به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «از همان روزهای نخست که ویروس جدید کرونا جهان را درگیر خود کرد، یکی از مهمترین کارهایی که اغلب افراد در محیط خانه، محیط کار یا محیطهای عمومی انجام میدهند، ضد عفونی وسایل شخصی و سطوحی است که ویروس تا ساعتها روی آنها باقی میمانند؛ کاری فرسایشی که ماههاست ادامه دارد. مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا دستورالعملهایی را برای ضدعفونیکردن تمام سطوح و وسایل اعلام کرده که با اطلاع از آن شاید راحتتر بتوانید این کار را بدون دغدغه نسبت به تمیزشدن سطوح انجام دهید.
پیش از این که به ضدعفونی وسایل و سطوح آلوده به ویروس اقدام کنید، بهتر است دستکش به دست کنید. ابتدا سطوح را با آبوصابون تمیز و سپس ضد عفونی کنید. استفاده از آبوصابون ابتدا تعداد میکروبها و آلودگیهای موجود روی سطوح را کاهشداده و شما با ضدعفونیکردن اتاق میتوانید میکروبها و ویروسها را از بین ببرید. به خاطر داشته باشید شستوشوی سطوح و حتی دستها با آب و صابون، میکروبها را از بین نمیبرد؛ بلکه با این کار، ویروس از دستها و سطوح پاکشده و به فاضلاب فرستاده میشوند. اگر به طور مداوم از سطوح استفاده میکنید، آنها را در فواصل نزدیکتر ضد عفونی کنید و مراقب باشید پیش از استفاده از مواد ضدعفونیکننده حتما دستورالعمل استفاده از آن را مطالعه و به نکات آن توجه کنید. شاید لازم باشد حتما از دستکش استفاده کنید یا در و پنجرهها را باز بگذارید و اجازه دهید محلول به مدت یک دقیقه روی سطوح باقی بماند و سپس آن را پاک کنید. در ضدعفونیکردن سطوح دقت کنید هرگز حرکت رفتوبرگشت انجام ندهید و دستمال آغشته به الکل را تنها یک بار در یک جهت استفاده کنید تا دوباره ویروس روی همان سطح پخش نشود.
محلول ضد عفونی خانگی تهیه کنید
اگر از وایتکس برای ضد عفونی سطوح استفاده میکنید، مطمئن شوید حاوی سدیم هیپوکلریت ۵ یا ۶درصد باشد، زیرا برخی وایتکسها که برای لباسهای رنگی یا حتی به عنوان سفیدکننده به کار میروند، برای ضد عفونی مناسب نیستند. هرگز وایتکس و مواد ضدعفونیکننده را با مواد شیمیایی دیگر از جمله آمونیاک مخلوط نکنید. برای آمادهکردن یک محلول ضدعفونیکننده در خانه، پنج قاشق غذاخوری وایتکس را معادل یک سوم فنجان در هر گالن آب بریزید. این مایع تا ۲۴ساعت قادر به ضد عفونی سطوح است. محلولهای الکلی هم حتما باید حداقل دارای الکل ۷۰درصد باشند تا در ضد عفونی مؤثر عمل کنند. همچنین از ترکیب آب گرم با سرکه سفید هم میتوانید برای ضد عفونی استفاده کنید.
سطوح نرم، محلی مناسب برای تجمع ویروسها
در خانه سطوح نرم زیادی مانند مبلمان، فرش، قالیچه و پردهها وجود دارند که باید در صورت لزوم ضد عفونی شوند. یکی از راهها، استفاده از آبوصابون یا پاککنندههای مناسب برای استفاده روی این سطوح است. در صورت امکان میتوانید پوشش مبلمان و پردهها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید اما داغترین دمای آب را برای شستوشوی آنها انتخاب کنید و بگذارید خوب خشک شود. برای ضد عفونی فرشها و قالیچهها ابتدا با جاروبرقی آنها را تمیز کنید، سپس با مواد ضدعفونیکننده مخصوص این سطوح به ضد عفونی آنها بپردازید. اگر بخارشو در اختیار دارید، میتوانید با کمک آن فرشها را ضد عفونی کنید. برای این کار حتی میتوانید ترکیب آب و سرکه سفید را هم داخل بخارشو بریزید تا با کیفیت بالاتری ضد عفونی را انجام دهد.
زدودن ویروس از لباسها و ملحفهها
در دو حالت لباسها را باید ضد عفونی کرد یا این که لباسها متعلق به بیمار مبتلا به کروناست و دیگر این که ساعتها بیرون از منزل یا در محیطهایی با خطر بالا مانند بیمارستان و مراکز درمانی بودهاید. برای ضد عفونی لباسها در ماشین لباسشویی از بالاترین دمای آب استفاده کنید. برای جداکردن لباسهای فرد آلوده به ویروس حتما از دستکش استفاده کنید و بعد از درآوردن دستکش، دستهایتان را حتما با آب و صابون بشویید. هرگز لباسهای آلوده را تکان ندهید اما اگر دستکش در دسترستان نبود و مجبور بودید با دست لباسها را به ماشین لباسشویی منتقل کنید بعد از پایان کار، بدون تماس دست با صورت، دستها را با آب و صابون بشویید. بهتر است پیش از شستوشوی لباسهای آلوده داخل ماشین لباسشویی، آنها را داخل محلول ضدعفونیکننده خیس کنید تا میکروبها و ویروسهای آن از بین بروند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، بهترین دمای آب برای شستوشوی لباسهای آلوده به ویروس بین ۶۰ تا ۹۰درجه سانتیگراد است. توجه کنید حتما سبد لباسها را هم ضد عفونی کنید. دقیقا تمام کارهایی که برای ضدعفونیکردن لباسهای آلوده به ویروس انجام میدهید، میتوانید برای ملحفهها هم انجام دهید.
پاککردن ظروف بیماران مبتلا
یکی از معضلاتی که خانواده افراد مبتلا به کرونا با آن دستوپنجه نرم میکنند، ضد عفونی و شستوشوی ظروفی است که بیمار از آنها استفاده کرده است. اول این که هرگز استفاده از ظروف یک بار مصرف را توصیه نمیکنیم زیرا ظروف معمولی با شستوشو پاک میشوند. فقط کافی است ظروف غذای فرد بیمار را از دیگر اعضای خانواده جدا کنید. بهتر است ظروف بیمار مبتلا به کرونا را با دستکش و همراه آب و مواد پاککننده بشویید اما اگر دستکش در اختیار ندارید، بعد از پایان شستن ظروف، دستهایتان را با آب و صابون خوب بشویید.
گوشی و رایانه را چطور ضد عفونی کنیم؟
وقتی حرف از ضد عفونی وسایل الکترونیک مانند تبلت، صفحه کلید رایانه، کنترلهای از راه دور، گوشیهای لمسی و دستگاههای خودپرداز بانک میشود، کار کمی دشوارتر است. سعی کنید تا جایی که میتوانید از پوششهای قابل تمیزشدن روی آنها استفاده کنید. برای بیشتر وسایل الکترونیک میتوانید از مواد ضدعفونیکننده با پایه الکل حداقل ۷۰درصد استفاده کنید. به خاطر داشته باشید الکل را به طور مستقیم روی وسیله نپاشید، بلکه الکل را روی پارچههای مخصوص بپاشید و با پارچه آن را تمیز کنید. هرگز از وایتکس برای ضد عفونی رایانه، گوشیهای لمسی و وسایل الکترونیک استفاده نکنید. اگر گوشی یا وسیله برقی به برق متصل است، پیش از ضد عفونی حتما آن را از برق بکشید. در مورد گوشی بهتر است حتما پیش از ضد عفونی با الکل، گوشی را خاموش کنید تا خطر انفجار را از بین ببرید. برای مثال برای ضد عفونی لپتاپ میتوانید حتی از دستمالهای آغشته به الکل هم استفاده کنید. به طوری که پیش از این کار، ابتدا دستهایتان را بشویید و ضد عفونی کنید و سپس با دستمال، سطح خارجی دستگاه و سپس سطوح داخلی شامل صفحه کلید و نمایشگر را ضد عفونی کنید. مراقب باشید برای جلوگیری از نفوذ مواد ضدعفونیکننده و شیمیایی داخل دکمهها، مواد را بهطور مستقیم روی دستگاه نپاشید.
پاک کردن سطوح سخت از ویروس
سطوح سخت مانند چوبی، پلاستیکی، فلزی و شیشهای جزو قسمتهایی است که احتمال ماندگاری ویروس روی آنها بیشتر است. بنابراین در صورت مواجهه با ویروس بهتر است آنها را ضد عفونی کنید. برای ضد عفونی این سطوح یا از مواد ضدعفونیکننده مخصوص سطوح آماده یا از تهیه محلولی خانگی با آب گرم و سرکه برای ضد عفونی کردن استفاده کنید. تمیزکردن مداوم سطوح با این مواد از گسترش ویروسها و باکتریها جلوگیری میکند و بهتر است برای ضد عفونی کردن سطوحی از جنس وینیل و لمینت از ترکیب آبگرم و سرکه سفید استفاده کنید تا سطوح آسیب نبینند.
انتهای پیام
نظرات