میثم لباف خانیکی در نشست با مدیران این اداره کل با اشاره به شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و مشکل حضور باستان شناسان فرانسوی در این پروژه تصریح کرد: با پیگیریهای انجامشده، مانع توقف برنامههای پژوهشی و کاوشها شدیم اما با وجود سختیها کارها از سر گرفته می شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی، وی با اشاره به اهداف بلندمدت پژوهشی در این محوطه تاریخی، افزود: در فصل جدید کاوش، کار میدانی بر عهده باستان شناسان ایرانی و مطالعات پژوهشی را متخصصان فرانسوی دنبال خواهند کرد.
لباف خانیکی با بیان اینکه تاکنون همکاری استان خراسان شمالی در پشتیبانی و پیشبرد اهداف پژوهشی در محوطه تاریخی ویرانشهر کارساز بوده است، ابراز امیدواری کرد: بدون شک حفظ این آثار، کاوش و معرفی بقایای معماری محوطه، نتایج مؤثری در شناخت تاریخ و فرهنگ منطقۀ شمال شرق ایران خواهد داشت.
فصل اول مطالعات باستانشناسی محوطه تاریخی ویران شهر فاروج با هدایت گروهی متشکل از باستان شناسان دانشگاه تهران و موزه لوور پاریس آبان ماه پارسال پایان یافت.
محوطه تاریخی ویران شهر در حدود ۱۰ کیلومتری شمال شهر فاروج و در شرق استان خراسان شمالی واقع شده است. این منطقه که سرچشمههای اترک را در خود جای داده است از دیرباز موردتوجه جوامع انسانی قرار داشته و عبور یکی از مهمترین شریانهای ارتباطی شرق به غرب بر اهمیت زیستی آن منطقه افزوده است.
مطالعات باستانشناسی در این محوطه تاریخی بهعنوان بخشی از فعالیتهای مشترک دانشگاه تهران با موزه لوور پاریس تعریف و از سال گذشته آغاز شده است و بر اساس تفاهمنامه پنجساله پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات