شعیب بهمن در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با نگاه کرملین به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ خاطرنشان کرد: در دورههای پیش وقتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار میشد، شاید برای کشوری چون روسیه خیلی تفاوتی نداشت که نامزد جمهوریخواه یا دموکرات به کاخ سفید راه پیدا کند؛ چرا که عموما افرادی که به کاخ سفید راه پیدا می کردند ، کسانی بودند که در حزب خود جزو افراد ریشه دار محسوب می شدند و تیم های مشاوره خوب و قوی داشتند. از برنامه های مدونی برخوردار بودند و بر اساس آن برنامه ها و اهداف به صورت سیستماتیک و مناسب عمل می کردند و از دیگر سو در دو حزب جمهوری خواه و دموکرات نگاه منفی به روسیه وجود داشت. بنابراین برای کرملین تفاوت چندانی نمیکرد که کسی که به کاخ سفید راه پیدا می کند جمهوری خواه یا دموکرات است .
وی ادامه داد: ولی در دوره گذشته با نامزدی ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک فرصت جدیدی برای روسیه ایجاد شد و مسکو تمایل خود را به انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا نشان داد و حتی بنا به برخی از اظهارات و اسناد، مسکو تلاش کرد که از طرق مختلف در نتایج انتخابات آمریکا موثر و تاثیرگذار باشد.
بهمن اظهار کرد: در سال ۲۰۱۶ وقتی ترامپ به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا وارد عرصه شد نه تیم قدرتمندی از مشاوران و کادر با سابقه داشت و نه دارای برنامه مشخص و جامعی بود و به نوعی این ضعف ها باعث شد که ترامپ به گزینه مورد حمایت روسیه تبدیل شود، از دیگر سو در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری نیز ترامپ چندین بار ابراز علاقه به رابطه با روسیه کرد و پوتین را مورد تحسین قرار داد و همین مسائل باعث شد که در چهار سال اخیری که در کاخ سفید حضور داشته همواره در مظان اتهام ارتباط پشت پرده با روسیه و پوتین قرار بگیرد.
این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه در حال حاضر نیز روس ها از حضور ترامپ بیشتر از بایدن در کاخ سفید نفع می برند ، تصریح کرد : ترامپ شرایط داخلی آمریکا را دچار اغتشاش کرده و این بر روی قدرت هژمون واشنگتن در عرصه جهانی تاثیر منفی گذاشته است. از دیگر سو دونالد ترامپ با اقداماتی که در حوزه سیاست خارجی انجام داده قدرت اجماع سازی آمریکا را در عرصه بینالملل از بین برده و این موضوع برای روسیه بسیار مهم است. به طور مثال در گذشته اروپایی ها و آمریکایی ها در یک جبهه متحد علیه روسیه قرار داشتند ولی امروز این جبهه متحد دچار شکاف و اختلاف شده است و قاعدتا تداوم این وضع به نفع روسیه است.
وی در پاسخ به این سوال که حضور بایدن در کاخ سفید چه پیامدهایی را برای روسیه به همراه خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: آمریکا در صورت ریاست جمهوری بایدن دارای برنامه جدی تر و منسجم تر برای مقابله با روسیه خواهد بود. سعی می کند با کشورهای اروپایی علیه روسیه اجماع کند و از دیگر سو حضور ناتو در اطراف روسیه و شرق اروپا را گسترش دهد. در واقع آمریکایی ها سعی خواهند کرد که از طریق ناتو موازنه نظامی را به نفع خود در اروپا تغییر دهند و محدودیت های بیشتری را علیه روسیه وضع کنند. بنابراین بایدن گزینه مطلوب روسیه نیست و آنها تمایلی ندارند که او به کاخ سفید راه پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات