• دوشنبه / ۵ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99080502245
  • خبرنگار : 71560

نظرات موافقان و مخالفان در خصوص تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده

نظرات موافقان و مخالفان در خصوص تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده

موافقان بررسی دو فوریتی لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده بر این باور بوده که زمان اجرای قانون آزمایشی تمام شده از این رو برای جلوگیری از بروز مشکلات در این عرصه نیاز به همراهی مجلس با دولت است اما مخالفان این تقاضا تاکید داشتند که از مجلس نهم تاکنون همه ساله دولت درخواست تمدید این قانون ارائه شد در حالی که مدت زمان اجرای آزمایشی آن ۵ ساله بوده است.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس تقاضای دولت برای بررسی دو فوریتی لایحه تمدید قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده را بررسی کردند.

هادی قوامی نماینده دولت در توضیح علت درخواست دوفوریت برای رسیدگی به لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده تا پایان سال ۱۴۰۰، بیان کرد: این لایحه تکلیف ۹۰ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده و ۳۰ هزار میلیارد تومان عوارض دهیاری ها و شهرداری ها را تعیین می کند. قرار بود سازمان امور مالیاتی اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده را تا نیمه امسال تمام کند اما به خاطر نظر شورای نگهبان انجام نشد.

وی در ادامه اظهار کرد: از آنجایی که از ابتدای مهرماه مهلت اجرای این قانون به پایان می رسد، لازم است برای حفظ یکی از منابع تامین بودجه، قانون گذشته را برای یک سال تمدید کنیم.

در ادامه نیز تعدادی از نمایندگان دلایل موافقت و مخالفت خود را با این درخواست مطرح کردند که به شرح زیر است:

سید محسن دهنوی در مخالفت با درخواست دوفوریت لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده ۵ ساله بوده و دائم در حال تمدید است و این در حالی است که مجلس لایحه را اصلاح و تصویب کرده است. ایرادات فعلی قانون مالیات بر ارزش افزوده از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس برطرف شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در مصوبه جدید تکالیف مهمی بر دوش دولت گذاشته شد لازم است برخی از آنها تا زمستان سال جاری اجرایی شود لذا تمدید این امر می‌تواند اجرای این تکالیف از سوی دولت را به تعویق بیندازد.

سیدغنی نظری خانقاه در موافقت با درخواست دوفوریت لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: زمان اجرای قانون آزمایشی تمام شده از این رو برای جلوگیری از بروز مشکلات در این عرصه نیاز به همراهی مجلس با دولت است. به نظر می‌رسد اگر اجرای این قانون تمدید شود در چند ماه آینده قانون مصوب اصلاحی مجلس نیز نهایی خواهد شد و نگرانی برخی از نمایندگان در این زمینه برطرف می‌شود.

وی افزود: در صورت عدم تصویب این درخواست سیستم حسابرسی مودیان مالیاتی و همچنین موضوع درآمد شهرداری‌ها دچار مشکل می‌شود. امروزه شاهد فرار مالیاتی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی هستیم که این موضوع نیازمند پرداختن مالیات‌هایی از جمله مالیات‌های عایدی بر سرمایه و ... است لذا باید فرصت مناسب برای پرداختن به این موارد نیز پیش‌بینی شود.

سیدناصر موسوی لارگانی در مخالفت با درخواست دوفوریت لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: از مجلس نهم تاکنون همه ساله درخواست تمدید این قانون ارائه شد در حالی که مدت زمان اجرای آزمایشی آن ۵ ساله بوده است.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه دولت به وظایف اصلی خودش عمل نمی‌کند و حاضر به ارائه لایحه در زمان مناسب نیست. بر این اساس به نظر می‌رسد با توجه به اینکه ایرادات شورای نگهبان نسبت به طرح مجلس در کمیسیون اقتصادی در حال بررسی است به نظر می‌رسد این قانون باید تا پایان سال ۹۹ تمدید شود؛ در واقع با این کار دولت نیز انگیزه ارائه لایحه در زمان مقتضی را از دست نمی‌دهد.

جعفر قادری در موافقت با درخواست دوفوریت لایحه تمدید قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: دولت همانند چوپان دروغگو است زیرا وعده‌های متعددی داده اما به آنها عمل نکرده است و بر این اساس قوانین کلیدی که باید سال‌های قبل دائمی می‌شد هنوز به نتیجه نرسیده است. زمان اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تا پایان مهرماه بوده لذا اگر تمدید نشود مسئولان باید مجوز اجرای آن را در شورای سران قوا و رهبر انقلاب درخواست کنند.

وی ادامه داد: بر این اساس فعالیت شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و حتی دولت در حوزه اخذ مالیات بر ارزش افزوده مختل می‌شود از این رو به نظر می‌رسد باید با دو فوریت این امر موافقت شود اما در بررسی جزئیات زمان کمتری برای اجرای آزمایشی پیش‌بینی شود. هم اکنون به جای نرخ ۹ درصد مالیات مضاعف گرفته می‌شد که چنین مواردی باید اصلاح شود.

در نهایت نمایندگان مجلس با بررسی لایحه تمدید قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده به صورت یک فوریت موافقت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha