به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، بیانیه منتشر شده در پایان این نشست تنها رئوس مطالب را عنوان کرد و جزئیات کامل تا بهار سال آینده، زمانی که پارلمان چین برای تایید این برنامهها جلسه سالانه خود را برگزار میکند، منتشر نمیشود.
گرچه پکن طی سالهای اخیر تقویت تکنولوژی پیشرفته خود و ساخت ظرفیتها را در اولویت قرار داده تا کمتر به وارداتهای خارجی وابسته باشد، اما این تلاش همزمان با تشدید تنشها با آمریکا جان تازهای میگیرد.
پس از آنکه واشنگتن تعرفههایی را بر واردات و صادرات کالاهای چینی اعمال کرد و دسترسی به قطعات را محدود ساخت، زنجیره تامین برای شرکتهای فنآوری چینی قطع شد.
در بیانیه مذکور تاکید شده که چین به تقویت و توسعه ارتش خود ادامه میدهد و صراحتا اعلام کرد دولت پکن از اتحاد صلحآمیز با تایوان حمایت میکند.
تایوان جزیرهای خودگردان است که ۲۳ میلیون نفر جمعیت دارد و از یک دولت و همچنین واحد پولی، ارتش، پاسپورت و سیاست خارجه خود برخوردار است اما مدتهاست که از سوی پکن به عنوان یکی از استانهای سرکش چین در نظر گرفته شده است.
این زبان صلحآمیز در حقیقت متعادل شده اصطلاح "آمادگی برای جنگ" است؛ عبارتی که آخرین بار در برنامه سیاستگذاری پنج ساله چین در سال ۱۹۶۶ میلادی استفاده شد زمانی که انقلاب فرهنگی آغاز شد.
گرچه چین امسال شدیدا مشغول موضوع پاندمی کروناست اما چنین لفاظیهایی درست همسو با تاکیدهای رو به رشد این کشور و مانورهای نظامیاش در نزدیکی و اطراف تایوان به عنوان نمایش قدرت است.
انتظار میرود وعده اخیر شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین درخصوص ایجاد چینی عاری از کربن تا سال ۲۰۶۰ میلادی در این برنامههای سیاستگذاری گنجانده شده باشد. اما تاکنون مقامات تنها گفتهاند که چین برای توسعههای کم کربن و سبز تلاش میکند و جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکردهاند.
یکی از نکات کلیدی این نشست که حذف شده بود، اشاره به جانشین بالقوه شی بود. شی در سال ۲۰۱۸ میلادی محدودیت دو دورهای برای ریاست جمهوری را برداشت و این کار به وی اجازه میدهد تا برای مدت نامحدودی در راس امور قرار داشته باشد. چنین محدودیتهایی برای دیگر پستهای مهم که شی جینپینگ مسئولیت آنها را نیز برعهده دارد از جمله دبیر کل حزب کمونیست وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات