مهدی رنگرونا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تفاهمنامه منعقده بین اتاق بازرگانی و وزارت جهادکشاورزی و ضرورت تدوین سند بهرهوری آب، از گزارش تخصصی ارائه شده توسط کارشناسان اتاق بازرگانی و پیشنویس سند بهرهوری آب کشاورزی استان که بهصورت جامع به وضعیت بحرانی آب در استان پرداخته، اظهار کرد: ارتقای بهرهوری در استفاده از آب به ویژه در بخش کشاورزی استان تاثیر بهسزایی در منابع آبی دارد. در حوزه آب استان توجه ویژه و کافی صورت نگرفته و کشاورزان همچنان به صورت سنتی نسبت به آبیاری سطح زیر کشت خود اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه جلوگیری از این روند جهت پیشگیری از خشکسالی طی سالهای آتی لازم و ضروری است، افزود: کشاورزی را باید با اقدامات ترویجی به سمت کشاورزی صنعتی پیش برد و قدم به قدم الگوی سطح زیر کشت را اصلاح کرد.
این مسئول با تاکید بر اینکه بهرهوری را باید نسبت به سطح زیر کشت در استان افزایش داد، گفت: زنجان شهرک گلخانهای دارد که اقدامات بسیار خوبی در آن صورت گرفته که باید این اقدامات هرچه بیشتر توسعه پیدا کند. همچنین موضوع حقآبه اراضی شیبدار نیز در شورای گفتوگوی استان مطرح و موارد نیز مورد پیگیری و مصوباتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
رنگرونا با اشاره به کشاورزی هوشمند، تصریح کرد: کشاورزی هوشمند راهکار مدیریت منابع محدود آب استان در زمینه کشاورزی است و فناوری اطلاعات ظرفیت قابل توجهی در ایجاد زیرساختهای مربوط به حوزه کشاورزی هوشمند دارد و میتواند زمینه را برای این سبک کشاورزی فراهم کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان زنجان، یادآور شد: فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر حوزه کاشت، ظرفیت مدیریت مراحل داشت، برداشت و حتی تامین بازار فروش محصولات کشاورزی را نیز دارد، به طوری که در حال حاضر نیز طرحهایی مانند سمپاشی و آبپاشی با پهباد و پیشبینی شرایط آب و هوایی کشاورزی ارائه شده است که اجرای آن میتواند در مصرف آب و سم بسیار صرفهجویی کند.
انتهای پیام
نظرات