتری نسبت به ایران قرار داد. 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha