• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99081811421
  • خبرنگار : 71620

گودرزی: احتمالا رفتارهایی مثل نقض معاهدات بین المللی از سوی بایدن کمتر خواهد بود

گودرزی: احتمالا رفتارهایی مثل نقض معاهدات بین المللی از سوی بایدن کمتر خواهد بود

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: تغییر دولت آمریکا در جامعه ایران بیشتر ابعاد روانی دارد. احتمالا رفتارهایی مثل نقض معاهدات بین المللی از سوی دیپلمات‌هایی مثل جو بایدن کمتر خواهد شد.

حسین گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد چگونگی تأثیرگذاری انتخابات آمریکا بر ایران گفت:  راهبردهای دو حاکمیت ایران و آمریکا سر جای خود هستند. پیش‌بینی آینده اندکی دشوار است چرا که جمهوری خواهان آمریکایی شفافتر عمل می‌کنند؛ دموکرات‌ها اما با مکانیسم‌های نرم‌تری اهداف خود را پیش می‌برند. به نظرم مهم این است که ما و آمریکا دو ایدئولوژی و دو راهبرد متفاوت بلکه در تقابل با همدیگر داریم و در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی پذیرش مبانی نظری غربی‌ها در خاورمیانه اسلامی و ملتهای آزاده به شدت کاهش یافته است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد راهبردهای جمهوری اسلامی ایران گفت: ما با با تجربه بسیار بدی که از پیشنه آمریکا در ایران داریم با تکیه بر راهبردهای منبعث از انقلاب اسلامی به اقتصاد مقاومتی و تاب آور، تکیه بر فرهنگ اسلامی و ایرانی و توسعه درون‌زا با توجه به ظرفیت‌های داخلی معتقدیم. ما جامعه خود را بر اساس مبانی دین اسلام و تکیه بر عناصر مردم سالاری دینی و فرهنگ ایرانی اداره می‌کنیم. نظام‌های غربی اما بر فردگرایی و انسان‌گرایی و جدایی دین از سیاست در داخل و دوشیدن منافع اقتصادی و اضمحلال فرهنگ و هویت دیگر ملت‌ها در خارج تمرکز دارند. بنابراین با تغییر دولت‌ها این راهبردها و مبانی دستخوش تغییر نمی شوند.

نماینده مردم درود و ازنا در مورد دونالد ترامپ و راهبردهای آمریکا در دوره ریاست جمهوری او اظهار کرد: عملکرد ترامپ در بسیاری از مواقع ناشیانه و پر هزینه بود. آمریکا در دوره ترامپ از بسیاری از معاهدات جهانی مثل برجام  خارج شد و بصورت آشکار خوی کاسبکارانه آمریکا در جهان را نمایان کرد. احتمالا این رفتارها از سوی دیپلمات‌هایی مثل جو بایدن در لفافه مبانی لیبرال دمکراسی و پوشیده تر دنبال خواهد شد.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود:  ملت ایران با آموختن از تجربه آمد و شد زورگویان در سابقه زیست مشترک سه هزار ساله خود همیشه برای حفظ هویت  استقلال و یکپارچگی ملی  خود با سیاست ورزی و مشی خردمندانه تلاش مقرون به نتیجه داشته است. یکی از ویژگی ملت‌ها این است که در مواقع سخت کنار یکدیگر هستند. درک این اتحاد و همدلی برای آمریکایی‌ها سخت است آنها پیش‌بینی می‌کردند که ملت ایران زیر فشارهای حداکثری اخیر فروبپاشد و دچار جنگ و آشوب داخلی بشود. آنان یقینا درک درستی از  منش اجتماعی، عمق باورهای اسلامی و فرهنگ و هویت ملی ایرانی‌ها ندارند.

گودرزی با اشاره شروط جو بایدن برای توافق با ایران تأکید کرد: انقلاب اسلامی الهام بخش ملت‌های منطقه بوده است. ملت‌های مسلمان منطقه تا قبل از انقلاب اسلامی سردرگم بودند، عده‌ای از آنها درگیر ناسیونالیسم قومی و منطقه‌ای و بخشی مقهور فرهنگ و تکنولوژی غربی امام راحل و انقلاب اسلامی و پایداری نظام جمهوری اسلامی تفکر و خودباوری به ملت های سرگردان و مقهور فرهنگ و تکنولوژی غرب نشان داد که نگاهشان به ظرفیت های مردم خودشان باشد و بر استقلال مبتنی بر ظرفیت های مادی و معنوی خود تکیه کنند.

وی در پایان در مورد ظرفیت‌های جو بایدن برای تأثیرگذاری ۱+۵ گفت: نمی‌توان جبهه واحدی را ترسیم کرد و بگوییم که ترامپ نتوانست ۱+۵ را علیه ایران هم‌داستان کند اما جو بایدن می‌تواند. در این موضوع انواعی از قطب بندی ها و منافع اقتصادی دخیل است. از طرف دیگر صورت‌بندی قدرت‌های منطقه‌ای فرق کرده است. آنچه پیداست  آمریکایی‌ ها و اروپایی ها جایگاهی در میان مردم و آینده منطقه ندارند. آمریکا می‌داند که فقط می‌تواند با کاخ نشینان مستاصلی چون عربستان و بحرین و امارت مذاکره کند و امتیاز بگیرد نه با مردم آن منطقه. پس، مجموعه این شرایط‌ در تعاملات آینده ایران، خاورمیانه و آمریکا تأثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha