به گزارش ایسنا، رضا ادرکانیان وزیر نیرو پیش از ظهر چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه وزارت نیروز برای مهار سیلابها و آبها روان، اظهار کرد: درست است که الان حدود ۴۵ روز از سال آبی گذشته است ولی بارشها نسبت به سال قبل و حتی نسبت به متوسط دراز مدت، کمتر است.
وی افزود: اقدامات مرتبط با مهندسی رودخانه و لایروبیها در حال انجام است ولی این روزها نگرانی از بابت سیلاب نداریم و امیدواریم بارشها بیشتر شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که در فصل پائیز بارشها کمتر از سال گذشته و متوسط سالهای دراز مدت است، اما امیدواریم در زمستان این مساله جبران شود.
اردکانیان با اشاره به پویش هر هفته الف-ب ایران، گفت: در این پویش تاکنون ۱۲۵ پروژه از ۲۵۰ پروژه را با سرمایه گذاری ۳۲ هزار میلیارد تومان از ۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده به اتمام رساندیم و امیدواریم تا پایان سال، طبق برنامه باقیمانده پروژه ها نیز در بخش های آب و برق و فاضلاب به بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت: فردا طرح بسیار بزرگی در پهنه حفظ حیات، توسعه پایدار، عمران کشور و همچنین مساله آب، با ارتباط مستقیم با تولید در سال جهش تولید با حضور رئیس جمهوری افتتاح میشود؛ این طرح نمک زدایی از آب دریا و انتقال آن در مسافت طولانی با پمپاژهای متعدد به فلات مرکزی ایران است.
وزیر نیرو افزود: با توجه به گستردگی ارتباطمان با دریا در شمال و جنوب؛ در واقع این آب را یک منبع پایدار برای مصارف بخشهای مختلف به حساب میآوریم. از آب دریا به دو شکل استفاده میکنیم؛ یکی بدون نمک زدایی و آب شور و یکی با نمک زدایی. ما نیازهای ۱۷ استان کشور را در مناطق ساحلی و در فلات مرکزی ایران مطالعه کردیم و این مطالعات به اتمام رسیده و نیازها مشخص شده است. در فصل استفاده از آب دریا بدون نمک زدایی، مجوز ۲۶ میلیارد متر مکعب در سال را صادر کردیم و تاکنون ۱۳ میلیارد متر مکعب استفاده میشود که ۳ میلیارد متر مکعب برای آبزیپروری و ۱۰ میلیارد متر مکعب برای خنک کردن تاسیسات صنعتی و برج های نیروگاههایی است.
اردکانیان گفت: در بخش نمک زدایی و شیرین کردن آب دریا، ما مجوز ۸.۲ میلیارد متر مکعب را دادیم و از این تاکنون مقدار ۷۶۰ میلیون مترمکعب در استانهای مختلف استفاده شده است؛ نسبت آب شور به شیرین ۳ به ۱ است که در طرح فردا ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب شور نمک زدایی میشود و در نهایت ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین برای مصرف در استانهای هرمزگان، کرمان و یزد آماده خواهد شد.
وی ادامه داد: این مقدار آب شیرین در فازهای مختلف به مناطق مصرف خواهد رسید. در فاز اول که فردا است با اجرای ۳۳۰ کیلومتر تونل و ایستگاه پمپاژ متعدد و تاسیسات برقی مورد نیاز، حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب به استان کرمان و منطقه سیرجان میرسد؛ بخشی از این آب در خود استان هرمزگان به مصارف شرب و صنعت میرسد. بنابراین بطور مشخص طرحهایی که فردا اجرا میشود شیرین سازی آب دریا برای مصرف در استان های هرمزگان و کرمان در بخشهای شرب و صنعت است؛ این طرح، آغاز طرح های اینچنینی است که در کشور بتوانیم با مجموعه ملاحظات فنی، اقتصادی و زیست محیطی مصارف صنایع را تامین کنیم و منابع آب موجود را بیشتر به بخش شرب و بهداشت اختصاص دهیم.
وزیر نیرو همچنین درباره برخی انتقادات مطرح شده درباره طرح تصفیه خانه ششم تهران که در هفته های گذشته افتتاح شد و نگرانیهای زیست محیطی در این خصوص، گفت: سد امیرکبیر ۵۷ سال قبل افتتاح شده و در مسیر بهره برداری قرار گرفته؛ از سویی رودخانه کرج در سالهای متوسط حدودا آورد ۴۶۰ میلیون متر مکعب و در سالهای تر آورد این رودخانه تا ۶۰۰ میلیون متر مکعب هم در سال بوده اما در سالهای خشک این رودخانه آوردی حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب است تخصیص از این رودخانه که مطابق با سالهای متوسط است، برای مسائل شرب و بهداشت شهر تهران از ابتدا ۳۲۰ میلیون متر مکعب بوده است اما داشتن آب و تخصیص یک مسأله این و وجود تصفیه خانه مسأله مهمتری است.
اردکانیان افزود: آبی که از رودخانه کرج در طی سالهای گذشته به تهران میرسیده، محدود به تصفیه خانه های شماره ۱ و ۲ بوده که این دو تصفیه خانه ظرفیت تصفیه بیش از ۲۶۰ میلیون متر مکعب در سال را نداشتند لذا ۶۰ میلیون معکبی که باید به تهران تخصیص مییافته، استفاده نمیشده؛ لذا تونل ۳۰ کیلومتری که سالهای ۹۱ و ۹۲ به اتمام رسید به دلیل عدم وجود تصفیه خانه آب گیری نشد اما با اتمام پروژه تصفیه خانه ششم و افتتاح آن، تونل مذکور آبگیری شد.
وی همچنین درباره نیازهای زیست محیطی استان البرز گفت: در مقطع سد کرج حدود ۶۰ میلیون متر مکعب نیاز زیست محیطی است که این مقدار وقتی به آبگیر بیلغان میرسد به ۷۵ میلیون متر مکعب افزایش پیدا میکند که هیچگونه مشکلی برای تامین آب مورد نیاز در این خصوص وجود ندارد و اگر هم مشکلی وجود داشته باشد، نیازها از آب سد کرج تامین میشود. از سویی دیگر مصرف شرب و بهداشت استان البرز در سال حدود ۲۷۰ میلیون متر مکعب است که تا کنون ۲۰ درصد از این مقدار توسط آبهای سطحی سدهای امیرکبیر و طالقان استفاده میشده؛ بر اساس مطالعات این امکان فراهم شد که سهم استان البرز در بخش آبهای سطحی ۱۰۰درصد افرایش پیدا کند؛ قطعا هموطنان ما اثر این افزایش تخصیص را در آب مصرفی خود ملاحظه خواهند کرد. بنابراین هم همشهریان ما در مناطق غرب و جنوب غرب تهران بزرگ و شهر پرند از آب با کیفیت استفاده میکنند، و هم اینکه تاثیر منفی در تامین نیاز زیست محیطی رودخانه ایجاد نخواهد بود و هم اینکه سهم استان البرز از منابع سطحی از ۵۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته و هیچ نگرانی ای وجود ندارد و مردم باید این دستاورد را محترم و مهم بدانند.
انتهای پیام
نظرات