دیاکو حسینی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و این که بایدن اعلام کرده به برجام بر می گردد، اظهار کرد: آنچه که اکنون از بایدن می دانیم این است که او با خروج یکجانبه آمریکا از برجام مخالف بود و تصور می کرد که این توافق به نفع آمریکا است و باید در آن شرکت داشته باشد.
وی تصریح کرد: علیرغم این که بایدن اعلام کرده به برجام بر می گردد اما از نزدیکان او شنیده شده که به صورت مشروط به برجام باز می گردد، در هر حال گرایش کلی که از بایدن سراغ داریم این است که زمان شکل گیری برجام او در سمت معاون رییس جمهور بوده و به این توافق به طور کلی پایبند بود.
این پژوهشگر مسائل استراتژیک همچنین بیان کرد: آمریکا نمی تواند هر زمان خواست از توافقات خارج و اعتمادها را نابود کند و مجددا باز گردد، لذا تحریم هایی که با خروج از برجام اعمال شده باید لغو شود، حضور در برجام اجازه نمی دهد که تحریم هایی خارج ازاین توافق وضع شود.
حسینی خاطرنشان کرد: آمریکا در صورت بازگشت به برجام باید خسارت هایی که به ایران زده شده را جبران کند و تضمینهایی ارائه دهد که در آینده دیگر مرتکب چنین خطایی نشود، در واقع همه این مسائل باعث پیچیدگی هایی در بازگشت آمریکا به برجام میشود.
وی درباره این که در مدت باقی مانده که هنوز ترامپ در کاخ سفید است، امکان انجام اقدامات پیش بینی نشده وجود دارد؟ گفت: واقعیت امر این است که ترامپ بعد از این که در انتخابات شکست خورد تا 20 ژانویه همچنان رئیس جمهور است اما در عمل اقتدار خودش را به عنوان رئیس جمهور از دست می دهد و از نگاه سایر کشورها تصمیمات رئیس جمهوری که در آستانه خروج از کاخ سفید است اعتبار چندانی ندارد.
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: ممکن است تندروهایی که در زمانی ترامپ را تشویق به خروج از برجام کردند، بخواهند او را به رفتارهای مخرب علیه ایران تشویق کنند و راه دیپلماسی ایران در آینده با بایدن را دشوار کنند اما ما باید تلاش کنیم تا از برخوردهای بزرگتر از صرفا تحریم های تکراری جلوگیری کنیم. در واقع باید تا دو ماه آینده خویشتنداری کنیم تا این اقدامات ناکام بماند و ببینیم در دولت آینده چه اتفاقی میافتد.
انتهای پیام
دیاکو حسینی تشریح کرد:
آنچه که آمریکا قبل از بازگشت به برجام باید انجام دهد
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکا در صورت بازگشت به برجام باید خسارت هایی که به ایران زده شده را جبران کند، گفت: حضور در برجام اجازه نمی دهد که تحریم هایی خارج از این توافق وضع شود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
چه تحلیلهای خیالبافی و پوچ و آبدوخیاری داره این آقای تحلیلگر که هیچکدومش به واقعیت نخواهد پیوست
تنها راه نجات اقتصاد ایران گفتمان دیپلماسی است.با شاخ و شونه نمیتوان بحران اقتصادی را حل کرد.نگاه کنیم به کشورهای عراق و افغانستان که امروزه ارزش پولشان از ریال بیشتراست.چه راهکاری دارند؟
اگر مجددا فرصتها را از دست بدهید و ننشینید و پای میز مذاکره یکبار برای همیشه مشکلات کشور را با آمریکا حل نکنید بخشودنی نیست. ....مملکت بایدهرچه سریعترازاین بحران خارج شود...
هر وقت مثل مرد از برجام خارج بشیم همه چی درست میشه. تا هر زمان هم ذلیلانه دنبال دیپلماسی با آمریکای مکار باشیم، هر روزمان بدتر از دیرزمان است.
خسارت تحریمها قابل جبران نیست انسانهایی که جان خود را از دست دادند لطفا برای جلو گیری از خسارت بیشتر سنگ اندازی نکنید با آمریکا در چارچوب برجام مذاکره کنید بدون واسطه قبل از آنکه دشمنان دیگر افکار خور به بایدن تحمیل کنند
سلام آیا خسارات جبران بشه خسارات به مردم هم جبران میشه
نمی خواهید مذاکره کنید چرا سنگ جلوی پای آنها می اندازید همانطور که پوتین گفت دوطرف بدون پیش شرط مذاکره کنند البته بشرط باز گشت آمریکا به برجام
نظرات